Dlouhodobé bolesti po hysterektomii a laparoskopii. Jak je řešit?
Dobrý den, jsem osm měsíců po hysterektomii (abdominálně, pro velký myom ) a měsíc po laparoskopii, kdy mi byly odebrány vaječníky a vejcovody (masivní srůsty z první operace ) . Už po prvním zákroku mě trápí bolestivé močení (na konci ) při kterém mě škaredě píchá a rovněž po běžných dennodenních činnostech, má v podbřišku uprostřed píchá. Analgetika nezabírají. Máte prosím někdo radu nebo zkušenost? Už jsem nešťastná.
@anej ahoj mohla bych se zeptat, jak to dopadlo? Moc díky za zprávu
@danielll Bohužel jsem si všimla otázky až nyní, ale odpovím kdyby to někomu pomohlo..
Dopadlo to tak, že jsem skoro rok čekala na odeznění potíží. Dostala jsem ještě v létě rehabilitace na zpevnění pánevního dna, ale bylo to bez větších změn. Chtělo to asi jen čas. Ulevilo se mi tak osm měsíců po operaci, kdy jsem po močení netrpěla a asi po roce buď zvyk nebo je to lepší. Bylo to vše těmi růsty. Maminka byla před mnoha lety rovněž na hysterektomii, ale žádné problémy neměla. Ovšem ona byla po operaci v lázních a já ne. Proto doporučuji všem, kdo bude mít možnost, po téhle operaci, lázně. Ty pomohou velmi proti srůstům, které udělají v těle neplechu.
Přeji všem pevné zdraví !

@anej pokud to gynekolog neresi, zasla bych se zpravou z gynekologie na urologii