icon

Při výsledcích cytologie jsem měla 2, co to znamená?

regi777
12. dub 2013

Ahoj holky, je mi 28 let a při posledních 2 výsledcích cytologie jsem měla 2. Nyní si mě pozvali na kontrolu po 6 měsících, prý mám degenerativní změny na děložním čípku. Řekli mi, že se nemám strachovat, že se uvidí přšíště. Co to ale přesně znamená. Je to snad věkem?

evulinkab
12. dub 2013

@regi777 já mám to samé...vždycky jsem mela stery v pořádku a v říjnu jsem mela cytologii zhoršenou, nyní po pul roce vysledek stejný jako v říjnu a kontrola opet za pul roku.A proč??To netuším...ale taky z toho nejsem zrovna nadšená.. ☹

anina32
14. dub 2013

Já jsem měla 2 v červenci 2011, v lednu 2012, v červenci 2012, koncem srpna jsem porodila a letos v lednu už jsem měla jedničku😉 podle mého doktora dvojka znamená že se tam začíná něco dít, může to prý být jen nějaká infekce, výtok a nebo začátek něčeho horšího a proto se jde na kontrolu už po půl roce, kdyby se to zhoršilo aby mohl lékař včas zasáhnout. Přiznám se že jsem z toho byla dost vybobkovaná a zvlášť v těhu jsem se bála i o mimi. Teď mám přijít na kontrolní stěr taky ještě po 6 měsících i když to v lednu bylo už v pořádku, prý kvůli tomu že předtím jsem měla tak dlouho tu dvojku. Tak ať to dobře dopadne, vám i mě😉