icon

Těhotenství nebo konizace?

ally99
17. led 2017

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Sem docela bezradná. Mám rok a půl starou holčičku. Chceme teď s přítelem druhý mimčo a po porodu mi byly zjištěny změny na děložním čípku. Prodělala jsem biopsii. Dnes jsem volala doktorce která mi řekla že z výsledků mám nález na čípku a mám dvě možnosti, bud otěhotnět okamžitě třeba do dvou až třech měsíců s tím že mě budou sledovat v těhotenství v centru aby se nález na čípku nezhoršoval nebo prodělat konizaci a otěhotnět až pak ale upozornila mě že až třeba ke konci roku že to nejde hned po operaci. Nevím pro co se rozhodnout? Nebyla jste některá v podobné situaci? Děkuji vám předem za rady

monika9916
17. led 2017

Ahoj, sice jsem nebyla v tvý situaci jestli těhotenství nebo konizaci, ale na konizaci jsem byla a jsem ráda ,že mi ji udělali hned
,protože ty nervy jestli to bude v pořádku byly hrozný. Takže já za sebe bych pro klid šla na konizaci a potom si prožít klidné těhotenství.🙂

fallingstars
17. led 2017

@ally99 Kamarádka na konizaci byla, otěhotnět mohla tuším po šesti měsících. Já osobně bych šla rozhodně nejdřív na konizaci, pár měsíců čekání je nic a rozhodně lepší, než se stresovat celé těhotenství, jestli a jak to nebude postupovat. Když to napíšu hodně blbě, tak radši zdravá máma jednoho než nemocná máma dvou...😉

haaaluska
17. led 2017

Ja mam teda konizaci za sebou ale po sestonedeli.uz predtym som mala ist ale som otehotnela tak to bolo ok a cyto po porode uz nie.radsej teraz,hojenie ani nevies ze si nieco absolvovala a mam znamu co otehotnela 3 tyzdne po konizaci a v pohode donosila

xlostris
17. led 2017

Souhlasím, prvně konizace a pak těhotenství...Nedovedu si představit situaci-vím, že mám změny na čípku, mám jít na konizaci a já si mám užívat těhotenství? Teda aspoň já bych se pořád nervovala, že se to zhorší, rozjede...Máš už jedno dítě, takže bych s druhým těhotenstvím počkala. V žádném případě tě nechci nijak strašit, nález na čípku je poměrně běžná věc, ale poté, co jsem v posledním roce měla 2 pacientky s rakovinou čípku jsem na tohle hodně opatrná...

maxannie
17. led 2017

Já jsem byla na konizaci před otěhotněním, po 4 měsících jsem hned otěhotněla (po souhlasu lékaře). Také bych s těhotenstvím v tvém případě počkala.

ally99
autor
17. led 2017

holky asi máte pravdu, ráno když mi to doktorka řekla byla jsem přesvědčená že to risknu a půjdu do mimča, ale celý den přemýšlím a začínám mít obavy aby to pak nebylo ještě horší a nelitovala sem že jsem radši nepočkala

maxannie
17. led 2017

@ally99 a hlavně myslet pozitivně 🙂 Já měla to nejhorší stádium prekancerózy a teď (ťuk ťuk) pořád v pohodě, je to už dva roky.

ally99
autor
17. led 2017

akorát sem se jí zapoměla zeptat jak velký mám nález ale řekla mi že pokud teda chci otěhotnět ted tak tak do března a pokud to nepujde tak na konizaci že to není k tomu aby jí udělali třeba až za dva roky tak nevim