icon

1. očkování, kam se píchá? Je bezpečné při potničkách?

chackee
6. lis 2014

Zdravím. Mám 6ti týdenní holčičku a za 3 týdny jdeme na 1. Hexa očkování. Jsem prvorodička a mám obavy jak to malá zvládne.
Zajímalo by mě kam se očkování píchá někdo mi říká že do zadečku a někdo zase do stehýnka. Četla jsem že by se nemělo očkovat když má dítě vyrážku,my jsme osypaný potničkami. Je očkování bezpečné? a jaké má nežádoucí účinky a co můžu očekávat. Děkuji

Strana
z2
zmrz_lina
7. lis 2014

@espada já teda nevím, kde žiješ, ale u nás jsem v životě neviděla na dětském hřišti/ulici/kdekoliv povalující se injekční jehlu... Mně to přijde jako taková ta "urban legend", asi jako že si sedneš v kině na sedačku, kde bude zapíchnutá jehla nakažená HIV 😀

espada
7. lis 2014

@marecekavendulka když myslíš, brát ti to nebudu

tulena
Autor odpověď smazal
espada
7. lis 2014

@zmrz_lina Tak já jo. V Praze v parku. A na infekčním, kde pracuje kamarádka nedávno měli jednu těhotnou maminku s hepatitidou B, kterou se nakazila kdoví kde. A nebyla to nějaká feťačka nebo špína. Prostě stát se může.

zmrz_lina
7. lis 2014

@tulena já jsem vyrostla v Pardubicích, pak 5 let žila v Brně a teď v Rakovníku a nikdy jsem neviděla nic takového, o čem se pořád někteří (nejen v tématech očkování) baví... A pak samozřejmě druhá je věc přenosu - z nějaké jehly je pravděpodobnost přenosu nemoci asi tak nula-nula nic

tulena
7. lis 2014

@zmrz_lina Zrovna v Brně před 14 dny jsem v centru města viděla měšťáky, jak v rukavicích vybírali zapíchané jehly zpoza přístupného výklenku domu... A hodně o tom píšou známí se severu Čech... To, žes to neviděla, neznamená, že to neexistuje, jen jsi měla štěstí to nevidět. 🙂

tulena
Autor odpověď smazal
kiwiu
7. lis 2014

Já bych doporučila NEOČKOVAT TAK MALIČKÉ DÍTĚ a pokud není 100% zdravotně v pořádku.
Také bych doporučila si přečíst co je to vlastně ten "neutišitelný pláč", tzv. encefalitický pláč-možná budete překvapená a doporučuji knihu Varovné signály očkování kterou napsala Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc.
Moje osobní zkušenosti jsou takovéto. dcera nyní 5let, po přeočkování v pěti letech měla nepřiměřenou reakci v podobě obrovského zarudlého a zatvrdnutého místa v okolí vpichu (v průměru 10cm!!!), horečku. Syn-očkovaný ve 3měsících po aplikaci Infanrix-hexa- encefalitický pláč, horečka, opakující se křeče nohou a rukou, prospal 6hodin i když normáloně mi spí max.2,5 hod. Co dodat? HOdně zdaru a zdravé děti ..

ivular
7. lis 2014

Holky, co se týče těch nežádoucích účinků, tak ono opravdu nejde o nějakou bouli na noze či několikadenní horečku (ač ani to nechci bagatelizovat). To, co je opravdovým průšvihem, jsou dopady na imunitní systém (např. roztroušená skleróza z důvodu jeho "přestimulování") a dopady na nervovvý systém z důvodu toxikace, což může v dětském věku odstartovat autismus, vývojové poruchy, specifické poruchy učení, v dospělosti pak degenerativní onemocnění CNS (Parkinson, Alzheimer, ALS).
Píšu to proto, že nejen na MK maminky často spokojeně píšou, že očkování žádné nežadoucí účinky na jejich dětech nezanechalo. Prosím uvědomte si, že hematoencefalická bariéra, která chrání mozek před nebezpečnými látkami v krvi, začíná vznikat až někdy kolem půl roku života a plně funkční je nejdříve kolem tří let. Čím mladší dítě je tedy očkováno, tím větší pravděpodobnost je, že se ta svinstva z vakcíny usadí přímo v CNS, že nebudou vyloučeny z těla ven.
Takže např. @zuza01 bych chtěla vzkázat, že odložením očkování dceru sice neuchránila před horečkami, boulí na noze a nevím čím ještě, ale možná že ji uchránila před progredující invaliditou ve 40 letech a smrtí v 50 letech.

sacvi
7. lis 2014

@ivular Dobře popsáno 😉

zuza01
7. lis 2014

@ivular Nevím, proč neočkující maminky napadají vždycky ostatní. Mně se Váš postoj nelíbí, ale je to jen Vaše věc, stejně jako moje. Taky jsem nikoho v poznámce k ničemu nenabádala. Tak mě vynechte, díky 😉

ivular
7. lis 2014

@zuza01 Je mi líto, že můj příspěvěk vyzněl jinak, než byl zamýšlen. Rozhodně jsem nikoho nechtěla k ničemu nabádat, natož napadat! Ani zde neprezentuji žádný svůj postoj. Chtěla jsem jen upozornit na skutečnosti, které často nejsou rodičům známy (a je to pochopitelné - nejsou všichni lékaři). Jde mi jen o to, že když už necháváme do dětí vpravovat tolik vakcín, bylo by dobré mít aspoň malé povědomí o tom, co se v daném těle následně odehrává či odehrát může. To je všechno.

zuza01
7. lis 2014

@ivular S tím se nedá nesouhlasit.

melodygirl
7. lis 2014

@espada Právě s tím přenosem z jehly to není tak snadné, muselo by to být za "čerstva", protože po určité době už nejsou pro viry příznivé podmínky a hynou.

marukm
7. lis 2014

Jak už tu padlo, dej na svůj pocit. Já očkuju, prostudovala jsem si toho dost a rozhodla se. A ty skvělé příspěvky o tom, jak svoje dítě vlastně zabíjíš apod., nečti. Malej byl před 14 dny ve 3 měsících na povinném (reakce nulová, jen víc spal), dneska na nepovinném (reakce zatím opět žádná). Ale reakci nikdy neodhadneš, každý mimčo je prostě originál.🙂

espada
8. lis 2014

@zmrz_lina Tak teď bylo v televizních novinách, že v Pardubicích našli policajti od začátku roku 150 použitých jehel. Jen pro zajímavost...

espada
8. lis 2014

@melodygirl Já ti věřím. Ale já vidím větší pravděpodobnost v tom, že jednu z těch nemocí moje dítě chytí, než v tom, že bude mít očkování nějaké závažné vedlejší účinky. Proto jsem se rozhodla očkovat. Ale každý je zodpovědný za to své dítě a rozhodnutí je na něm.

Strana
z2