Bexsero - příspěvek VZP nad 2 roky dítěte. Jak to je?
Ahoj, nemá někdo aktuální zkušenost s tím, zda VZP přispěje na bexsero i tehdy, pokud je první dávka aplikovaná až po 2 roku života? Jde mi o to, zda není problém s jiným očkovacím schématem (není 2+1, jsou jen 2 dávky). Moc děkuji
Dobrý den, s dovolením se zeptám. Také uvažuji, že malého nechám dodatečně naočkovat. Jsou mu 3. Kolik tedy stojí jedna dávka? Když jsem byla teď nechat naočkovat nejmladšího (6m), tak mi doktorka jen řekla, že se pak někdy domluvíme a že si to budu kupovat sama v lékárně a to bylo vše 🤦♀️.
Žádala jsem o proplacenípříspěvku na bexsero v červnu (dcera měla 2 v květnu) a vše bez problému🙂
@potaplice taky jsem musela do lekarny☺️ Zalezi asi ma doktorce…moje je na vesnici a nevede kasu..nedela s penezma ☺️
@michaelarousova S penězi musí dělat každá doktorka, vybírá za aplikaci očkovací látky nebo za milion druhů různých potvrzení. A ty očkovací látky jí určitě někdo vozí, nechodí je někam kupovat. Ale ne každý se tím asi chce zabývat a mít u sebe víc peněz.
@potaplice Asi tak... Také mě to překvapilo, jinak vždy očkování, co jsme chtěli navíc, měla vždy u sebe. Takže ji po prázdninách cinknu a domluvím se s ní, co a jak a necháme malého také naočkovat.
A co myslíte? Je lepší dát na všechny kmeny meningokoka, nebo budete dávat jen bexsero?
@katka9184 Já platila na jaře asi 1900(Dr. Max), zavolala jsem doktorce, ta poslala recept. Vakcínu jsem objednala v lékárně a pak se domluvila podle dodání, kdy přijít. Každý dr. to řeší jinak. Chápu je, že nechtějí mít zásoby, všech možných vakcín.
Nechala jsem dát i Nimenrix, ten byl hrazený pojišťovnou.
Také uvažuji, že dáme obě vakcíny. O peníze mi nejde, spíš jen, abych se ve všem rozhodla správně 🤷♀️. Pak případně nelitovala, že jsem něco vynechala, atd
Jestli si dobře pamatuji, první dávka stála 2 600,- a ta druhá 1 800,- že prý zlevnily, přičemž ta třetí bude teď na podzim po 2.roce a to pojišťovna přispěje skoro celou částku, pokud nic nezměnili. Plus ještě máme i ty ostatní kmeny, které jsou hrazené, info mi o tom podal sám doktor. Na den objednání sehnal vakcínu a bylo to, nikam do lékárny jsem nemusela. Ale jak na tom budeme nyní nevím, páč mudr utrpěl na jaře mrtvici a ordinuje jeho žena 🙄
Syna jsem chtěla nechat očkovat ve 4 letech. Doktor mi doporučil nechat očkování na zimu, jedna dávka v listopadu a další až v lednu. Tak aby nám pojišťovna uhradila aspoň část každé dávky. Platili jsme za dvě dávky necelých 6 000. Na každou nám VZP dala zpátky 1500. Ještě nás doktor ale varoval, že u VZP je možné, že nebude mít koncem roku peníze na proplacení, ať jdeme raději už v tom listopadu.

Očkovala jsem syna teď před létem a proplatili normálně do výše, jak je uvedeno. Ale je to pouze příplatek na očkování, nikoli na dávku. Takže jo, něco vrátí, ale není to kompletně hrazeno. Synovi je 5 let.