Může cysta způsobit falešně pozitivní těhotenský test?
Chtěla bych se zeptat, na toto téma je spousta diskuzí staršího data a nemám náladu pátrat, obzvláště, když se nejedná přímo o můj problém. Mám známou, která měla problémy, myslela, že už jde do přechodu. Což jsem jí vyvrátila, že na to je ještě mladá, byť má 2 letého vnuka. Po vyšetření se ukázala 4cm cysta. Uběhl měsíc a že má větší prsa, udělala test, negativní, za 3 dny další a pozitivní,den po opět. Měla nevolnosti, ale nepohodli se s partnerem, který prostě i přes svůj věk dítě ne že nechce, ale není připraven, tak si udělala další po týdnu a ten negativní. Na vyšetření nechce, i když by měla jít na kontrolu, jak to vypadá s tou cystou. V práci má nárazově zápřah, kdy by jí mohlo něco prasknout a bolest bude příšerná a jí to netankuje ( na to, že by jí to mohlo stát život pokrčila rezignovaně rameny).
Tak se ptám, zda je možné, aby cysta dělala falešné pozitivní testy, nebo je tam riziko, že se udělalo mimoděložní těhotenství. Což měla před 30 lety moje mamka, právě schované za cystou a ze mě byl málem sirotek...