icon

Může menstruace zlepšit bolestivost sexu po císařském řezu?

22. črc 2025

Hezký den,
mám doma 7 měsíční mimčo, stále kojím a zatím se nevrátila menstruace. Rodila jsem císařským řezem.
Nejdříve jsem to neřešila ale tím, že je to už více jak půl roku tak už bych ráda, abych si zase sex mohla začít užívat…
Vlastně je to tak nepříjemné, že se to prostě nedá 😅🥴. Lubrikant ani delší předehra nepomáhá… Nemáte podobnou zkušenost? Zlepší se to s příchodem menstruace? Nebo mám jít na gyndu? Je něco co pro to mohu udělat? Děkuji☺️🌹

martulka88
22. črc 2025

@anonym_autor A co je za "problém"? Bolesti jsou různé, to chce specifikovat.
Mám dva císaře a jeden normální porod. Drihý císař byl komplikovaný, jsem rozstříhaná do podkovy a žádné "přirážení" třeba nesnesu. Orgasmus mi nedělá problém, ikdyž občas cítím uvnitř jizvu. Ale jsem 3,5 měsíce od porodu. Když mne propouštěli, ptala jsem se na sex a dr.říkala, že pokud mi nevadil sex dřív, rozstříhání nemá vliv. Já to ale nyní vidím jinak - to, co dřív bylo ok, nyní nelze

betelgeuzz
22. črc 2025

Já cítila velký rozdíl až po ukončení kojení, do té doby to bylo nepříjemné. První porod byl s nástřihem, druhý bez, ale pocity víceméně stejné.

autor
22. črc 2025
@martulka88

@anonym_autor A co je za "problém"? Bolesti jsou různé, to chce specifikovat.
Mám dva císaře a jeden normální porod. Drihý císař byl komplikovaný, jsem rozstříhaná do podkovy a žádné "přirážení" třeba nesnesu. Orgasmus mi nedělá problém, ikdyž občas cítím uvnitř jizvu. Ale jsem 3,5 měsíce od porodu. Když mne propouštěli, ptala jsem se na sex a dr.říkala, že pokud mi nevadil sex dřív, rozstříhání nemá vliv. Já to ale nyní vidím jinak - to, co dřív bylo ok, nyní nelze

@martulka88 jako kdybych cítila suchost a pálení… hlavně blíže k čípku…
Doufám, že se to srovná pak s menstruací ale je to opravdu nepříjemné :/

levandule_k
22. črc 2025

Ještě bych zkusila jinou značku lubrikačního gelu.

martulka88
23. črc 2025
@levandule_k

Ještě bych zkusila jinou značku lubrikačního gelu.

@levandule_k Přesně tak ..
Třeba na vodní bázi. A hlavně bez parfemace apod.