icon

Co je to za vyrážku?

martinakosnerova
17. zář 2017

Alergie?

Zdravim vsechny maminky. Pred tydnem se malymu(9,5mesice) udelala vyrazka, ktera nejdriv vypadala jako stipance a po chvili se rozlezla do cervenych fleku.je malicko otekla. Stehovala se po celym tele(krome pupiku). Vzdycky nekde vybledla a objevila se nekde jinde. Nesvedi, horecku nemel. Jediny co, tak ze kdyz byl osypanej, nechtel moc jist(kdyz jsem do nej dostala na ochutnani, tak jsme to s knouranim dojedli). U doktorky jsme byli a pry alergie, dostali jsme fenistil kapky. (Davala jsem jen na noc). Za tri dny to zmizelo. A ted se objevuje znovu, sice ne tolik, ale chvili ma flekaty ruce, potom to zmizi a udela se na tvarich.. Peru v jelenu co si delam sama doma a to uz od zacatku, takze to jsem asi vyloucila. Od 7,5 mesice malej papa jogurt(bila holandia) s bananem dopo ke svace, v poledne maso-zel(ruzne, ale toci se stale to same dokola), odpo dostava ovoc. presnidavku a k veceri mlecnou kasi. V posledni dobe jsme zadnou novotu nezkouseli. Jedine me napada ze jsem mu uvarila hov. maso+mrkev+cer. repa+pohanka a to v tu dobu papal(ale ne poprve, pred tim s tim problem nebyl). Cer.repu uz nedostal, odstranili jsme i banana a stejne se to vratilo(i kdyz jen trochu),takze to bude asi neco jineho. Napada me, ze mu muzou vadit mlecny vyrobky, ale jogurt ji uz 2 mesice a mlecnou ryzovou kasi ji uz od 5,5 mesice, tak je mi divny, ze by se to projevilo az ted. Jinak kaka normalne 1× denne, brichaboly nema.. Do toho ho kojim, ale ani ja jsem nejedla nic noveho a jogurty jim od zacatku. Dekuju vsem co to prelouskli az sem 🙂 Mate nekdo podobnou zkusenost, radu, nebo tip co nebo cim by to mohlo byt? Je mozne aby zacala vadit potravina,ktera doted nevadila?(mlecne vyrobky) Dekuju a pridavam fotky kdyz to bylo nejhorsi.

Co je to za vyrážku?Co je to za vyrážku?
eva118
17. zář 2017

Ahoj, bude to asi ta alergie, dcerka to měla, když snědla kyselejší jídlo, nebo něco, kde byla kyselina citronová- překvapilo mě, že je skoro všude. Objevilo se jí to až jak měla rok a něco- začala jíst ovo kapsičky, dokonce jsem tu kys. citronovou našla i v příkrmu pro mimča. Dávala jsem na to pozor a zmizlo to, mazala jsem ji těl. mlékem s amarantovým olejem. Teď už může sníst všechno. Alergie se může projevit i později, takže zkoušej, po čem je to horší, zkusit vynechat i ty jogurty. Držím palce, ať to časem přejde.