icon

Máte zkušenosti s biopsií prsu? Jaké jsou šance na rakovinu?

sachmetttt
23. lis 2021

Dobrý den .Je tu někdo kdo šel na biopsii prsu?Mám hrozny strach ..Včera jsme byla na mamografu .Nejprve že vše v pořádku. Nic tam není pak se ptal kde jsem si co našla a nejprve nic nenašel ale pak nakonec ano .Je to útvar pod bradavkou . Cca 5.5x3.6mm.Jaká je veliká šance že to bude rakovina?Děkuji 😥🤧

Máte zkušenosti s biopsií prsu? Jaké jsou šance na rakovinu?
petka_81
23. lis 2021

@sachmetttt Dobrý den, letos v zimě jsem prodělala biopsii prsu s nálezem nad bradavkou a zároveň mi našli i zvětšenou uzlinu. Naštěstí to byl zánět - zlatý stafylokok, léčení bylo několika ATB a po 3/4 útvar zmizel. Musela jsem chodit každé dva měsíce na kontrolní vyšetření. Teď mě to čeká až za rok. Držím Vám pěsti štěstí, i když do výsledků je to čekání velmi nepříjemné. Snažte se co nejméně hledat na internetu. I když chápu, že je to těžké. Opatrujte se ....

hvezdicka09
23. lis 2021

@sachmetttt ahoj, já byla letos na biopsii s útvarem skoro dva cm, výsledek laktacni adenom, benigni. Taky jsem měla hrozny strach, je to prirozene. Preji ať to dobre dopadne 🍀

hajglish
23. lis 2021

@sachmetttt zdravim,sice uz je to pres 8 let co jsem byla ja,ale niceho se neboj,tez jsem mela bulku v dolni casti prsa a urcite bude vse v poradku neboj,me bohuzel utvar rychle rost tak jsem musela rychle na operaci a kdyz tenkrat jsem byla na uz,tak dr.mi rekla,ze ty rakovinotvorne loziska se pohybuji spise po stranach prsa a na horni casti,ale nevim co je na tom pravdy

kocila
23. lis 2021

@sachmetttt byla jsem asi 5 let zpětně, něco jsem si nahmatala, nakonec to byla jen hrubá struktura v prsu..3 roky na to UTZ každý rok, teď už chodím každé 2 roky až do konce života..
vím jak se cítíš, protože vím, že jak jsem zažívala 2 nejhorší týdny v životě...drž se

sachmetttt
autor
25. lis 2021

@hvezdicka09
@petka_81
@hajglish
@kocila tak už mám po tom. Výkon trval skoro dvě hodiny. Pan doktor celý už nervózní ,nešlo to. Prso celé dořezané dopichané . Výkon který mněl trvat cca 5-10minut trval skoro dvě hodinky. Nešlo mu odebrat vzorky. Nakonec to ale nevzal -uz hrozil že mne bude muset poslat k chirurgovi ,při to dělají nějakým drátkem když to nejde. Naštěstí poslední pokus ,se podařilo. Vzal tři vzorky. Do správy napsal velmi obtížný výkon. Výsledky cca za 7dni a zavolá jak jsem dopadla. Teď mi jenom zbývá se modlit a doufat .

hvezdicka09
25. lis 2021

@sachmetttt u mě to taky trvalo celkem dlouho i to bylo bolestivé a matně si vybavuji ze to doktorka komentovala ze z těch benignich útvaru se vzorky hůř odebírají tak míč drzim pěsti ať je to i tvůj případ 🍀🍀🍀

sachmetttt
autor
26. lis 2021

@hvezdicka09 děkuji ❤️ uvidíme .To by byl nejkrásněji dárek k Vánocům .

petka_81
26. lis 2021

@sachmetttt U mě byl odběr taky bolestivý. Myslím na Vás, ať se dozvíte co nejpříjemnější výsledek. 🍀

kocila
26. lis 2021

@sachmetttt drzim palce,at vse dopadne v poradku🍀

sachmetttt
autor
27. lis 2021

@petka_81 moc děkuji doufám 🍀

sachmetttt
autor
27. lis 2021

@kocila děkuji 🍀

odula
27. lis 2021

@sachmetttt ahoj, já byla na biopsii po nálezu na utz a výsledek útvar benigní. 🙂 držím palce a preju ať všechno dobře dopadne! 🌼🌼🌼

sachmetttt
autor
27. lis 2021

@odula
@kocila
@petka_81
@hvezdicka09
@kocila a teď mne napadlo museli vám to odstranit ?

pavca1982
28. lis 2021

Já jsem po biopsii prsu. Mám nezhoubný útvar, ale doporučili mi ho vyndat. Držím palce.

mikejla93
28. lis 2021

Moc držím palce ať je vše v pořádku 🍀🍀🍀

petka_81
28. lis 2021

@sachmetttt Tím, že to byl zánět, který se na UTZ i mamografu jevil jako nádor, proto biopsie, mi byly nasazeny několikatery ATB a do 3/4 roku útvary samy zmizely. Momentálně mám doporučenou kontrolu za rok. Opravdu to může být cokoli. Ani nejlepší doktor to okem nepozná. Věřte v to nejlepší 🍀

odula
28. lis 2021
hvezdicka09
28. lis 2021

@sachmetttt mě řekli ze je to hormonalne podmíněně a ze až dokojim samo to zmizí.

sachmetttt
autor
29. lis 2021

@hvezdicka09 tak to je supr .Já ještě čekám na výsledky 😶

sachmetttt
autor
29. lis 2021

@odula děkuji ❤️

sachmetttt
autor
29. lis 2021

@petka_81 tak to je dobře , že to dobře dopadlo 🍀Moc vám děkuji .Uvydíme až zavolají

sachmetttt
autor
29. lis 2021

@mikejla93 děkuji ❤️

sachmetttt
autor
29. lis 2021

@pavca1982 moc děkuji ❤️

kocila
29. lis 2021

@sachmetttt tim,ze byla potvrzena jen hruba struktura,uz mi nic z prsu nebrali..
Drzim palce,at je vse ok🍀

liana2552
7. čer 2024

Holky obnovuji trosku temu, byla jsem tedka na biopsii a moc mi osetrujici k tomu nerekli, rikala Vam nejake info, ze to vypada na UtZ nezhubne nebo ze odber tkane ma vlastnosti fibroadenomu?