Máte zkušenosti s očkováním proti chřipce pro děti?
Ahojte, syn má téměř 7 let a chtěla bych ho dát očkovat proti chřipce. Vím, že jsou i vakcíny do nosu snad ve formě spreje, jsou to živé oslabené víry, pak klasika injekce to jsou neživé víry.. Dá se vybrat jakou vakcínu? Máte zkušenosti? Co by stě doporučili? V lednu přinesl syn domů chřipku, která úplně zničila celou rodinu včetně ročného sourozence, všichni sme měli vysoké horečky týden.. Ten 6 letý měl z toho i problémy s nohama, svaly.. T.č. jsem opět tehotná, termín mám začatkem ledna. Syn chodí do školy, bojím se aby zase něco nepřinesl domů a aby to u něho neskončilo ješte hůře jak loni, proto je pro nás jasná volba očkování..
Necham očkovat syny 3 a 5 let, mohla jsem si vybrat vakcínu, zvolila jsem sprej do nosu ☺️. Podle me skvělé rozhodnutí, chřipce je rozhodně lepší se vyhnout z mnoha důvodů.
Dcera už druhý rok očkování do nosu, první se nám chřipka vyhla, následující rok se vyhla jen dceři 🤣asponze tak, mela jsem problémy se postarat o sebe, natož o ročního syna v týdenních neklesajících horečkách 🤣paráda, letos má dva. Pujde taky na očkování …. A jestli ja budu konečně ok tento podzim, jdu taky …. Minuly rok jsem to nestíhla - nemocna jsem nejvic z tech skolkovych parád vzdycky ja …

Necháváme očkovat dceru od roku a půl. Nejdříve dvě dávky injekcni. Protože byla očkovaná poprvé tak musela dvě dávky. Od dvou let dostává do nosu. Je to ve formě kapek. Úplně v pohodě aplikace. I doktorka si to chválí. Žádná rýma nic potom. Už ji měla dvakrát. Letos půjde po třetí do nosu. Chřipku neměla ani jednou.
Mimochodem ockujeme se celá rodina. Letos půjde poprvé i syn 1,5 roku. Ten musí na injekci. Kapky do nosu jsou až od dvou.