Vysoký krevní tlak, jak probíhalo vaše otěhotnění?
Ahoj holky zajímalo by mě jak probíhalo vaše těhotenství,když již před početím jste si léčili hypertenzi.
Moc děkuji za radu.🙂
Ahojky děvčata, já měla naposledy při prohlídce krevní tlak 140/80 a bylo mi doporučeno před otěhotněním dát dolů kila,aby to bylo lepší,ale čím víc chci zhubnout tak víc to nejde, myslíte,že je to hodně špatný tlak? léky neberu
Taky se léčil s tlakem a pouze jsme to projednala s internistou a domluvila jsme se s obvodním a upravili léky a bylo. Gynekolog o tom ví a nic nenamítal, tak doufám, že to vše bude v pořádku. A jak píše @misutkakosutka, úprava váhy taky byla vyřčena, ale čím víc se člověk na to upíná tím víc je to v háji.
brala jsem 6 dopegytů a 1 vasocardin, po porodu změna na telmisartan a nebivolol. chodila jsem normálně do práce, jen asi týden jsem byla doma, když bylo vedro a vyletěl mi tlak.
@misutkakosutka Myslim,ze tak tragicky tlak to neni.Asi by bylo lepsi,kdyby byl tak okolo 130/75.,ale podle me to traga neni.Ale v tehotenstvi asi bude stoupat,takze hodne zalezi,jak ti to zvladnou udrzet a jestli se neprida preeklampsie.Coz se stava.To zhubnuti asi neni uplne od veci.
Vysoký tlak mám zjištěný od 9 let dlouho dobu jsem brala léky pak pár let pauza a v těhotenství jsem je dostala brala jsem Dopegyt. Dva dny před předčasným porodem jsem měla naměřený v amb tlak 150/100 a už jsem tam musela zůstat v neděli před porodem tlak 160/100 tak jsem dostala ještě do infuze léky.

@gabigold Me zmenila internistka leky a obvodni gynekolog me poslal do rizikove poradny a na neschopenku.Jinak se mi tlak celkem drzel,takze zadne drama se nekonalo.Jen mi k Dopegytu pridali Vasocardin, ale jinak to bylo celkem v pohode. Vim,ze to tak byt nemusi,ale u me to slo.Preeklampsie se nepridala,takze celkem dobry.Doporucovala bych si najit dobrou rizikovou poradnu pro trhotny, tam mi i tu lecbu upravovali.