Divná MS. Co to může být?

nikoulinka
19. únor 2022

Ahoj holky. Stalo se mi toto poprvé, proto dotaz.
Beru už dva roky antikoncepci, Sidretella 0.02/3. Vždy vše bylo ok. Předposlední recept ale sestra popletla a poslala mi místo toho Sidretu 0.03/3. Já si toho všimla až když jsem brala druhý prášek. Tak jsem si řekla, že to doberu.
Teď v lednu jsem měla běžnou prohlídku na gynekologii. Mudr jsem řekla, co se stalo, řekla, že v pořádku, že naštěstí to není tak velký rozdíl, takže jsem mohla být max podrážděná a pro příště více hlídat, co mi přijde, sestře to zapsala tučně do karty a poslala mi nový recept.
Proběhla běžná prevence - stěry, atd. Vše bylo v pořádku.
Cca za týden od prohlídky měla dorazit MS. Ta sice dorazila, ale hodně slabá, spíše špinění, a místo obvyklých 4 dní byla jen 2. Včera měla přijít znovu, nepřišla. Dnes dorazila, ale zase opět úplně slaba.
Čím by to mohlo být? Těhotná nejsem, stěry byly v pořádku. Stres jako takovy žádný nemám. Jediné, co je jinak, začala jsem chodit do práce - která se mi ale hodně líbí a není nějak fyzicky náročná.
Může mít vliv ta "pomotana" antikoncepce? Listopad, prosinec, leden, jsem brala tu "špatnou" od února beru zase tu svou. Mám v plánu případně volat v pondělí Mudr.

pampeliska1313
19. únor 2022

Myslím, že by to tím byt mohlo… přece jen není to na chlup stejná ochrana. Ale brala jsem jinou značku asi jen rok a pak už nic, takže se v tom tolik nevyznám a snad to není blbost.🙂

nikoulinka
autor
19. únor 2022

@pampeliska1313 jako ona ta "špatná" má vyšší objem hormonů, ta moje původní je nízko hormonální. Nicméně Mudr mě uklidňovala, že to jako takhle ničemu nevadí. Priklanim se právě taky k tomu, že je to z toho. Snad to tak bude. Těhotenství právě nehrozí. Doma jsme teď pořád někdo nemocní, takže není chuť ani nálada, a navíc, při prohlídce v lednu, by na to Mudr přišla. Test taky negativní. A toto mi právě přijde jako jediné normální vysvětlení no

nikoulinka
autor
20. únor 2022

Ještě někdo? 🤔

marketanovakova14
20. únor 2022

@nikoulinka A váhově jsi pořád stejně? Já brala xlet tu stejnou antikoncepci, vždy jsem měla MS slabší 5 dní. Pak jsem zhubla cca 3kg a MS neměla pořádně snad rok a půl, jen v termínu MS někdy slabší špinění, když jsem přibrala, tak se zase vrátila. S antikoncepci i bez se může MS každý měsíc lišit. Délka, síla i pravidelnost. Navíc když jste doma pořád nemocní, můžeš procházet nějakou virózou a ni o tom nevědět. Asi bych se tím moc neznepokojovala 😊

nikoulinka
autor
20. únor 2022

@marketanovakova14 váha pořád stejně. Možná úbytek max 2kg. Ale nějak poctivě se nevážim 😅 Je fakt, že v lednu jsem měla u OL i preventivní prohlídku, kde mi vyšel špatně krevní obraz - vysoké leukocyty. V tu chvíli jsem byla ale fit, takže další měsíc kontrolní odběry, zda to padá.
Nikdy se mi to nestalo, tak jsem z toho celkem dost nervózní.