Jak zvládnout hyperaktivní močový měchýř doma bez lékaře?
Dobrý den, je to někdo s touto diagnozou? Asi to mám. Trpím na náhlé silné nutkání močit, tak jednou denně dojde i k úniku moči a ne zrovna jen pár kapek. Strašně se stydím, neřekla jsem o tom ani manželovi, kterému říkám všechno. Jsem na to hrozně mladá. Je mi 30, normální váha, nekouřím, bez psychických problémů. Mám za sebou tedy 2 porody.
Je to děs. Jsem doma na mateřský a děje se mi to zjm dona a pak klasika, když se blížím domů. Dost často dojde v úniku když už stojím prakticky před záchodem. Zajímavé je, že když jsme třeba na nemjakém delším výletem, nebo jsem venku s někým, chodíme a povídáme a jsem zaměstnaná, tak dokážu bez problémů vydržet fakt dlouho.
Radila jsem se s chat gpt, zkouším to trénovat, jeden den mám pocit zme lepší, druhý den měním 2x kalhotky:((( Tolik se stydím, nechci ani k žádnému odborníkovi, chci to zkusit nějak překonat sama, tréninkem a tak. Máte někdo zkušenosti?
Chodi k nam bezne pacientky v tomhle veku. Provede se vysetreni, urodynamika, nasazuje se farmako lecba doporuceni na fyzioterapii.
Je to nepříjemné, ale opravdu by bylo fajn zajít k lékaři. I krátká konzultace a správný trénink nebo fyzioterapie může hodně pomoct a ulevit ti od stresu a nepříjemností.
Určitě dojdi za odborníkem. Věř, že se ti moc uleví. Možná to chce posílit panevní dno a naučit se různé cviky a tak. Stydět se nemusíš, není za co. A odborník má takových případů bambilion.

Chápu, že to není dvakrát příjemné, ale jestli to chceš překonat, běž k doktorovi.
A teď budu dělat tu kámošku, co ti to řekne na rovinu a propleskne tě: tvl, no a co, že ses počůrala, nebuď jak malý děcko a OBJEDNEJ SE K DOKTOROVI. Dneska. Žádný výmluvy. Seš dospělá baba a tohle je zdravotní problém a ne nic trapného.