Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom
Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.
VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)
Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.
@vercikn já se přece nehandrkuju..jen jsem se na to chtěla podívat i z jiného úhlu než se to probírá tady...ale nepochodila jsem😉me je to jedno jestli někdo ockuje nebo ne,každého vec🙂dokonce jsme na malou chvíli začala chápat ty které neockuji nebo chtějí změnit schéma očkování..
Dle info zde - datum první registrace - 1999, ale zda přímo Priorix nebo něco jiného (?), nevím.
@dzungala Kdy očkovat je fakt celkem variabilní a každý má své pro a proti. Logicky- čím dřív - tím dříve je dítě chráněno - přece ho třeba do dvou let nebudeš skrývat před světem. Většina dětí to snese - nevím kde se vzala ta čísla postižených dětí po včasném očkování, co to je za ověřené zdroje?! Fakt je, že některé děti to nesou hůř, na několik dní změna chování, plačtivost, ztížené dýchání, to souvisí i s tím jak daleko je ve vývoji CNS, prostě někteří se s tím perou hůř a dýl, ale zvládnou to a je pokoj. Starší dítě se s tím popere lépe, ale taky tam není ta jistota, že nebude mít reakci. Co může pozitivně ovlivnit průběh je do jisté míry kojení ale i ten fakt, že nechávám naočkovat opravdu zdravé dítě, což někdy člověk také na první pohled nepozná. Nevím jak s tím šířením příušnic mezi očkovanými, můžeš mi prosím napsat přesný info, jak to u vás bylo? Postoupila bych tuto otázku dál, také mě zajímá. Některá očkování mají účinek cca 20 let, ale je to i o tom, že s tím se vytváří i genetická informace, která ale nevymizí, takže i při pozdějším styku s nemocí se ochrana obnovuje. To že se najde spousta doktorů, kterým je za těžko o tom podávat informace je nejspíš jen o tom, že oni fakt neví 😔 Tomu by měl rozumět imunolog. Když by se plošně přestalo na vše očkovat, pár let si tu budou alternativci tleskat, že měli pravdu, ale až vymizí ze společnosti ta genetická informace, budeme tu mít opět černý kašel, příušnice atd... na denním pořádku. Jo, můžeme dítě nechat prodělat příušnice s tím, že ho necháme přirozeně nakazit jako se to dělo dřív, ale je to nutné? Máme "polomrtvou" vakcínu, po níž bude informace v těle stejná, ale lehčí průběh vypořádání se těla s virem, tak proč zase riskovat těžký průběh nemoci? A co je fakt a nad tím by se měl každý zamyslet, ať už je naše země jakkoli zkorumpovaná a celkové chování společnosti pokřivené, máme snad tu nejlepší zdravotní péči a mnozí si toho vůbec neváží a ještě se snaží napadat rozhodnutí lékařů.
Pro srovnání- Anglie, kde si doktorovi napíšete o antikoncepci a on vám pošle recept, aniž by vás viděl a aspoň občas udělal jaterní testy nebo Rakousko, které se pyšní univerzitníma klinikama, kde dělá doktora-profesora už mladý cucák po škole bez praxe a pořádných znalostí nebo indonésie, kde není ani vybavení, Ukrajina, kde vybavení je, ale znalosti doktorů mizerný....atd...U nás je vůbec největší proočkovanost a máme procentuelně nejmenší výskyt těchto nemocí, proti kterým se povinně očkuje. Tímto bych to téma za sebe uzavřela.
@dzungala Možná po mě chceš informace jako od lékaře, ale to si opravdu netroufám, protože i když něco vím, lékař nejsem a na vševěda si hrát nechci, proto jak jsem psala na začátku, ten kdo si není jistý, ať shání informace u imunologa nebo na hygienické stanici.
Napiš seznam otázek a já je v úterý předložím 😉
Mrknu na to, díky, také mě to zajímá. Jinak zrovna taky nejsem fit a nechci to tu znovu dohledávat, ale dával tu někdo odkaz konkrétně na autismus, byla tam nějaká statistika. Což to je jedno, pokud to nejsou statistiky zrovna od NÚ, tak tomu moc význam nedávám, ale to je můj osobní názor.
O příušnicích vč. tabulky zde: http://www.rozalio.cz/index.php/o-ockovani/s-od...
Doporučuji se zaměřit především na procento očkovaných.
