Dlouhá a nepravidelná menstruace ve čtyřiceti. Co pomůže?
Ahoj, jdu si pro radu, nebo aspon nejake povzbuzeni.
Je mi 42 a moje menstruace si dela, co chce.
Tak do 41 se to jeste dalo, mela sem silny jeden den a jednu noc a pak uz to ustavalo, ke konci jen spineni, celkem travala 6-7 dnu.
Ted co se mi ale deje poslednich nekolik mesicu je, ze se pridaly dalsi silne dny. Je jich najednou 3, 1 den pred menstruaci spinim. Pak treba 5.den to vypada, ze to uz slabne a ono neee, ona se to mrcha zas rozjede. Se spinenim pred a po to trva klidne 8-9 dnu.
Je to pro me psychicky strasne unavujici, nemuzu hormony, takze uzivani antikoncepce nebo nejaka hormonalni lecba u me odpada. Navic mam kratke cykly, 22 dnu, kdyz se stane zazrak, tak 24.
Da se s tim neco delat bez hormonu, mate nektera podobne zkusenosti? Desi me, ze by to melo takto byt az do prechodu. :,(
moc ti neporadím, ale mám to samý. Asi po 40 se mi začaly zkracovat cykly, obvykle 25, ale občas 22, 23, vyjímečně 17 a 19. To mi skončí jedna MS a za chvíli začíná druhá :-/ MS jsem vždy měla tak 3 dny silné, pak slabší další 4 dny, teď občas před špiním a ještě pár dní po, jak píšeš, někdy to vypadá, že už OK, ale zase se špinění vrátí 8., 9. den.
Na gynekologii chodím pravidelně, cykly jsem mu ukazovala, ale prý ty výkyvy jsou normální, když je to jen občas. Vše mám OK, kontroloval mi i železo, to je taky v pořádku.
Mám tu pupalku, ta prý pomáhá na cyklus, ale neumím brát doplňky úplně pravidelně, chvíli beru, pak zas ne a výsledky nevidím.
@betelgeuzz kdyby to bylo jen spineni, tak si piskam, ale mne se to regulerne zase rozkrvaci ☹️
Určitě bych to konzultovala s doktorem. Nicméně je to nejspíš příprava na menopauzu. Mě gynekolog říkal, že perimenopauza začíná přibližně od 35 let. Mě bude za měsíc 38 a taky mám sem tam výkyvy. Řešila jsem to minulý cyklus s gynekologem, kdy jsem od ovulace až do menstruace prakticky bez přestání špinila. A to bych podle zjištění v rodině měla mít menopauzu až těsně před 50.
Mne se těsně před 40 narozeninami skratil cyklus na 28 dní a prodloužila se mi menstruace.Je to děsně otravný.Doktor mi poradil bylinky 🙄🤦
Mám cyklus 25 až 32 dní, se špiněním před a po MS plné sraženin se také dostanu až na 10 dní, ovulace bolestivá jako prase, k tomu občas dochází i k pnutí v břiše. Byla jsem na kontrole, MUDr. tam nic špatného nenašla a řekla mi, že už to lepší nebude, neb už se tělo pomalu připravuje na menopauzu. Zatím to zvládám fyzicky i psychicky, až to na mě začne padat, zkusím drmek, případně gynex, ten už mi v minulosti pomohl. Víc než MS mě začíná vytáčet pocení. Díky špatné štítné žláze se potím hodně už x let, ale teď se to zhoršilo v tom smyslu, že i když se koupu 2x denně, používám NT přípravky do podpaží, stejně mám pocit, že po chvilce zapáchám. Mám z toho nervy v kýblu, pořád s sebou všude vláčím ručník a čisté triko na převlečení...

@aisha147 možná toto vyzkoušet a jinak bych to řešila s lékařem odběr krve , možná aby se lékař podíval do dělohy zda tam není polyp , hyperplazie endometria ,možna cysta