icon

Jaký je správný rozestup mezi dávkami Infranrix Hexa?

6. únor 2025

Ahojky, prosím… řeší se rozestup mezi 1 a 2 dávkou a 2 a 3 dávkou nebo mezi 1.-3. ?
Dnes jsme byli na druhé dávce a bylo nám řečeno, že poslední dávku by měl mít syn v dubnu, protože by měla být 6m po 1.dávce.
Já se ale dočetla v tabulce o Infranrix Hexa , že se řeší rozestup mezi 2.-3. Dávkou … tabulka tam ale byla daná před 5ti lety…. Jak to tedy je ? Díky

beruska1889
6. únor 2025

U obou dětí se očkovalo nejdříve půl roku po 2. dávce... Druhý syn ji dostal až po 8.měsících

autor
6. únor 2025

Syn měl první dávku v 6 měsících, nyní dostal 2. Dávku cca po 3 měsících a další jsem chtěla dát až v létě…

beruska1889
6. únor 2025

Rozestup mezi 1. a 2. Dávkou musí být minimálně 2 měsíce, maximálně 6 měsíců, nejlepší jsou ty 3, jak to bylo u vás... A rozestup mezi 2. a 3. Dávkou má být minimálně 6 měsíců, maximum není stanoveno... Tohle jsem k tomu dohledala různě na netu, když jsem se o očkování začala víc zajímat kvůli svým dětem, které to teprve čekalo... 🙂

autor
6. únor 2025

@beruska1889 ano to samé jsem dohledala já. 🙏🏻 já jsem mu oponovala, že v dubnu určitě další dávku nee… že to je cca půl roku od té druhé (dnešní) a on že ne, že je to půl roku, ale od první dávky. No pro jistotu jsem si napsala email na Infanrix , aby mi to potvrdily a já to případně měla pro něj černé na bílém až to na mě opět vytáhne 🙈

miryp
6. únor 2025

Je syn nedonošený a má tak schéma 3+1, nebo se narodil v termínu a má schéma 2+1? V prvním případě lze samozřejmě tu třetí běžnou dávku očkovat v dubnu a booster pak v říjnu. Pokud ale jede ve schématu 2+1, tak mu logicky nemůže píchnout booster v dubnu, když druhou dávku aplikoval teprve dnes. Mezi druhou a boostrem musí být rozestup půl roku. Ať si v takovém případě pediatr laskavě nastuduje příbalový leták, který ti mimochodem měl dát a měl s tebou probrat vše, co by tě k němu zajímalo.

miryp
Autor odpověď smazal
beruska1889
6. únor 2025

Tak pokud to bude půl roku od druhé, tak je to v pořádku... Ale je to na Tobě, odložit to můžeš jak chceš... Zavolala bych a zrušila návštěvu a objednala se pak podle toho jak to bude vyhovovat... A nemusíš nic dokazovat a zjišťovat u výrobce... 🙂

autor
6. únor 2025

@miryp syn je normálně zdravý, donošený, narozený v termínu 🙏🏻 Má schéma 2+1 a právě řeším dost očkování obecně a zjišťovala jsem si info ještě předtím… první dávku jsem mu dala až v 6 měsících , druhou nyní po 3 měsících a poslední třetí jsem mu chtěla dát na konci léta . A při odchodu na mě lékař, že další dávka bude v dubnu. Půl roku od první… tak jsem mu říkala že opravdu ho za dva měsíce očkovat boosterem nebudu. Že je to půl roku od druhé dávky, tak se semnou dohadoval.

miryp
6. únor 2025

Pak není o čem, pokud jde o booster, očkuje se nejdříve po 6 měsících od dokončení základní vakcinace. Panu doktorovi bych důrazně doporučila, aby si laskavě otevřel příbalový leták a podíval se, kdy se provádí přeočkování po aplikaci všech základních dávek očkování, protože pokud booster očkuje běžně dřív než je doporučeno výrobcem, tak dříve či později může způsobit nějakému dítěti újmu na zdraví a půjde to za ním.

gruyerre
6. únor 2025

Máš pravdu ty, očkuje se 3. dávka aspoň půl roku po 2. Dost mě děsí pomyšlení, kolik dětí tedy ten váš pediatr oočkoval podle svého vybájeného očkovacího kalendáře.

miryp
6. únor 2025

@gruyerre přesně to si říkám. Mně doktorka odmítla naočkovat dceru o týden dřív, že to prostě nejde, že musí dodržet ten minimální rozestup a on to do dětí napere i s boosterem během půl roku. To musí být strašné ho...

vlasta1981
6. únor 2025

Máte nedonošené Mimi ? Nebo proč dáváte hexa ? Když jde dál úplně šetrná vakcína bez složky pro nedonošence ? Neberte to zle ..jen se ptám . Já romprave řeším čeká nás očkování a naše Dr je úžasná . Vše vysvětlila a nabídla sama řešení . Jelikož se bojím vedlejších působení hexa

autor
6. únor 2025

@vlasta1981 jak jsem psala, mám normálně donošeného syna narozeného v termínu… Hexu dávám, protože je povinná a syn bude chodit do školky (státní) jinou možnost nemáme a tohle očkování je třeba mít. Používáme u každého očkování homeopatika před očko a po očko , ke zmírnění případných vedlejších účinků.

vlasta1981
6. únor 2025

Hexa není povinná ..existuje náhrada akorát neobsahuje složku pro nedonošené děti která zbytečně zatěžuje organismus donosence .ale vaše věc jen mne zajímalo proč doktoři mermomocí očkují donosence vakcínou ktera ho zatěžuje . Děkuji

vlasta1981
6. únor 2025

No ono 45%riziko poruch autistického spektra po použití hexa asi homeopatie nezachrání. Ale děkuji za odpověď. Pěkný den

autor
6. únor 2025

@vlasta1981 já jsem autista a mám se krásně 🙂🙏🏻 i Vám pěkný den

vlasta1981
6. únor 2025

Tak je mi to jasné . Hodně štěstí