icon

Jak se vyrovnat s diagnózou papilomaviru na gynekologii?

23. lis 2023

Ahoj všem,byla jsem dnes na gynekologii s bolením na pravé straně podbřišku a narazila jsem na naprosto nečekanou vec,která mi rázem otočila život vzhuru nohama.Na normalni kontrole jsem byla někdy v září,jenže můj doktor mi jaksi zapomel sdělit výsledky a i já sem zapomela zavolat,ale tak nějak sem doufala že je to ok když nikdo nevolá...jak sem se mýlila.Az dnes vzal pan doktor výsledek toho zářijového výsledku do ruky a zjistil že mám v sobe nějaké papilomviry .Musí se udělat další stery,aby se zjistilo jestli jsou to ty lepší anebo horší buňky.Pokud by to měl být údajně kmen 16nebo 18 tak musím na konizaci čípku .Pokud ne,tak by to mělo být podle mě ok,ale on řekl že i přesto by mě poslal do onkologickeho centra na sledování .Jsem zůstala naprosto mimo,ne jen z jeho pochybení,oznámení diagnózy ale i ze samotného faktu te nemoci,o které jsem si pak precetla,ze se přenáší primárně sexualne.Navic ji má 80%populace.U někoho se ani projevit nemusí a pokud ano tak to může vést k tvorbě rakoviny.Ja o této nemoci nikdy teda neslyšela.Navic mě objednal až na únor,do té doby bych zbláznila,a tak jsem se díky známostem dostala na prohlídku do onkologicke ambulance a bude to rychlejší .Celý den sem v háji ,nedokážu se vůbec na nic soustředit ,moje hlava litá někde neznámo kde ...máte někdo zkušenosti s touto nemocí?

lichozroutsudy
23. lis 2023

Prosim te, klid. To, ze jsi pozitivni na HPV vubec nic neznamena. A pokud by se ukazalo, ze jde opravdu o kmen 16 ci 18, zak pujdes na desetiminutovy zakrok (preventivni!) a budes mit vyreseno.

Nemas rakovinu, nemas mor, choleru, AIDS, vzteklinu, ani syfilis.

lencaa11
24. lis 2023

Až se dostanete do centra na prohlidku tak se hlavně podívají na čípek v jakém je stavu to je důležité pokud máte HPV teď záleží jaký kmen jsou dva více závazné - méně závažné tak teď je otázka co čípek když bude na pohled v pořádku tak se to jen sleduje bez žádného zákroku - když lékař uvidí něco na čípku jde se buď na biopsii a nebo na konizaci a tím by to mělo bejt uzavřené a pak se podle výsledků z hystologie řeší co dál většinou se sleduje pacientka dál na FB je skupinka plno žen které to mají stejné ,podobné ...- https://facebook.com/groups/970050296407151/

autor
24. lis 2023

@lencaa11 děkuju 🙂

lencaa11
24. lis 2023

NZ jsem po konizace a následně rok od konizace po hysterektomii ..držím palce ať je vše v pořádku ☘️☘️

autor
24. lis 2023

@lencaa11 moc díky🙂💝

autor
24. lis 2023

@lencaa11 V jakém vědomí to probíhá ten zákrok ?🥺

lencaa11
24. lis 2023

Vyšetření samotné je jako gynekologická prohlídka jen se čípek potře tekutinou a zbarví se pokud tam něco je a lékař kouká lepším mikroskopem při tom může odebrat biopsii kousíček ustipne ...max to muze trochu štípnout - 14 dní může žena špinit - konizace jde udělat lokálně čípek se umrtvi a odebere se to špatne a do 30 min se odchází domu kde je klasické 6 neděli pak se dělá v celkové narkóze ráno se přijde a odpoledne se odchází domu - 6 neděli ,zákaz koupání ,sport ,tahání těžkých věci atd ..

autor
24. lis 2023

@lencaa11 takže při tom je člověk vzhru a při vědomí ? Radši bych spala asi 🙄mám z tohoto hrůzu už předem

lencaa11
24. lis 2023

Tak zatim bych to neřešila uvidíte až budete po tom vyšetření třeba vůbec na žádný zákrok nepůjdete ...hodně záleží taky na nemocnici každá to má jinak ...