icon

Neočkujete, nekojíte, cestujete s miminkom a vše je ok?

luckaamilan
18. led 2015

Ahojte,
mam 9 mesacneho chlapecka, ktory sa narodil v 36tt. Rozhodli sme sa zatial neockovat, ale v roku by sme asi dali Pediacel. Najradsej by sme pockali do 1,5roku Stepanka, ale...
No uz prestavam kojit, a napr. podla dr. Sears, ked sa neockaje,tak sa ma aspon kojit....
Cakaju nas ale nejake navsetvy po Europe,to jest Anglicko, Irsko, a letna dovca Grecko. Chcem sa opýtat, sú tu maminky ktore neockuju a cestuju a vse je ok?
Prosím o reakce maminek, kt. maju miminka, kojencov.
Moc dakujem za vase nazory a pomoc.

marecekavendulka
18. led 2015

Myslím,že to je nesmysl,je jedno,zda kojíš nebo ne. Ale raději se zeptej zde: https://www.modrykonik.cz/group/2361/

sangita
18. led 2015

Dcera prodelala asi v 9m variantu cerneho kasle (bordetella parapertusis) a jsem presvedcena, ze prubeh nemoci byl oproti starsimu diteti, se kterym jsem mela srovnani, mnohem lehci. Kojene dite dostava mlekem i protilatky od matky. Verim, ze kojeni prispiva k silnejsi imunite.
Co se tyce ockovani, dcera neni ockovana a casto jsme cestovali mezi Anglii a CR. V Anglii je cerny kasel, v nekterych ctvrtich tuberkuloza.. zvazte sami, z ceho mate vetsi obavy a jak velke by mohlo byt riziko nakazeni.

nonnni
18. led 2015

ja...od porodnice jsem prikrmovala a ted uz nekojim vubec. Dcera letela do JAR, jako neockovana na nic a osmitydenni, ted jsme se vraceli, v jejich 12. tydnech. Narodila se 36+5.

Ja bych i ockovala, ale to by ceske zakony nesmely jit ode zdi ke zdi....pred lety mi dite naockovali v porodnici bez meho vedomi na TB a ted jsem napred nemohla sehnat vakcinu, protoze je nedostatkova (snad jen momentalne) a pak uz bylo pozde. A Hexu az v 9. tydnech nejdrive, takze letela proste uplne beze vseho. Ted pockame 6. tydnu a pujde na test, zda prisla do styku s TB a pak se podle vysledku bude ockovat a Hexu predpokladam dostane v dohledne dobe (zitra ji jsou tri mesice). Tak do 4. mesice bude naockovana, ted cekam na to, aby ji presla ryma.

Prostredni dcera podnikla tu samou cestu ve trech mesicich jen s TB...bez nasledku. Zcela uprimne bych se uplne stejne, jako cesty do zahranici bala cesty v MHD v CR.

dana17
19. led 2015

Každy den jezdim s malou (7měsíců),v mhd cca 3hodiny za den, je neočkovaná,nekojená, vše ok, na očkování půjde až za 2-3 měsíce, protože chytla camphilo juli bakterii- z kuřecího masa a bere antibiotika. Za tu dobu nebyla vůbec nemocná,max mírná rýma.