Snaha otěhotnět, kdy vás gynekolog odeslal do lázní?
Zdravím, po jak dlouhé době snažení je možne aby vás gynekolog odeslal do lázní na gynekologické procedury ??
Nebo jak se tam prostě dostat 🙂
Já byla v lázních dvakrát, vždycky to bylo po neúspěšných pokusech IVF, jako hlavní diagnozu jsem měla neplodnost. Psal mi to gyndař, obvoďák a myslím, že jsem měla i nějaký papír z CAR. Jak dlouho se snažíte?
Taky jsem byla letos poprvé v lázních na dg. neplodnost. Snažíme se poměrně dlouho, ale myslím, že v indikačním seznamu je jen dáno neplodnost - primární sekundární, podmínka jak dlouhá doba snažení musí být myslím tam není, ale nejsem si jistá. Je to jen omezené věkem, že nad 35 let musí být ještě nějaké vyšetření. Zkus zadat do googlu ten indikační seznam na lázeňskou péči - gynekologické choroby jsou až na konci myslím X nebo XI. (nevím teď přesně). Jinak já jsem měla taky doporučení do lázní psané v CAR a žádost mi psala obvodní. Jako doporučení mi tam psali - doporučení balenoterapie před dalším pokusem IVF. Ale hodně záleží, jak dlouho se snažíte a případně zda už proběhla nějaká léčba, vyšetření atd. Ale zkusit to můžeš.
@lzii no nevím jestli ale půl roku není málo. Protože neplodnost se bere, neúspěšné snažení déle než rok. 😉 Třeba lázně nebudou potřeba.
@irinka to znamená že bych byla s někym na pokoji ?? Já bych teda radeji taky jednoluzak ,aby zamnou mohl pritel nekdy prijet... A jak dlouho se asi čeká na vyjadreni pojistovny ??
@gebymaruska proc myslis ze nebudou potreba ?? Já mám psychicky problem ze nám to nejde, porád na to myslim , sleduji se a jsem na PNS takze se nemam sanci jakkoliv odreagovat , myslim si ze tohle bude jedina sance jak se sklidnit a prijit na jiny myslenky. Jsem doma skoro 5 mesicu a mit vychazky jen 4h denne , neni zrovna super v takovych vedrech .. :(
@lzii No, když přijede přítel, tak by si musel platit ubytování, buď u tebe na pokoji a nebo jinde, ale my to dělali tak, že manžel semnou normálně šel na pokoj a pak už neodešel :D a podruhý jsem byla na hotelu, co je bez recepce a měla jsem svůj klíč od vchodu a tam to bylo v pohodě 🙂 Jinak vyjádření nevím jak dlouho trvalo, to fakt netuším, ale myslím že do měsíce měsíce a půl jsem odjížděla. Ona psychika je mocná čarodějka, znám to moc dobře...
@izii Myslím, že se to povede třeba přirozeně. Nesmíš zoufat. Vím, že se to těžko radí, věř, že takovou krizí jsem si prošla i já. A dokonce jsem byla tak psychicky rozhozená, z toho že se nedaří, že jednu dobu dokuď jsem si neudělala test (ikdyž jsem věděla, že těhotná nejsem), tak MS prostě nepřišla. 😒 My se snažíme už 6 let. Samozřejmě, že ti nepřeji, aby jsi se snažila tak dlouho, to ne. Ale představ si, co budeš dělat, až se to nebude dařit rok, dva tři,... Já jsem taky na PN už od května, mám teda vycházky maximální, ale stejně v těch vedrech nikde nechodím. Byla jsem párkrat na Aquaparku, ale teď protože od minulého týdne už probíhá příprava na další umělé oplodnění, tak prostě bazén riskovat nechci. 🙂
@gebymaruska 7/8 jdu na kontorlu na gyndu tak se s ni zkusim domluvit a dam vedet jak jsem dopadla , jinak vsem moc dekuji za odpovedi 🙂
@irinka s tim pritelem jsem to myslela taky na tajno 😉
@izii Určitě dej vědět, jak jsi dopadla. 🙂
za zkousku nic nedas, v nejhorsim ti to zamitnou 🙂 ja na lazne vzpominam jako na uzasne 4 tydny a hlavne se za tri mesice po navratu zadarilo 🙂 hrozne zalezi jak to doktor napise, mela jsem za sebou "jen" laparoskopii pro myomy a mimco se nedarilo 3 roky, ale to v zadance ani nebylo - doktor tam jen napsal - lecena sterilita, lazenska terapie velmi vhodna pro další postup a bylo to 🙂
@1miska já doufám, že to pomuze , jsem doma už tak dlouho a fixovana na vychazky ze ani nevimm co je byt venku bez hodinek a nehlidani casu... 4h denne je vazne malo kor kdyz je hezky nebo se rozhodnette udelat vylet... ty lazne by byly vazne na miste .. napisu pak jak jsem dopadla 🙂
