icon

Zpožděná a silná menstruace po čtyřicítce. Co očekávat?

aisha147
9. črc 2025

Ahoj holky,

stalo se mi to, že mi meškala 6 dnů menstruace - těhotná být nemůžu - není z čeho.
Nicméně došla a je daleko silnější než jiné cykly, jsem dnes 4. den a místo aby slábla, tak teď večer začala zase sílit.
Máte některá takovou zkušenost? Většinou mi chodí spíš dřív než později - toto u mě není fakt běžné. Je mi uz nejaky rok pres 40, tak nevím, zda to už nepatří k věku. A před ms jsem se léčila čípky macmiror, tak nevím, zda mohou mít vliv.
Díky za odpovědi 🙂

lencaa11
10. črc 2025

@aisha147 mohla to bejt cysta ,myom ,polyp ,a nebo ložisko endometrioza ,a 100 jiných důvodu pokud by se to opakovalo tak bych to řešila na gynde...

aisha147
autor
10. črc 2025
@lencaa11

@aisha147 mohla to bejt cysta ,myom ,polyp ,a nebo ložisko endometrioza ,a 100 jiných důvodu pokud by se to opakovalo tak bych to řešila na gynde...

@lencaa11 díky, teď je to zatím poprvé

klpoiu
10. črc 2025

Pojem nejaky rok po 40 muze byt i 41 a i 49. Takze by to chtelo priste rovnou napsat kolik. 😉 A k problemu, ano i perinopauza je mrcha a umi cyklus zblbnout. A dokaze se ukazat o dost driv nez samotna menopauza. Dokaze cyklus pokratit,tak i prodlouzit. Zesilit, zeslabit. Jeden cyklus bych neresila. Hlidej i druhy,treti. Pokud budou jine nez bezne, tak na gyndu k vyloučení jiných neduhu.

mokosh
29. črc 2025

@aisha147 mojí mamce se takto začal projevovat myom. Velmi silnou menstruací. Nech se prohlédnout a uvidíš.

jajulin
29. črc 2025

@aisha147 před půl rokem mi začala silná menstruace, která je snad každý měsíc horší. Způsobuje to myom, za měsíc jdu na odstranění dělohy. A je mi taky nějaký rok přes 40. Zobni si nějaké železo a pozoruj další cykly.