@mulgrew
Ahoj, nechapu mulgrew, jak muzes psat,ze se jedna o blabol. Ty sis sama neco nastudovala? Docela mi staci, ze v pribalovem letaku na MMR je napsano: kontraindikace - muze vest k vyvojovym porucham.... to sis asi necetla... k vyvojovym porucham patri i autismus...Nebo co bys rekla rodicum tech postizenych deti autismem, ktere se do podani MMR vakciny vyvijeli normalne?Ze se myli? Ze je to blabol, ze jsou z jejich deti mrzaci?
Jsem zastancem zlateho stedu, deti jsem naockovat dala, ale kdyz to slo, tak jsem jim vakciny nechavala rozdelit na mensi davky, aby to pro ne nebyl takovy sok. Dneska bych je nechala naockovat i pozdeji...Myslim, ze staci se nechat ockovat, az kdyz deti zacnou pravidelne dochazet do detskeho kolektivu.
@anelamates .to ze neznas zadnyho autistu nebo dite, ktery zemrelo na nasledek ockovani nic neznamena...ty statisice rodicu, ktery neustale vypovidaji o svych zkusenostech po ockovani MMR si to urcite nevymysleli...
Světovou autoritou v otázce bezpečnosti léků a vakcin je americká Food and Drug Administration a Cochrane database. WWW.kanal 22.cz patří evidentně odpíračům očkování. A když jsem se podívala na další odkazy na dr.Thompsona,tak závěry jeho studie jsou interpretovány trochu jinak než na tomto webu a navíc taková neúplná studie neměla být vůbec uveřejněna,natož z ní dělat nějaké závěry.
Prave kontroverzni a otazky vyvolavajici temata by vzdycky mela byt zarazena do diskuznich poradu a dokumentu. Jinak bychom se jako spolecnost nikam moc neposouvali.Studovala jsem i dalsi materialy a otazka vakciny MMR je vsude slucovana s potencialni pricinou vzniku autismu. Krom toho je dokonce na pribalovem letaku ockovaci vakciny Priorix napsano, ze mozna kontraindikace po aplikaci vakciny jsou vyvojove poruchy batolete.
To, ze je svetovou autoritou v otazce bezpecnosti leku a vakcin nejaka americka instituce take nezarucuje maximalni eticnost cele rady postupu pri vyvoji a nasledne aplikaci pri uvedeni na trh.
Musi se take vzit v uvahu statisice vypovedi postizenych deti autismem po aplikaci teto vakciny. Znovu nevychazim pouze z filmu.
Jenomze kdo tento problem videt nechce, tak ho nevidi.
@delijubi Statisíce - pokud použiji logiku, že v tomto státě žije deset milionů lidí, pak pokud by to byly statisíce, musela bych nějaké znát, nemyslíš? To dá prostě matematika. Ale vážně si myslím, že ta čísla, co tu uvádíte, jsou prostě hloupost a výmysl. Jedna matka opisuje od druhé - že jí říkala známá, že - a další to opíše zase, že četla že, a tak naskakují ty počty. Hernajs kdyby to tak bylo, tak by se to muselo projevovat na populaci - jenom těch postižených dětí co by člověk musel potkávat! Prostě se tohle riziko trapně zveličuje, podklady nejsou, důkazy také ne.
@anelamates zkus sledovat zed tady na MK, nebo nahledni do skupiny nasledky ockovani, a dalsi, kazdy den se jen tady objevuji zpravy, jak deti reaguji spatne az desive na ockovani a ano, ne vsechny, ale pokud by se to stalo memu tak jsem z toho hotova a verim, ze pokud by se to stalo tvemu, tak jsi z toho take hotova a zacnes mluvit jinak... proste pokud by ty reakce nebyly, tak se tady nemusi na toto tema zakladat diskuse...to preci nema logiku bavit se pro zabavu o necem, co neexistuje a jeste se kvuli tomu vysilovat argumentaci... proste doporucuji opravdu si zjisti, jak to je, nez budes zase tvrdit, ze spatne az fatalni reakce na ockovani neexistuji...