@ruzenkas jaká koliv operace, klasická i laparko - gynekoligická i negynekologická (třeba slepé střevo), já jsem tam byla po klasické i po laparce a po další laparce už jsem musela odmitnout, nebot jsem nemela hlídání dětí. v té době, tam nikdo nebyl kvůli dlouhému snažení se, vždy po operaci, ale jak tu píší holky, tak se to změnilo a gynekologové jsou si to schopni obhájit. Ale určitě ne půl roku snažení se 🙂
@lzii lázně se nároku do jednoho roku po operaci, takže z roku 2010 a z roku 2014 už lázně nedostaneš, vždy se uvádí indikace X a nebo XI a musí se do 1 roku po operaci zažádat, takže pokud jsi ted v tomto roce žádnou operaci neprodělala a snažíte se jen krátce, tak nárok nemáš. Já měla možnost jet v roce 2014 a nemyslím si, že by se podmínky změnily. Já je měla na 6 týdnu pokaždé a vždy jsem byly v PN. Pokud jsi ubytovana v hlavní budově, tak jsou hodně přísní a hlídají si pohyb návštev, ve vedlejší budově je to volnější a tam si dokáží představit a i se to dělo, návštěvy přes noc. Ale počítej s tím že za jednolůžák si zaplatíš a stejně i tak taxu jako když jdeěš na pohotovost - 90,- kč denněx 6 týdnů. Ale je to super relax, procedury super a lékaři jak kteří 🙂
jinak od 1.1.2015 je nová novela - indikace viz zde http://www.lecebne-lazne.cz/storage/get/1819-is... - najdeš tam druh nemoce, délku pobytu a i které lázně
viz odkaz. str. 79 a dále 🙂 a je to přesně, tak jak říkal mi doktor -je to tam v seznamu hodně jasně napsané a teď jen 21 dní, ještě že jsem si to užila za starých podmínek, ale i tak bych lázně já měla 🙂 posudkový lékaři hodně jsou přísní.
@leikkka Já měla slepák 2002, ptala jsem se dr. na lázně a tenkrát mi řekl, že už se na to nedávají. Potom jsem měla v oblasti břicha 2012 - cystu na vaječníku a ten samý doktor mi to taky nenabídnul. Jinak jezdím po onko nemoci a to mám od pojišťovny nárok 1 za 2 roky - přitom mám horší prognózu než jiné onemocnění (je to jiný typ toho onemocnění), na které dává VZP lázně každý rok. To mi hlava nebere, ale je to tak..
@ruzenkas no vidíš, a já byla poprvé v lázních 2009 a tam většina holek byla po odstranění slepáku, a v roce 2012 jsi nárok na lázně měla na 100%, holt se asi doktorovi nechětlo vyplńovat papíry. Já byla vždy po operaci v břišní dutině - gynekolické (endometrioza 4.s tupně, sterilita, cysty na vaječnících, poperační srůty 3 a 2 st) a vždy lázně dostala - byla jsem tehdy u VZP.
@ruzenkas Taky si myslím, že nárok na lázně jsi měla, jen prostě chyběla inciativa Dr. Já bych taky lázně neměla, kdybych se o to nezajímala. Protože mi to nenabídli v CAR, jenom když jsem se ptala asi rok předtím, tak mi řekli, že ta možnost tam, je ale že to nedoporučují, protože procedury jsou nic moc. A efekt taky skoro žádný! ?? No takže asi tak. Pracuji ve zdravotnictví jak já, tak i manžel. Bohužel už jsme si udělali obrázek i o svém CAR, měnit ho zatím nechceme, ale patrně pokud se toto IVF nepovede, tak asi ho měnit budem. V dnešní době o co si člověk sám neřekne to nemá. Protože pojišťovny se to snaží osekat, kde můžou. Věřte, že ti co jsou poučení na co dle nich mají nárok - ikdyž ho třeba zrovna nemaj, dostanou vždy a všude vše. Znám to ze špitálu.
Tak podstopim neaka vysetreni a o lazne si zazadam, i MuDr rikala ze to zkusime 🙂 tak uvidime
@izii A ty už jsi dneska byla na kontrole?
@gebymaruska ano , predevsim zkrs opozdenou MS
@izii a co tě čekají za vyšetření? 🙂
@gebymaruska krevni testy, moc , magneticka rezonance - potrebuji dolecit poderzeni na epilepsii ... a pak už by nemel byt problem
@izii Aha, tak ať ti to dobře dopadne. 🙂

já byla v lázních dvakrát a vždy pro prodělané oepraci, asi těžko se tam dá dostat po dlouhé době snažení a nedaření, jedině si to vše zaplatit a to bude hodně drahé. Jinak jakákoliv operace v oblasti břišní dutiny znamená nárok na lázně. Já bohužel po třetí už odmítla, neměl se kdo postarat o dvě děti.