Očkování spalničky - kdy nejdříve očkovat?

lenulin2
20. čer 2018

Maminky, chtěla bych se zeptat na zkušenosti vašich doktorek. Kdy vám očkují děti proti spalničkám? Četli a slyšeli jsme, že od tohoto roku se očkuje už od 13.měsíce ale doktorka nám řekla, že byla na nějakém školení, kde jim řekli, že to není uzákoněné, tak si na to mají dát pozor a moc se jí do toho nechce, prý až po 15 měsíci. Malý má 14 měsíců a za měsíc letíme do Tunisu, tak jsme spoléhali na to, že si ho naočkujeme teď. Od jakého měsíce to doktorky nabízí vám? Děkuji za odpovědi

bervidova
Autor odpověď smazal
Zobraz
terry1512
20. čer 2018

Podle nové vyhlášky se očkuje mezi 13 a 18 měsícem dítěte.

Osobně jsem toto očkování odložila do 3 let dcery.
Nežádoucí účinky byli dost velké i tak. A nechci si ani představit co by to udělalo v těch 15 měsících. Kvůli NU u dcery,syn tímto hnusem očkován nebude nikdy.

rousse
20. čer 2018

Naše mládě bylo očkované v roce a půl, takže 18 měsíců. Já osobně rozhodně nejsem protiočkovací rodič, ale u téhle vakcíny bych spíš počkala, než to hnát už v roce. Je to živá vakcína, záběr na organismus a kolem toho roku tam byla tuším i nějaká hexa přeočkování, prostě bych tak nekvaltovala...užijte si dovču a naočkujte až po návratu. Těsně po očku je kontraindikace nadměrné slunění, nevíte kdy a jaké budou reakce organismu.... nehrotila bych to - jestli bude prcek očkován teď nebo za měsíc je fuk 😎

kaneshiro
20. čer 2018

@lenulin2 malý byl očkovaný v 18 měsících, už bych ho takhle brzo nedala a počkala minimálně do 3 let.

sumitra
20. čer 2018

Nam naplanovala ockovani na 16 mesicu. Vse probehlo bez problemu.

barchen
20. čer 2018

@lenulin2 Podle vyhlasky od 13m. Prvni mala dostala tuto vakcinu v 18m, bez jakychkoliv viditelnych nezadoucich ucinku,ani teplota,ani spavost,vubec nic. Ockuji jenom povinne,doktorka je velice vstricna i k odkladum,Infanrix sama posunula o par mesicu a vsechno v poradku. Ockovala jsem v 18m pouze kvuli letani a to jenom po Evrope ale jelikoz jsem v letadle zazila i adolescenta s nestovicemi,tak se obavam, ze na letistich a v letadle se to podobnymi humusy hemzi. Rozhodnuti je samozrejme na Vas, zvazte,jak zvladalo prvni ockovani,jestli je casto nemocne nebo ne,jaky z toho mate pocit Vy sama bez ohledu na nazory jinych.

zubejda2
20. čer 2018

Z původních 18 měsíců odloženo kvůli nemocem na 21 měsíců. Bez nežádoucích účinků. Zastávám stejný názor jako @barchen 😉

mamamtbo
21. čer 2018

Ockovali jsme s velkym sebezaprenim v 17mes., taky kvuli tomu, ze se nam ma za par dni narodit dcera..Reakce: po tydnu 3dny horecka do 38,5 pak po horecce 3 dny vyrazky. Je to Soffiina volba..clovek musi/zvazuje varianty a doufa, ze to udelal spravne..

leilinka1234
21. čer 2018

Spalničky jsem odkládala, nakonec jsem se odhodlala jít ve 25m. Bála jsem se toho jako čert kříže, ale ve finále úplně v pohodě. Jen se objevilo lehké zarudnutí na nohách a bříšku. Nesvědilo, nepálilo, nic. Možná reakce, možná náhodný jiný problém. Těžko říct. Nicméně to dopadlo nad mé očekávání a u druhého dítěte si vakcínu radši odložím a zaplatím než dávat do roku a půl.

mandyn
Autor odpověď smazal
Zobraz
priefi
21. čer 2018

@lenulin2 u nas v 18m, ale my treba kvuli zdravotnim komplikacim mame odklad

gnozka
21. čer 2018

Dcera nikdy neměla reakci po očkováni ale MMR jsem dala až dva měsíce po druhem roce . Byla úplně bez reakce. Ale ve 14 měs bych nedala . A to jsem rozhodne očkovací typ .

kaneshiro
22. čer 2018

@gnozka já jsem také zastáncem očkování, malý nikdy reakci neměl, bohužel právě po MMR ano a já si hrozně vyčítala, že jsem to minimálně o rok neposunula, teď už je to jedno, ale pokud budu mít druhé, určitě to odložím co nejpozději to půjde.