Očkování po nachlazení. Měli bychom odložit?
Ahoj, chtěla bych od vás radu. Dcera je od čtvrtka nemocná. Samozřejmě to chytl syn. Dcera měla rýmu, kašel, lehce zvýšenou teplotu. Synovi se od soboty rozjela rýma, jinak je ok. Zajímalo by mě, když bude do konce týdne v pořádku, jestli byste nechali očkovat příští týden v pátek? Nebo radši dnes/zítra zavolat doktorce o jiný termín? Kdyby měl vážnější průběh (kašel) nebo zvýšenou teplotu nebo byl o dost víc protivný, tak to neřeším a odkládám. Ale on je jen o trochu spavější, usměvavý jako obvykle a jen ta rýma. Má to být 3 měsíční kontrola + hexa.
Děkuji za radu.
@gruyerre Právě bych ho odložit nechtěla. Jen někde se uvádí, že má být dítě 2 týdny zdravé, někde týden před očkováním. Tak si říkám, že jestli by byl do konce týdne ok, tak jestli je v pořádku očkovat, když jde o rýmu. 🤔
Nejsem neočkovací a vidím v očkování benefity, tak se mi to nechce "zbytečně" odkládat, když dcera může zase onemocnět ve školce. Tento týden samozřejmě nejde.
Já bych to nechala zatím být je brzo. Případně se domluvíte na kontrole s doktorem
Aha, tak pokud to bude opravdu jen párdenní rýma, tak bych to neřešila a normálně šla, doktorce to můžeš říct na té prohlídce, že měl rýmu.
U nás doktorka hexu ockuje pokud je jen slabší rýma,nejsou horečky nebo nějaký vážnější průběh.Ale domluvila bych se až na prohlídce,doktorce určitě nebude vadit, že ten den nebude případně očkovat.
Stejně jdete na tu tříměsíční, tak to klidně rozhodněte až na místě, jestli očkovat, nebo očkování odložit a udělat jen kontrolu. Ve třech měsících je to první očkování, takže zkušenost s předchozími reakcemi nemáte, že? (protože jinak bych přihlížela i k nim ... mám dvě děti, jedno musím očkovat opravdu absolutně zdravé a hodit do klidového režimu, druhé může i trochu smrkat a jet naplno... fakt je to různou reací těla, no.)
Když syn měl očkování, zásadně jsme očkovali, kdy byl minimálně týden bez jakéhokoliv onemocnění - i třeba rýma. Sestra nám tehdy říkala, že rýma nevadí, ale my jsme jasně řekli, že si počkáme, až bude opravdu fit. Zbytečně jsme netlačili na pilu. Takže uvidíš počátkem týdne, než máte jít, jak na tom bude. 2týdny dopředu je opravdu moc brzo hodnotit situaci.
@cilkat Měl jen první dávku rotavirů. Jinak nic.
@martulka88 Jasně, jen někde se píše, že má být dítě zdravé týden, někde dva. Tak mě zajímaly zkušenosti. 🙂
My jsme u rýmy nechali týden od prvního dne, kdy byl fit. U teplot apod. dva 😊
@martulka88 no jo, ono když máš druhý dítě ve školce, tak si někdy takový termíny nemůžeš ani dovolit 🙂
@alice180 Každý dle svého rozhodnutí. My jsme zastánci počkat, ikdyž se očkování prodlouží.
Nase doktorka rika 2 tydny od teploty, ale ja ockovala vzdycky kdyz kluci byli minimalne 2 tydny zdravy. Po antibiotikach bych ockovala az za mesic. Nekdy je to tezky, starsi syn mel druhe mmr az po roce kdy byl konecne dlouho zdravej (o letnich prazdninach 😀 ) a vubec me netrapilo, ze jsem to posouvala. Doktorka to nastesti nechala na nas, takze jsme ani nebyli objednany a nemusela jsem rusit terminy. Ockovani je pro me strasak, takze radeji pockam aby dite bylo 100% zdrave a nejakou dobu po nemoci. Ale ja ani nedavala 2 vakciny naraz.
Já myslela, že nahoře píšeš, že může ze školky donést
Ryma neni kontraindikace, klidne si procti pribalove letaky. Pokud nebude teplota normalne bych naockovala.
@alice180 Stáhla jsem ji ze školky.

Volat skoro dva týdny dopředu, že nepřijde na očkování, kvůli tomu, že má teď rýmu, mi přijde divné. Pokud chceš očkování odložit, zavolej tam až příští týden.