@kackakastanka Bože můj, kde tvrdím že neexistují? Já připouštím, že ano, ale propánajána nejsou to statisíce dětí. A navíc tady se prostě očkování přisuzuje kdeco, i to, že dítě třeba v chřipkové epidemii dostane po očkování rýmu a kašel. A tak to prostě je. Ano, jsou nějaké děti a uvádí se, že to jsou mizivá čísla, které mají následky, ano, je třeba jedno dítě ze statisíc, které má po očkování mít takovou reakci, že zemře, ovšem nejsou to statisíce poškozených dětí propána. takhle to vidím já. nakonec schválně, kolik ty znáš, osobně znáš, dětí, které mají celoživotní následky po očkování? A měla bys to znát nejen z doslechu, ale mělo by to být potvrzeno lékařsky, že je to následek očkování ( a prosím neoháněj se tím, že ten očkující děckař nic takového nepřizná, dá se jít i jinam, ne?). Že to není vrozené postižení, postižení způsobeném něčím naprosto jiným. Ano, též bych šílela, kdyby to potkalo mé děti, ale znovu uvádím .- neznám skutečně jediné dítě ve svém okolí - a je mi šedesát - tedy když proberu všechny své známé, přátele, kolegy z práce, jejich děti a jejich vnoučata, tak neznám prostě případ dítěte s následky po očkování. Což by asi bylo, kdyby těch dětí byly ty zminované statisíce. To by přece byla naprostá epidemie, kterou by asi děckaři velmi těžce ututlávali, nemyslíš?
A že reakce po očkování - teploty, neklid jso, to nikdo nepopírá a myslím si, že je to celkem přirozené. A většinou to odezní celkem brzy. Nakonec když se očkovaly neštovice, tak se sledovalo, aby se vytvořil přímo pupenec, zarudlý, jinak to bylo špatné a děti se přeočkovávaly. A bývaly ty reakce taky silné - ručička bolavá, červená, oteklá, horečky. A přesto ty děti nejsou postižené.
Jak říkám, myslím si, že se prostě tím, jak se příběhy stále znovu a znovu opisují a kolují netem, zbytečně vyvolává ničím nepodložená hysterie.
@anelamates ockovani proste imunitu snizuje, to je znama a oficialne potvrzena vec, takze i ta ryma a kasel po ockovani s nim muze souviset, to je proste fakt, a ano dozivotne poskozenych je mene nez tech, kteri maji v uvozovkach jen blbou reakci..krici bolesti hlavy nekolik hodin po ockovani, maji otravny ekzem cele detstvi, zanety stredniho ucha, prudusek, proste rozhazenou imunitu...podle me je velka skoda a naprosty nesmysl takto zbytecne malinke deti oslabovat a skodit jim ockovanim, prestoze se z toho casem treba dostanou, az vyrostou...a s dlouhodobym nasledkem po mmr znam tri, osobne, to uz jsem psala vyse..
a diskuse zde je mimo jine o tom, proc ockovat tak brzo, proc proti vsem nemocem, ktere se povinne ockuji, proc to neni dobrovolne atd. atd.
Souhlasím v tom, že se některé nemoci očkují zbytečně brzy, a že třeba některé nemoci by si měli rodiče mít možnost zvolit či odmítnout - ale to dělají, co vím.
Nesouhlasím s tvrzením, že ty děti mají třeba rozhozenou imunitu celé dětství - jak to poznáš? ono totiž stačí, že ti děcko nastoupí do kolektivu a pak tahá každou infekci. Dokud bylo doma s mámou, tak to logicky bylo stejné. Totéž ty několikahodinové křiky " pro bolesti hlavy" - těžko říci, zda to tak je, protože malé dítě ti neřekne nic. prostě v tomto je to vyloženě pouze a jenom o tom, jak si rodiče cokoliv vyloží. Někdo si to, že mu děcko tahá ze školky rýmu za rýmou vyloží jako následek očkování, někdo si logicky řekne - zase je tam sousedovic Mařenka nachlazená se soplem jako šráky, to ji bude mít celá třída- a taky že má. Asi tak. Tohle já prostě těžko uznám. Ale uznávám to, co říkáš, ano něco se asi očkuje zbytečně a něco se očkuje brzy. A jistě je nějaké mizivé množství dětí, které mají celoživotní následky anebo zemřou. +
A že znáš děti s dlouhodobým následkem - jakým, smím-li se ptát? A jak víš a máš potvrzeno, že je to po očko? Nebo si to pouze domýšlíš? Já jsem prostě a jednoduše nevěřící Tomáš, víš? co nevidím na vlastní oči, co nemohu doložit a nelze to odvodit či dokázat, to neberu jako fakt. Ano - beru - dám dítě očkovat, ono mi upadne do bezvědomí, bude mít nějaké třeba křeče, horečky, probere se a bude třeba ochrnuté - ano, reakce na vakcínu. Dojdu domů, dítě bude po třech dnech mít zvýšenou teplotu, kašel rýmu a průjem - nebude to spíš ta viroza, co obchází? takto uvažuji. Prostě každý jsme jiný a já jsem taková.