icon

Utrogestan - stavy, jako kdybych měla kocovinu

lenca_lenca
27. pro 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se někomu nestala podobná situace z utrogestanem...
V listopadu jsem poprvé začala užívat utrogestan na srovnání menstruace. Brala jsem ho 5dní a menstruace přišla. Při braní jsem byla akorát víc unavená. Pak jsem měla odpočítat 15dní od prvního dne a začít ho brát zas. S přítelem jsme pak měli sex a po 5-6dnech se objevil husty bily jednorázový vytok.
Pak mi začalo být špatně, ale utrouš jsem měla nasadit až za 5dní, ale byly to stavy jak kdybych měla kocovinu skoro celý den, bolely mě prsa i se trošku nalily, časté chození na záchod, únava, nižší tlak, zimnice, průjem, další den zácpa,lépe jsem cítila, občas takové lehké píchání v podbříšku, větší zadýchanost a při běhu jsem nebyla schopná vyběhnout ani kopec a to že já jsme po 20letech sportu velký sportovec.
Pak jsem nasadila tedy utro. zas ho brala 5dní, přišlo jen špinění takové nahnědlé a bylo znatelné spíš jen při utíraní, večer jsme měli s přítelem sex a v noci přišlo krvácení, které trvalo 2dny a pak už jen zas dva dny špinění.
Každopádně ty stavy jsem měla v kuse celé 4týdny, některé trošku odezněly a některé maličko zůstaly.

Chtěla jsem se zeptat, jestli ty stavy mohly být způsobeny utroušem nebo ne?

Moc děkuji za rady a omlouvám se, jestli je dotaz už několikátý podobný jinému. ;)

lentixx
27. pro 2016

Utrogestan jsem brala, ale bez vedlejších účinků. Možná jsem byla více unavená, ale jinak dobré. Až takovéhle vedlejší účinky snad mít nemůže :-O Možná jsi na něj alergická? Mluvila jsi už se svým gynekologem? Možná i praktický lékař by mohl vědět...

lenca_lenca
autor
27. pro 2016

@lentixx Alergie mě taky napadla, ale při prvním braní tam byla jen únava a od včera ho beru znova a zas je spíš únava. Hlavně mi přišlo divné, že ty vedlejší účinky přišly už 5dní před tím než jsem ho začala brát a jsou skoro až do dnes. Pochybuju, že by tělo vědělo, kdy ho mám začít brát, kort když předtím mělo teprve jednu dávku.
Kamarádka a znàmá mi řikaly, jestli nejsem těhotná.

Můj gynekolog mě dneska po telefonu odpálkoval a jen řekl ať ho teď neberu. Tak zítra zkusím mojí starou doktorku, která třebas poradí 😉.

Děkuju Ti moc 🙂

medulinek
28. pro 2016

jde o to,jestli jsi ho jedla nebo zavadela,pokud jedla,tak sedí uplne vsechno co popisujes bohuzel,pokud zavadela,tak tam mam zkusenost jen s vetsi unavou - no unavou,do pul hodiny po zavedeni jsem odpadla a spala 2 hodiny