icon

Dlouhotrvající menstruace. Čím to může být?

anetakudlacovs
3. lis 2019

Ahoj holky mám problém už dva týdny mi trvá menstruace která ne a ne přejít ... A ani to nevypadá že by měla skončit prosím o radu nebo čím to může být ?

klea81
3. lis 2019

Třeba myom... zavolej na gyne, ať tě objednají co nejdříve, než budeš anemická

verjanja
3. lis 2019

Hned v pondělí bych zašla na gyndu, může to být banalita, ale taky velký problém. Jsou věci, které internet nevyřeší.

anetakudlacovs
autor
3. lis 2019

@klea81 Myom ? Co to je prosím ? A na gyne jdu zítra

caverina
3. lis 2019

@anetakudlacovs a nebo to taky muze byt polyp na deloze....zpusobuje silne krvaceni a taky krvaceni mimo cyklus...

klea81
3. lis 2019

@anetakudlacovs nezhoubný útvar, kvůli kterému se děloha hůře čistí

anetakudlacovs
autor
3. lis 2019

No tak snad zítra budu moudřejší a nebude to nic vážného 🤔

hermij
3. lis 2019

Hormonálku užíváš? Nebo máš zavedené tělísko, kuličku...?

anetakudlacovs
autor
3. lis 2019

@hermij používám HA

klea81
3. lis 2019

@anetakudlacovs při špinění během cyklu mně doktorka antikoncepci změnila... Třeba ti nesedla.

hermij
3. lis 2019

Tak to bude vedlejší účinek, řeš s lékařskou. A jen tak mimochodem, nejde o menstruaci... při HA nemenstruuješ, jen krvácíš kvůli poklesům hormonálních hladin. Slovíčkaření, ale o to je to možná vážnější, protože menstruace Ti jen čistí dělohu, tohle je spádové krvácení a pokud bude trvat dlouho, mohou Ti poklesnout hladiny železa, vit. K atd.

anetakudlacovs
autor
4. lis 2019

@klea81 No já právě stále kojim a jinou Ha asi mít nemůžu

hermij
4. lis 2019

@anetakudlacovs Ale nic Ti nebrání vysadit a zvolit si jinou metodu "ochrany". Možností je dneska už dost. Z jakkoli nízkohormonální HA přechází syntetické hormony do mléka. Ber to jako informaci, názor, nijak Tě neodsuzuji, nejsem v Tvé situaci 🌷

anetakudlacovs
autor
4. lis 2019

@hermij Jelikož mám cysty na vaječníku tak nemohu používat nitroděložní tělísko .... A na to abych chodila každé tři měsíce na injekcí nemám čas ani náladu

hermij
4. lis 2019

@anetakudlacovs O takových hrůzách vůbec nepíšu a ani jednu bych nedoporučila 🙊 Vůbec to nejsou jediné možnosti. Ale tímto na Tebe nijak neútočím, třeba o jiných možnostech nevíš, anebo nemáš dostatečné informace. Gynekolog je totiž v ambulanci běžně nenabídne (antikoncepce vůbec není náplň práce gynekologa, řeší jen tu hormonální a tělíska, protože píše předpisy a systémy se zavádí invazivně). Já znám teda několik dalších nehormonálních vysoce spolehlivých možností (obklopených řadou mýtů a předsudků), z nichž jsme si s manželem jednu vybrali a používáme ♥. Můžeš se zkusit informovat např. na nehormonalka.cz (nejsem z jejich řad, nedoporučuji tímto nějaké své podnikání; jen je to tip, kde hledat spolehlivé informace od gynekologů a vzdělaných odborníků). Přeji Ti, abyste si s mužem našli způsob vyhýbání se početí, který vám bude oběma sedět, je to záležitost vás obou 😉