Tělísko a krvácení po sexu
Ahojte maminky,mám dotaz cca dva měsíce mám tělísko a skoro po dvou týdnech vždy dostanu je nebo většinou i po sexu začnu krvácet a teď mám už je 9 dní....to asi není normální,nebo???k dr.se mi zatím jezdit nechce,ale asi budu muset
ted přesně nevím...ale je to to levnějsí cca 1500kč
To bude myslím Dana.. Nebo tak nějak. Já mám to dražší, za 6000 Kč.. Nevím nakolik jsou srovnatelné, asi fungují na jiné bázi, ale problémy jako třeba menstruace klidně 3 krát do měsíce.. Mezitím klidně špinění.. Špinění po sexu.. To všechno mám. Když jsem s tím byla u dr, vždycky mi zjistil nějaký lehký zánět, prelecil mě nějakýma zavadecima pilulkama. Po léčbě třeba týden dobre a pak zase od znova - to bych na té gynde musela být fakt pořád. Můj gynekolog neprizna, že opakující se záněty mohou být nějakým způsobem způsobené tím teliskem. Už ho mám 3,5 roku, bohužel beru prášky, při kterých musím mít nějakou antikoncepci, ale už jen měsíc - pak jde tělísko ven a nechci o něm už v životě slyšet!
já tohle tělísko už měla jednou a vše bylo v pořádku....ted nevím proč se to děje,někde jsem četla že to trvá i půl roku než se to srovná,tak nvím...ty bláho,to jste vydržela teda pěkně dlouho....já bohužel antikoncepci brát nemohu :( ale zase se mi nechce dávat za tělísko 6000 aby mi pak také třeba dělalo nepelchu
Ahoj. Mám také Mirenu - zavedenou 2.rokem a musím přiznat, že jsem také zklamaná. Celý první ROK!! normálně menstruace + po sexu špinění. Po roce klasická menses sice ustoupila, ale takové to ´nečekané´špinění trvá neustále. Pokud nebudou další problémy, pokusím se vydržet, ale jakmile půjde ven - už nikdy více! Mám ale kamarádky, které jsou nadmíru spokojeny, takže si myslím, že každá to máme jinak..
Ahoj, mám třetí mirenu...první dvě byly v pohodě ale s tou třetí si opravdu užívám. Jsem tři a půl měsíce po porodu...hned po zavedení mireny (po šestinedělí) jsem krvácela...opravdu hodně a pořád...běhala jsem k doktorovi...napsal mi hormony a pambu...co jsem užívala pambu krvácení ustalo na špinění. Po dobrání léků opět krvácení. Ale masivni. Takže zase návštěva na gynde...mudr mi naordinoval železo...detralex a tentokrát hned tři balení pamby. Vše jsem poctivě brala a musím říct že zatím dobrý. Pambu už neberu asi tři týdny a nekrvacim. Tak snad to už bude dobrý. Je zvláštní že při těch dvou mirenach jsem po zavedení lehce zaspinila a víc nic...ani menstruaci jsem neměla. Tak uvidím jak tomu bude teď...
Mám Mirenu dva roky, hned po šestinedělí, poprvé. Ze začátku jsem hrozně krvácela, tři měsíce téměř v kuse. Doktor mi řekl, že mám narostlou silnou sliznici a dal mi hormony. A cca po půl roce jsem to poprvé nedostala. Normálně jsem si udělala tehutest. mívala jsem v noci noční můry, že mi doktor na běžné prohlídce oznámil, že jsem těhotná, a rovnou dvojčata 😂
Teď už dobrý, jednou za měsíc trošku spinim, není to ani na vložku
@kittyy17
Tak to ti gratuluji...a doufám že na tom budu s mirenou jako ty...je to o nervy...
@terkaoli já mám mirenu rok a půl, nasazenou hned po šestinedělí a v pátek jdu na vytáhnutí. Rok a půl krvácím,špiním, pořád se to střídá a už mě to nebaví. Do toho záněty a to jsem na to v životě netrpěla. Mé tři kamarádky mají mirenu a jsou moc spokojený, ale za mě teda hrůza.
@nikolka13 taky to tak mám, po sexu špinění/krvácení. Teď krvácím třeti týden. V pátek jdu na vytáhnutí.
Mám nehormonální tělísko (což budeš mít asi taky, taky stálo kolem 1500 - ty hormonální typu mirena jsou o dost dražší) a zpočátku jsem taky krvácela hodně, dlouho a nepravidelně i mimo cyklus, plus kolem ovulace i dva dny typicky menstruačního krvácení. Teď už se to uklidnilo, mám ho asi tři čtvrtě roku a poslední cca tři cykly už je to normální, krvácím jen při menses, ale ta je teda delší a mnooooooohem silnější než dřív. Doktorovi jsem to teď na prohlídce říkala, a podle něj je to normální, že někdy trvá i rok, než se tam to tělísko usadí.
@aleenka1234 tak dejte vědět, jaké je to vytažení.. Čeká mě to někdy v březnu a mám z toho strach.
Vím, že to není rada, ale holky, nechápu, že se divíte 😞 Hormonální tělíska fungují hlavně na principu vypouštění umělých hormonů do těla, kde dělají čurbes. A těm nehormonálním nezbývá jiný účinek, než jen jejich tvar a skladba. "čekat než se tělísko usadí"... Cizí předmět v těle vám bude vždy vytvářet patologický zánět. Tělo se toho chce přirozeně zbavit, nechce v sobě cizí umělou věc, která ho tam dráždí. Navíc na takovém místě, kde rostou miminka a kde je velmi citlivá a prokrvená tkáň. A radši nebudu zavádět diskuzi k potratovému účinku, protože u nehormon.tělísek žena otěhotní i párkrát do roka, aniž by si povšimla, pak je z toho jen silná a dlouhá menstruace. Je nás tu v diskuzích tolik snažilek a pak se tu řeší dobrovolné ničení našich těl. Nemám právo soudit, jsou to vaše těla. Osobně bych to vytáhla, je spousta dalších zdravějších spolehlivých alternativ. Pokud to chcete ještě zkusit, zkuste tělu trochu víc doplnit vit C a železo, mohlo by to pomoct trochu regulovat krvácení, ale neřeší to příčinu.
@hermij ja už toto telisko jednou měla a bylo to ok a hned jsem i otěhotněla po vindani....a bohužel,nic jiného jako antikoncepci mít nemohu....teď mě překvapilo to,ze tak často a někdy tak dlouho krvacim

Dobrý večer, jaké tělísko máte přesně? Já mám Mirenu a jsem na tom úplně stejně jako vy.