Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?
Co jste daly nebo o čem uvažujete?
@astyna - ale tady se už tom psalo, že hexacima vs. infarix hexa se nedá říct co je šetrnější, protože každý má úplně jiné hlinité soli, infarix hexa má více solní, které se rozpouštějí pomaleji a haxacima jich na oko méně, ale jinou sloučeninu, která se rozpouští rychleji a více, tedy tělo i více vstřebá. Nejsem schopna říct co je šetrnější, podle mě není.
A když není, tak pak můžu rozlišovat už jen podle těch černých trojúhelníčku a sáhnu po tom, co je trhu dýl, ať opravdu vím s čím máme tu čest, nějaké skryté NÚ nechci riskovat, je to přece jen zdraví dítěte...
Já mám manžela biochemika, který pracoval ve vývoji léků, takže na to pohlížím asi trošku jinak než obecně veřejnost...Hodně je toho zavádějícího, ale co se šíří po internetu, to jen kroutím hlavou... 😒
@astyna - tak to se divím, že ti neřekl, jak to s tím očkováním je... 😎 možná bys nás tady mohla poučit všechny, když má ty informace z první ruky... 😀
my to doma moc neřešíme, protože se toho nebojíme, takže asi tak 😉
@marcicek84 ty jsi placená za tu reklamu, co je ted na koniku?
Mela bys sve dite naočkovat i starou vakcínou proti tbc 🙂
@belleelle - mám pocit, že spíš ty jsi placená za reklamu pro hexacimu...už mi přijdeš vážně trapná, můj názor je nějaký a ten nezměníš ani osobními útoky, jak jsem jednou psala, hoď se do klidu, mé dítě prostě pokusný králík nebude, nevím co s tím má společného očkování proti tbc, které tady povninné není a těžko jej někdo bude dobrovolně očkovat...
Navíc jsi to byla ty, co tu kopiroval ty fámy o očkováních a jejich vysvětlení, že hexacima vs. infarix hexa, ani jedno z těch očkování šetrnější není...pokud nevíš co tady kopíruješ a pak ještě na druhé za to osočíš, tak vážně mi přijdeš nějaká popletená a opravdu se s tebou normálně diskutovat nedá, tímto bych tuto debatu ukončila, ať si každý udělá úsudek sám a očkuje čím chce, tak aby to bylo to nejlepší pro jeho svědomí či vědomí... 😉
Sanofi je společnost která krátce vlastnila Zentivu, ale za pár let se Zentiva zpět osamostatnila, takže je to opět jen ryze česká firma. Pokud se nepletu 🙂
Jinak k té reklamě - já jsem netušila, že lze dělat reklamu i na neočkování, což mi tak připadá, když s očkováním souhlasíte 😀
Proc se v diskuzi o Hexacime a Pediacelu tak strasne diskutuje o Infanrixu hexa (ne Infarixu, jak tu bylo nekolikrat zmineno 😉 )? Tohle neni diskuze Infanrix hexa x Hexacima. 😉
Dala jsem Hexacimu a bez reakce..jen mě dr. upozornila, že byly na školení, jde jim říkali o možné hypoglykemii po této vakcíně a že je dobré přidat jedno kojení/příkrm navíc.
@alcar - já bych taktém haxacimu nedala, jen v případ, že chybí jedna dávka očkování jako vám, taktéž jsem uváděla důvody proč raději infarix hexa
@marcicek84 prosím, vrať se do diskuse o super vakcínách infarix, vyber si příspěvek u gsk, čti souvislosti a hledané informace ověřuj, to že si něco myslíš, nebo si přečteš větu, neznamená, že je tomu tak.
minimálně umím číst a nelezu tam, kde se mě to netýká.
@belleelle - no myslím, že jsi přestřelila, pokud tě nenaučili doma se chovat slušně, tak nelez na veřejná fóra, jestli ty zpochybńuješ přibalové letáky, tak to jsi vážně dobrá borka, s tebou nemá cenu diskutovat...
@marcicek84 takže si tvá ostrá slova shrňme...
hexacima nelze 2+1 - LZE
hexacima je nová - NENÍ (viz hexacim, hexyon, hexavac)
hexacima není otestovaná, proto podléhá dalšímu sledování - NEPRAVDA Bezpečnost vakcín je sledována ve všech fázích klinického hodnocení, po delší dobu a na větším počtu dobrovolníků než je tomu u jiných léků. Koncept dalšího sledování a černý symbol byly zavedeny novými právními předpisy EU o sledování bezpečnosti léčivých přípravků, které se nazývají právní předpisy pro farmakovigilanci a vstoupily v platnost v roce 2012. Jakýkoli nový léčivý přípravek schválený po datu 1. září 2013, který podléhá tomuto dalšímu sledování, bude při uvedení na trh v EU obsahovat černý symbol v příbalové informaci a v souhrnu údajů o přípravku.
Klinické hodnocení prováděné na lidech má velmi přísná pravidla. Než se lék začne podávat lidem, musí projít standardním předklinickým testováním, tzn. určitými typy testů na zvířatech (testy akutní a chronické toxicity, testy reprodukční toxicity, kancerogenicity, mutagenicity a genotoxicity). Poté musí firma získat povolení/souhlas SÚKL, etické komise a v neposlední řadě i souhlas pacienta, na kterém se bude lék testovat. V rámci posuzování studie se prověřují veškeré údaje z předklinického a případně i dosavadního klinického testování, které jsou zpracovány v dokumentaci předkládané zadavatelem studie. Pečlivě je hodnocena i kvalita léku včetně podmínek jeho výroby.
kdybys diskutovala o složkách proti černému kašli, pochopila bych, i o obsahu přidružených látek, ATB, o alergii a očku, o předčastňátkách a očku, také. Ale uvádět neucelené a nepotvrzené informace není fér.
@marcicek84 založila jsem téma k diskuzi
@belleelle - už jsem ti napsala, že diskutovat s tebou nemá cenu, to téma jsi zakládala zbytečně...psala jsem svůj názor a za nim si stojím, jen to pořád nejsi schopna pochopit, měj se hezky...
Holky, při složení vakcín se dívejte vždy na informace v Souhrnu údajů o přípravku, zadáte jméno přípravku a SPC, u léků se můžete podívat též. Pediacel bohužel asi v budoucnu nebude, očkovací strategie většiny evropských zemí směřuje k hexavakcíněm, vyjma UK. což z mé strany bohužel.
My Pediacel ještě také sehnali. Ale už to vypadá zle, snaží se natlačit rodiče jen k hexe. ☹
Ahoj holky, mam k dispozici jeden Pediacel navic, pripadne piste sz

@marcicek84
Stejně jako někdo sáhne raději po panadolu, tak někdo si vezme "růžový zázrak". Je to trh - tak jsou i možnosti. Neřekla bych, který je z nich lepší, jen prostě konkurenti. Hexacima novější, tak bych i řekla víc šetrnější, ale je tomu tak? Těžko říct, když tam nikdo ve vývoji z nás není. A i pracovníci zentivy musí mlčet.