icon

Gynekologie a vytahování stehů. Čím by to mohli umrtvit?

stastnamatka07
2. pro 2020

Ahoj holky.
Na vytažení stehů sem byla už 3x u mojí gynekoložky (1x císař a 2x laparoskopie) ale to je jedno.
Zajímalo by mě, jestli mají na gynekologii možnost umrtvovací mastičky. Na jedné straně mi steh zarostl a to sem 7. den po operaci (ještě se mi to nestalo) a za prvé se bojím toho, že z toho zarostlého místa to bude bolet a za druhé mám špatnou zkušenost z nemocnice kde mě teď operovali a nenechám si na to ani sáhnout...
Sestřička mi doslova sadisticky ztrhla náplasti z těch míst až tak, že mi vyhrkly slzy a to už po zkušenostech nejsem žádná padavka. Myslíte, že mají takové možnosti jako něco, čím by mi to mohli umrtvit ? (Nejlépe tu mastičku, injekce už nesnáším...taky zkušenost z nemocnice...)
Děkuji za normální odpověď...

klovalka
2. pro 2020

spíš si ji kup v lékárně. jmenuje se to Emla a je třeba ji namazat na danou oblast min. 20 minut, spíš i 30 předem.
Je v ní lokální anestetikum- jestli nejsi alergická.

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@klovalka Nač to budu kupovat ? Kvůli jednomu vytažení stehů, když mi to můžou udělat oni ?

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@klovalka A neptala sem se, kde ji koupit ale jestli taková možnost na gynekologii jde.

klovalka
2. pro 2020

tak si zavolej své gynekoložce a neptej se zde. každá to má jinak.

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@klovalka Kdyby tam ještě byla, tak si zavolám a ptát se můžu na co chci. Vážně si nebudu na jedno použití kupovat maličkou mast za litr.😉

majena39
2. pro 2020

Netřeba být hned nepříjemná. Holky se snažily poradit. Já třeba vůbec nevím jestli ji můj gynekolog vlastní a používá. Ale jestli to učinkuje po 20-30 minutách, tak tam určitě s nikym na lůžku čekat nebude než to zabere. To by asi neošetřil moc jiných.... 🙂

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@majena39 Ano ale odpovídala mi úplně na něco jiného. Tak oni tam nebudou takové šmejdy, co prodávají v lékárnách.

majena39
2. pro 2020

@stastnamatka07 Emla gel ale není šmejd 🙂 Normálně ho v nemocnici na zákroky používáme 🙂

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@majena39 No já sem četla jiné recenze.
Tak když ho v nemocnici používáte, tak musíte vědět jaké se používají umrtvovací přípravky nebo spíše jaké se dají, když má pacient strach. Nějaká injekce popřípadě kam ?

drakenn
2. pro 2020

Hele, a jak víš, že ten steh ti tam po 7 dnech zarostl?

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@drakenn Asi vidím ne ? Vidím, že je zarostlý. Ale na to sem se taky neptala. 😉

drakenn
2. pro 2020

No, to z tebe musí mít ve špitále radost holka! Největší poklad je arogantní a prechytreny pacient. Hele, vyzadej si Neurol nebo Lexaurin před primitivním vytahováním stehů po laparce a zkus nemyslet na to, že si o tobě sestry myslí, že jsi obyčejná hysterka. Good luck

majena39
2. pro 2020

@stastnamatka07 my opichujeme mesocainem. Ale vy injekci odmítate. Emlu odmítate. Tak asi jedině celková anestezie... Nic jiného opravdu neděláme. Lokální opich nebo mast.

hankaros
2. pro 2020

Mě když sili po porodu, postrikali ránu nějakým umrtvujicim roztokem ve spreji. Lidokain možná.

terka80
2. pro 2020

@drakenn 👍👍👍👍

lessika
2. pro 2020

@drakenn jeste majznout necim po hlave :D myslim, ze na nejakou podobnou anestezii by sestra jiste pomyslela.

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@majena39 Kam se ta injekce píchá prosimtě ?

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@drakenn Hysterka si leda ty. Kdyby sis prožila to samé chování co já tam, tak si taky ,, hysterická. Tak hlavně, že si nasbírala lajky frajerko. Pa

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@lessika Ještě nějaká chytrá odpověď ? Všechny jste frajerky ale nevíte jak se tam ke mně chovali.

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@hankaros Děkuji za normální odpověď.

drep
2. pro 2020

Gynekolog emlu mít nebude, proč by měl. Opich mezokainem bolí víc než vyndaný jeden steh, na tom jsem se vždycky s pacientem dokázala domluvit. Anesteziologickou péči (celkovou anestezii nebo sedaci) nelze poskytnout mimo adekvátně vybavené pracoviště, což ambulantní gynekologická praxe nebude.

majena39
2. pro 2020

@stastnamatka07 přímo k místu, kde chceme něco dělat 🙂

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@majena39 Jo tak, já sem právě nejvíce háklivá na břicho, hlavně po té zkušenosti jak se ke mně sestra v nemocnici chovala.
Jinak sem už po císaři a 2 lapa a nikdy mi to nevadilo.

stastnamatka07
autor
2. pro 2020

@drep Už sem si psala se sestrou, která dělá na gynekologii a údajně tam Emlu mají. 😉

amazonkajanik
3. pro 2020

@stastnamatka07 mě po operaci při prevazu doktor roztrhl steh. Operace by být nemusela,kdyby mě jiný neposlal domů,že mám ruku narazenou a několik měsíců jsem makala se zlomeninou. Po své první operaci jsem se dusila na sále, nesnáším šití a arogantní personál,ale stejně,když do špitálu musím,tak se snažím být příjemná a neházet všechny do jednoho pytle(a že jsem zažila spoustu doktorů,kteří se tvářili jak bozi). Nechala bych na to doktorku kouknout a pak se domluvila na postupu,než tady kopat do těch,které se ti v dobrém snaží poradit.