icon

Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom

juraj7777
26. pro 2016

Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.

VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)

Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.

http://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-...

kackakastanka
23. únor 2017

@anelamates k te imunite, ja se bavim primarne o detech do tri let, urcite souhlasim, ze nastupem do skolky se to meni a imunita dostava impulsy od vsech deti v kolektivu a deti jsou casteji nemocne...to je logicke a vlastne v poradku..a u tech nasledku po ocku, potazmo mmr, psala jsem to tady vyse, uz to nemam chut ani moralni silu opakovat.. a jinak se shodneme, ze se v necem shodneme a v necem zcela zasadne rozchatime, tim bych to ukoncila 🙂

delijubi
23. únor 2017

Ja znam autistu hodne,ale jsem trochu z oboru. Autisticka populace v CR stale roste. Jeste jednou pisu, ze vakcina MMR u nas se podava jako Priorix je casto davana do souvislosti s potentialni moznosti vzniku autismu. V pribalovem letaku je jako kontraindikace napsano: mozny vyskyt vyvojovych poruch ditete po aplikaci....
Ja si skoro vzdycky nechala vakciny rozdelit a nechala je detem dat po pulkach. Je to pro ne obrovsky zasah do organismu.
Jde ale o globalnejsi problem...napriklad memu synu je 20 mesicu, doktorka mu predepsala uz dvoje kortikoidy, jedny na penis, jedny na atopycky ekzem...dale mu predepsala velmi silne alergenni kapky Zirtek, ktere jsem mu ani nedavala, protoze maji silene vedlejsi ucinky. A samozrejme antibiotika na vsechno...Ja mu nic z toho nedavam. Kdyz je nemocny, jsem s detma klidne dva tydny doma, kuryruju je bylinkama,cajikama, sirupama...Na atopicky ekzem jsem take konecne nasla krem, ktery nahradi kortikoidy (dubova mast), ale kdybych se do nej mela porad cpat tu chemii, kterou mu doktorka neustale predepisuje, tak jakou bude mit imunutu az vyroste? ( To nemluve o tom, ze jako atopik mel MMR vakcinu dostat mnohem pozdeji nez v roce a pul, ale to bylo asi taky doktorce jedno). Farmaceuticky spolecnosti lidem neustale cpou nejake prasky, vakciny, naprosto na vsechno.. Pritom,kdyz si chcete koupit vyrobky ciste prirodni z bylinek, tak ty nesmi mit dle EU legislativy ani napsano, jake maji lecive ucinky... zase zalobovali farmaceuticky spolecnosti...

dzungala
Autor odpověď smazal
delijubi
23. únor 2017

🙂 Dekuji, ja uz zacinala byt unavena z toho presvedcovani....mam totiz zrovna chripku...asi bych se priste mela jit radsi naockovat 🙂
Ale muj posledni prispevek- sama mam hodne spatnou zkusenost s ockovanim. Kdyz mi bylo 21 let, tak jsem se byla preockovat na tetanus. Do par hodin jsem dostala silene horecky, ktere trvali tyden (tyden 40 stupnu horecka) a dalsi mesic jsem se z toho jeste dostavala. Na rukach se mi objevili obrovske cervene (asi 10cm) skvrny, porad jsem se potila.Nakonec jsem dostala jeste antibiotika. Udajne mi to ockovani absolutne ztrhlo celou imunitu, takze jsem byla oslabena a naskakali na me dalsi bakterie, takze jsem se z toho vubec nemohla dostat.

coolik
23. únor 2017

Zdravím, chtěla jsem se jen zeptat, zda nemá někdo informace, jak je to s druhou dávkou této vakcíny. Máme naočkovanou první ve 24 měsících a druhou jsem myslela, dle nové vyhlášky, která měla vstoupit v platnost loni v lednu (ale údajně není), že doočkujeme až v předškolním věku. Teď mě dr. nutí doočkovat (malá bude mít tři roky) .. ráda bych měla "něco" v ruce. děkuji za případné informace.

kackakastanka
23. únor 2017

@coolik tak oficialne bys mela dat druhou davku myslim cca do roka od te prvni, ale neni na to zakonna ani vyhlaskova povinnost, pro skolku mas splneno, takze bych lekarku pozadala klidne i pisemne o odklad na sedm let...

kajalka
23. únor 2017

@delijubi Mně takhle vyřadilo na x let očko proti žloutence B. Ještě, než jsem došla od dr. domů, měla jsem to 10 min chůze, motání, 40 horečka, doplazila jsem se zpět k dr - souvislost být nemůže, prostě chřipka. Z chřipky jsem se dostávala 6 let, poslední 2 roky jsem byla nonstop na pendeponu. V mezičase se objevil tinitus. A díky neustálému klidovému režimu přibylo 30 kg, které mi nejdou dolů, ať dělám, co dělám..

