Očkování dětí. Co všechno jste nechali naočkovat?
Dobry den,
prosim o nazory/zkusenosti ohledne ockovani, kdo ockoval vsechno krom rotaviru.
Meningokok (bexsero 2+1), Hexa 2+1 a pneumokok 2+1 (vaxneuvance). Mam v planu ockovani posunout co to pujde, ale uz jsem z toho vseho cteni, zjistovani apod.uplne prehlcena.
Zatim jsem si tak dala prumerne dohromady, ze bych hexu dala v mesicich 4/6/12. A dal uz nevim, uz mi to nejak nemysli. Urcite minimalni rozestupy 14dni.
Meli jsme mit ted ockovani na meningokoka (12 tydnu mimi) a z duvodu, ze ted neco kolem maleho resime, tak jsem to zrusila a premyslim co a jak budeme davat. Predem dekuji.
@lucie13x nejstarší dcera měla hexu a prevenar. První dávku od 3. měsíců a vzhledem k tomu, že to nesla dost blbě, tak jsem interval mezi očkováním protahovala, co nejvíc to jde. Naočkovali jsme nakonec navíc jen ten prevenar, nic víc už jsem si neuměla představit u ní. U druhé jsem dala první hexu až ve 14. měsících, dcera měla velké problémy skrz alergie, proto jsme se dohodli, že jí nebudeme přidávat do tělíčka ještě očkováním. Teď u třetího nemá zatím taky nic a budeme se rozhodovat až podle situace s černým kašlem, zda mu to dáme už v půl roce nebo taky až v roce. Meningokoka jim dám až před pubertou a prevenar mi zpětně přijde zbytečný. Nejstarší ho má a záněty uší řešíme xkrát do roka.
Máme všechno u obou dětí i ty rotaviry. Dokonce každý rok chřipku. Očkovaly se, dle pokynů doktorky. Žádnej problém nikdy nebyl.
Ja budu davat hexu dle ociovaciho kalendare (2 mesice, 4 mesice, 13 mesicu). Pneumokoky vynecham a bexsero dam v 11 mesicich.
@lucie13x 6 měsíční holčička. Ma rotaviry,hexu a prevenar (to vše hotové),na 8 měsíční kontrole dam bexero. Pak mam 6,5 lete kluky dvojčata a ti nemaji rotaviry a bexero a s jednim jsme před 2 lety byli hospitalizovani kvůli rotaviram. 4 dny na kapackach,vyyyyborny ☹ Proto jsem tentokrát davala i ty rotaviry. Kluci ani ted holčička nikdy neměli žádnou reakci po očku.
Deti maji vsechna ockovani povinna, prevenar (ale ted uz je pry zase i lepsi vakcina - na vice kmenu?), bexsero a zloutenku A (jak jsem za ni ted rada). K tomu mladsi maji i rotaviry. Vsechna ockovani snasely bez problemu, ockovala jsem v terminech pokud byly deti zdrave a tak, aby mezi davkami byl vzdy rozestup. Bexsero jsme nestihly tak, aby nam uhradila pojistovna,do toho ockovaciho kalendare se to da nacpat pekne blbe (zase, pokud se neco za posledni 2 roky nezmenilo, uz nesleduju)
Kdyz je dite zdrave tak se jevi jako nejlepsi napad odkladat, co by kdyby... Jak do toho vleze cokoli nehodiciho se tak odlozit (nekritizuju, vnimala jsem to u prvni dcery uplne stejne) a byla jsem vzdycky rada, ze se mi to povedlo o neco oddalit, ze je to super, ze dite bude zase o trosku vetsi, tezsi a zase to lepe ponese. Ma to jedinne riziko - co kdyz v tom odlozeni nejakou z nemoci chytne? Nebo ani ne ty z ockovaciho kalendare, staci "blba" ryma, ktera se potahne v ruznych variacich od rijna do konce dubra a nestihnes ockovaci kalendar ani nepovinne co bys treba rada dala. Tak je jen dobre na tom myslet pri kazdem odkladu
Davala jsem krome povinych bexero (hned po hexe, bala jsem se), nimenrix az ve dvou letech, prevenar syn ma, dcera jeste ne. Prednost dostala zloutenka a a nestovice
Deti mají hexavakcinu a jednu dávku Priorixu.

@lucie13x boxero nám sama řekla Dr. že bude očkovat až od roku. Že nebude očkovat všechno "naráz". Máme za sebou 1.hexu a 1. Pneumokoky s postupem od sebe 3 týdnů. (Malý má 6. Měsíc) Na další jdeme kolem 20.10. (pneumokoky jsme očkování na konci července)