Kdo hradí sterilizaci po věku 40 let?
Dobry den, všude čtu rozporuplné informace o úhradě sterilizace po 40 roce. Hradí pacientka nebo pojišťovna? Považuje se věk nad 40 let za zdravotní indikaci? Uz jsem zkusila vse - s tělískem krvácím a špiním (vydržela jsem rok a bylo to čím dál tím horší), z antikoncepce je mi špatně…z jakékoliv…uz jsme zkoušeli změnu i vydržet…a dite uz bych si proste nenechala…uz tak tak jsem psychicky i fyzicky dala to poslední. Diky za info.
Vek neni indikace. Zalezi na lekari viz vyse.
Vyrazne levnejsi a min invazivni je muzska sterilizace
@anonym_autor ja to mela zdarma. Ted v březnu jsem měla druhého císaře,mam 3 děti (dvojčata a jedno mimi) a je mi 35+, takže během plánovaného císaře mi to rovnou udělali a nic jsem neplatila. A je to super, vůbec necitim nějaké změny🙂 Zeptej se sveho doktora,jak holky píšou. Držím palce.

@anonym_autor věk není indikace pro pojišťovnu ( tam je to spíš zdravotní stránka - CS 2 a více , ohrožení života sebe a dítěte v případném těhotenství ,a jiné zdravotní problémy ) vše je o lékaři musí to napsat tak aby to pojišťovna schválila a dneska už se dělá vyndání vejcovodu ( snížení rizika rakoviny vaječníků o 70%- 80% ) jinak Ms a vše ostatní zene normalne funguje
Pokud není indikace od lékaře tak se si to žena platí sama (8000kc až 20000kc cca podle nemocnice )