anelamates
23. únor 2017

@dzungala Ty statisíce jsem si nevymyslela - na straně deset tímto číslem operuje delijubi.
Tolik k tomu, že tím operuji jenom já.
A ty příběhy - to se prostě otáčí pořád kolem dokola. Jednoduše - nevěřím. A nikdy neuvěřím. Jo? V tak ničivé následky, jako tu popisujete, u takového množství. Hele kdyby se tu napsalo - dost dětí třeba po očkování má rudý flek, dostane třeba teplotu, pak jo. Ale tady se pořád něco mluví o postižených, sama používáš výraz mrzáčci atd. A ještě se optám - čím to tedy, když je ta vakcinace tak nebezpečná, že ve Švédsku, jak sama píšeš, je nepovinná a p=řesto je tam 90% dětí očkovaných. Že by zrovna Švédům to riziko zmrzačení tak nevadilo?
Jednoduše - já těm vašim přehnaným údajům neuvěřím. Zkus to uvést nějak v číslech, v procentech, desetinách promilí kolik a jakého postižení, pak snad o tom začnu i víc uvažovat. Ale takhle, stylem koukni na youtube, to se nezlob, to není žádný zdroj. To je pro mne styl JPP.
Tam můžu dát klidně třeba vyprávěnku, jak po očkování ochrnutý vstal a slepý začal vidět. Asi takovou to má výpovědní hodnotu.

psya
23. únor 2017

@delijubi nesmi to tam byt naspano, protoze ucinky nikdo netestoval, neni jasne, co obsahuji atd a za potravinove doplnky atd neni zodpovedny sukl. Oproti lekum, ktere se testuji jak na ucinek, tak na bezpecnost.

psya
23. únor 2017

@dzungala k epidemii priusnic. Priusnice (zanet priusni zlazy) zpusobuji i jine viry nez viry priusnic, proti kterym se ockuje, napr adenoviry atd. Takze pokud se nedelal odber krve, ktery prokaze primo virus priusnic,nelze tvrdit, ze priusnice probehly u ockovanych a ockovani nefungovalo.

pajuska252
23. únor 2017

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/robert-de-n... mě v posldní době zaujal tento článek... tato vakcína je velice podivná, vůbec si nejsem jistá, jestli chci syna očkovat, ale do školky ho jednou dát chci... ach jo...

dzungala
Autor odpověď smazal
msimankova
23. únor 2017

@psya pak mi přijde toto očkování stejně mimo, jako proti chřipce, rakovině děl. čípku a spol. A k testování - i to je o penězích, připomnělo mi to rozhovor se sestrou na veterině - přípravek na povrchy můžu použít i na psa, jenom to na něm nesmí být napsané, protože výrobce neměl potřebu dělat testy. Je vcelku přírodní, takže je mi to milejší, než o testování dražší chemický přípravek, při jehož testování se zabilo kdovíkolik zvířat atd. Osobně si myslím, že lidé nepříliš podporující farmac. průmysl stejně nepotřebují klinické testy heřmánkové tinktury a ty druhé stejně nepřesvědčíme, že homeopatika fungují jinak, než jen osladí vodu.

reinne
23. únor 2017

@xsenova u nás stejně. Výskyt AE po vakcine. 1 dávka exem zalecili jsme a u dalších dávek opakovaně. Dávka exem, dávka exem. Souvislost prý nelze prokázat. Spíš se nechce
Byl to teda Pediacel,ale to je ve finále jedno. Dle lékařů není snad nikdy příčinná souvislost mezi očkováním a nežádoucím účinkem. Oni všichni dělí rodiče na dva tábory 1. Ockujici a 2. Neockujici, ale tak jednoduché to není. Spíš je to o tom kdy a čím očkovat. Pokud se někdo rozhodne neockovat, je to jeho volba. Povinnost očkování je prostě z mého pohledu komunismus a diktatura.

dzungala
Autor odpověď smazal
reinne
24. únor 2017

Je fakt, že ten exem už je na celý život s tím jsem se celkem smířila. Jen na okraj nikdo nikdy v rodině neměl tento problém. MMR vakcína je prostě z mého pohledu problematická. Už Italský soud vydal rozhodnutí, kde souvislost mezi NU a vakcínou uznal. Pro rýpaly rozhodnutí jsem četla, lze dohledat na internetu. Jinak mě dost zaujala anketa, kde se ptali rodičů proti čemu se očkuje. Ani 10% rodičů, jijíchž dětí se očkování týkalo neumělo vyjmenovat proti čemu je dítě očkované. Docela tristní výsledek si myslím. Očkování by mělo být dobrovolné,ale toho se v tomto státě jen tak nedočkáme. Odśkodňovací fond taky nikde. Z mého pohledu je šílené, že někteří rodiče očkují dle očko kalendáře, ne z přesvědčení, že je očkování prospěšné, ale proto, že by jim nevzali dítě do školky. Z toho je mi na nic.

