Proč mé tělo vydává hormony v nesprávný čas?
Tohle není žádný dotaz, ale spíš takový až ironicky vtipný povzdech.
Moje tělo funguje úplně jinak, než by mělo.
Ovulaci mám hrozně bolestivou. Když už ji občas mám, je mi špatně, všechno mě bolí a to poslední na co myslím je sex.
Den před začátkem MS nejspíš vypouštím nějaké hormony do vzduchu nebo co, ale manžel po mě šílí. Fakt. On nikdy nebyl moc na sex. Takže postupně se frekvence snižovala až jsme došli do cca 1x za měsíc. A to je vždy den (nejhůř 2) před MS. A pozor. Zaručeně neví, že to dostanu. Mám to nepravidelně a navíc to ani nijak nehlídá a neříkám mu to. Ale pokaždé má chuť v tuto dobu.
Vidíte? Moje tělo by tyto hormony mělo vyluzovat při ovulaci. Ale dělá to úplně obráceně.
Navíc mám pms před MS a i před ovulaci. Takže ji mám skoro furt. Klid mám jen pár dní. A teď se mi tělo zblaznilo a dělá mi cyklus 21 dní. Není to super?
No, to jen taková vtipná vložka.
Já MMA po porodech taky šílené bolestivou ovulaci a MMA před ní i PMS. Nicméně to moc vtipné není 🤷 u mě jsou na víně hormony
Já to mám dost podobně - jsem stejně nenaladěná při ovulaci jako při menstruaci, břicho mě bolí víc při ovulaci. Ale chuť na sex mám naštěstí ve správné fázi cyklu😂
@gbp všechno jsem zkoušela. Nic nepomohlo.
@gbp Lékaře nechci ani vidět. Tam jediné co mohou udělat jsou hormony. A ty nechci. Mám z nich úzkosti a přibrala jsem díky nim asi 25kg.
i tu hormonalni jogu? jak dlouho si cvicila? a ty bylinky jsi zkousela jak dlouho?
@gbp jogu jsem cvičila rok. Všechny bylinky a přípravky jsem žrala mnoho let. Nebylo to k ničemu, jen spousta vyhozenych peněz. Zkoušela jsem i čínskou medicínu a prostě celkem vzato co šlo, jsem zkoušela. Teď už na to kašlu. Ovulaci mám stejně jen tak 2x za rok. To vydržím.
Pozor na endometriózu 😔
@rosetatto když jsem byla na ivf tak mi řekli, že ji nejspíš mám. A od té doby se semnou nikdo nechce bavit. Gynekolozka říká, že tam nic nevidí a víc ji nezajímá. A na ivf mi řekli že se to vyřeší až otěhotnim. Já ale otěhotnět nehodlam a nikoho nic jiného nezajímá. Hormony brát nechci a nemůžu. Je mi po nich opravdu extrémně zle. Takže se to stejně asi nedá nijak řešit.
V Podolí je přímo centrum pro léčbu endrometriozy a ta muže bránit početí, řeším stejný problém 😔
@rosetatto já vím. Ale dá se tam dostat jen se žádankou, kterou mi nikdo nedá. A mě se to ani už nechce řešit protože otěhotnět nechci.
Mám pocit, že lékař vám nemůže odepřít vyšetření, požádejte gynekolozku o vystaveni žádanky, o zbytek už se postaráte sama ☺️
Admini mi změnili nadpis. Ale "Co dělat " tam fakt nebylo.

vtipny to neni urcite. minimalne bych se pokusila o neco sama, kdyz ne s lekarem 🤔
kontryhel? gynex? jerab ptaci? hormonalni joga?