icon

Je očkování tetanus a černý kašel před dovolenou bezpečné?

adel888
17. črc 2024

Dobrý den, chci se zeptat, zda byl někdo na vakcínu proti tetanu a černému kašli dohromady, tuším, že to je boostrix. Mám jít dnes na přeočkování a v pátek jedeme k moři, je to v pohodě? Měli jste nějaké reakce?

pipi_puncocha
17. črc 2024

Byla jsem minulý týden, trochu mě 2 dny bolela oblast vpichu (levá paže), jinak bez reakce.

adel888
autor
17. črc 2024

@pipi_puncocha tak nakonec ne boostrix ale adacel

pipi_puncocha
17. črc 2024

@adel888 ano, Adacel jsem měla taky. Nechtěla jsem opravovat, ale u dospělých se zřejmě dává tato vakcína. ☺️

monikos
17. črc 2024

Také jsem byla, hen dva dny bolest vpichu

lenickakl
17. črc 2024

Ja mela boostrix, bez reakce.

palja
17. črc 2024

@adel888 já jsem měla a týden mě bolela paže a celá ruka, jak kdyby mi měla upadnout. Ruku jsem celou zaledovala a pak už se to lepšilo měla jsem adacel.

cilkat
17. črc 2024

Adacel. Reakce mám typu boelsti v místě v pichu, respektive celého svalu. Často bolest intenzity "slabosti v paži". Možná zvýšená únava/spavost, ale v mezích 'nedela jsme si kafe'.
Nikdy žádné reakce typu horečka.
Předpokládám, ež k moři nejedeš sama. Jako rizkové situace vidím:
- bude mě bolet ruka tak, že nezvednu zavazadlo na pás/do kufru auta (pokud jedeš s partnerem, řešitelné bez mrknutí oka, pokud bys jela sama, holt by sis musela říct cizímu člověku o pomoc... tj řešitelné).
- měla bys delší část cesty řídit (tady může vadit jak bolest samotná, tak únava - tohel je jediná situace, kdy bych váhala, jestli je cesta reálná... ale opat počítám, že jedeš sama a může kdyžtak víc řídit ten druhý)
- budeš unavená a protivná (em... to se může stát z tisíce jiných příčin. to bych nepočítala)

jannym
17. črc 2024

Me bylo tyden blbe, jako by na me neco lezlo, strasne me bolela ruka (zpetne jsem zjistila, ze jsem uz v tu dobu byla tehotna, tak mozna proto ta zvysena reakce)