Ovariální cysta a bolest podbřišku. Co můžu očekávat?
Ahoj máte někdo zkušenost včera mě byla objevena cysta 42mm na pohotovosti protože mě bolelo podbřišek .. paní doktorka mě naordinovala prášky na bolest a klidový těžit a v týdnu mám zajít ke svému gynekologovi a uvidí se co zvolí za postup .. je to nepříjemné trochu bolí a tlačí co mám čekat prosím dekuji
Vetsinou se dopourucuje kontrola az po menzes, jestli se vstrebala. Co na ni bude kontrolovat dva tri dny pote tezko rict
Mivam je casto, proste s cyklem zmizi. Uzivam k tomu thiamin (vitamin B, normalne dostupny v lekatne). Na ko jsem chodila vzdy az po 3 mesicich. Pokud by nemizela nebo se zvetsila moc, tak ji muzou laparoskopicky odoperovat, ale me zmizly vzdy 💁
Já mám taky docela strach, když mi ji najde. Nechce se mi jen tak čekat se založenýma rukama, tak si dávám alespoň Indonal na stabilizaci/ zmenšení cysty. Zatím vždycky zmizela naštěstí.
Já mám taky docela strach, když mi ji najde. Nechce se mi jen tak čekat se založenýma rukama, tak si dávám alespoň Indonal na stabilizaci/ zmenšení cysty. Zatím vždycky zmizela naštěstí.
@ponytka Dobry dev sobotu jsem byla na pohotovosti s mírnými bolestmi břicha. Byla mi zjištěna cysta 42mm. Dnes v pondělí jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že cysta se zvětšila na 57mm a je homogenní, proto bolí. Pichnul mě vyvolávačku a řekl, ať přijdu za 2 měsíce na kontrolu… Pokud mě bude břicho bolet nějak hodně, tak ať jedu do nemocnice. Je to správný postup? Mám strach. Už jsem jednou na operaci byla.prijde mě to divný mít v břiše takovou bouli a nikdo to neřeší
@ponytka Dobry dev sobotu jsem byla na pohotovosti s mírnými bolestmi břicha. Byla mi zjištěna cysta 42mm. Dnes v pondělí jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že cysta se zvětšila na 57mm a je homogenní, proto bolí. Pichnul mě vyvolávačku a řekl, ať přijdu za 2 měsíce na kontrolu… Pokud mě bude břicho bolet nějak hodně, tak ať jedu do nemocnice. Je to správný postup? Mám strach. Už jsem jednou na operaci byla.prijde mě to divný mít v břiše takovou bouli a nikdo to neřeší
@elis114 ale vsak doktor dal lecbu, naplanoval kontrolu. Nesuspektni cysta do 5cm se neoperuje. To by mela polovina zen posrustany cely bricho. Pokud se nove zjisti cysta, nejdrive se sleduje a pokud je velika a nemizi, tak se objedna k operaci.

Může ti ji jenom sledovat, může se sama vstřebat, můžou ti ji odstranit.