verunnies
24. únor 2017

Dcera nyní 30 měsíců, má naočkovanou druhou dávku MMR, tím má naočkováno celé základní očkování, další je až v 5 letech. Nechápu proč rodiče v tak velké míře oddalují očkování, když nemají o tom dostatečně načteno (popřípadě dítě má zdravotní problém) a jen citují, co jím řekla kamarádka či známá (ona neočkuje/tak já taky nebudu...stejně se děti naočkovat musí, před xx lety, kdy jsem byla malá já, se očkovalo naprosto běžně, nikdo nic nečetl, internet nebyl a taky jsme přežili...

kackakastanka
24. únor 2017

@verunnies a ja si prave myslim, ze neockovat, nebo ockovat pozdeji a jen neco se rozhodnou prave ti, co nacteno maji, osobne neznam nikoho, kdo by se rozhodl neockovat, protoze mu to rekla kamaradka...ale cim vice vis, tim vetsi mas pochybnosti...ja mam v okoli spise rodice, co vubec netusi co a proc se ockuje a zvesela ockuji v deviti tydnech a pak se pripadne divi...a dodatecne studuji...a jinak jeste za nas se mmr vubec neockovala a ani hexa nebyla, bylo mene nemoci a nebyly tam tak nesmyslne...

reinne
24. únor 2017

@verunnies Jenže když jste byla malá vy, očkovalo se jinými vakcínami, proti méně nemocem a dítě nedostalo v 9 týdnech koktejl proti 6 nemocem. Osobně nechápu proč se miminko očkuje proti hepatitidě B, to mi přijde blbost kardinální. Očkování proti Hemofiliae taky moc nefunguje, laryngitida u dětí nevymizela. Když moje dítě dostalo tuto nemoc první reakce Dr byla no to nemůže být laryngitida, dítě je přece očkováno. Zkusila jsme porovnat svůj očkovak s aktualním očkovacím kalendářem, docela zásadní rozdíl. Navíc dříve byl doktor Bůh co řekl to platilo, dnes už je to naštěstí jinak.

verunnies
24. únor 2017

@reinne tak budu oponovat, dcera v 9týdnech nedostala nic, první očkování měla skoro v 5 měsíci protože se narodila s váhou pod 3kg takže dětská doktorka čekala...

kajalka
24. únor 2017

@verunnies Proč by se děti musely naočkovat?
Jinak se mi líbí tvůj nekritický styl myšlení 🙂

anelamates
24. únor 2017

@dzungala No tak proč přispívám - má to tři důvody.
První je ten, že mám prostě zvyk reagovat na to, když někdo jako fakt podává něco, co podloženo nemá - tedy bud lže vědomě neb nevědomě. To mi vadí. Nemám ráda hloupost.
Dále proto, že když už je něco veřejná diskuze, tak si myslím, že i kdybych tu stokrát opakovala svůj názor, je to mé právo - nakonec vy tu též melete stále stejně. A pevně doufám, že tímto - tedy tím, jak stále do diskuze vstupuji, pochopíte právě ten princip veřejné diskuze - čili kdokoliv může napsat cokoliv a kolikrát jen chce.
A za třetí - pevně doufám, že čtením příspěvků se bude zvyšovat vaše schopnost chápat psaný text, která má jasně poměrně slušné rezervy. Jestliže napíšu - nevěřím, že očkování může vyvolat autismus, není to jako bych řekla - autismus neexistuje. Tolik k tvému inteligentnímu přirovnání.
Nu a na závěr - prostě a jasně - tvrzení, že očkování může vyvolat vrozenou chorobu je na stejné úrovni jako tvrzení, že očkování může změnit vrozenou barvu očí. Pokud bych tu tvrdila tohle, budou se mi lidé smát. Vy tvrdíte de facto totéž a berete se jako normálně logicky přemýšlející lidé.
No a když někdo bere you tube jako závazný zdroj informací, to taky o něčem svědčí. Tam se dá najít i zpívající pes, možná i mluvící kůn a jistě i nějaká ta mořská pana. Tolik k důvěryhodnosti zdrojů.

reinne
24. únor 2017

@verunnies Standartní Očko kalendář velí 3plus 1 od 9 týdnů. Dost velká část lékařů chce mít splněno, takže naočkuje i ne třeba zcela zdravé dítě. Slyšela jsme názory rýma nevadí atd. Minule jsme měla hororový zážitek, kdy doktorka očkovala proti HPV chlapce a v ordinaci jsem byla i já s mou NEMOCNOU dcerou, to považuji za velice neprofesionální chování. Je každého svobodná volba zda dítě naočkuje čím a kdy. Předpokládám, že každý rodič jedná v zájmu svého dítěte. Kdo chce info si najde a kdo nechce, tak také jeho věc. Bohužel éra komunismu a nesvobody v lidech zanechala nesmazatelné stopy.

anelamates
24. únor 2017

@reinne ted je bohem internet a spousta laiků, kteří to "přece mají načteno". A tak klidně semináře o očkování, samozřejmě placené, vedou třeba vyučené kadeřnice. Kdežto normální lékař by si nestrouhnul ani to stříhání vlasů.

reinne
24. únor 2017

@anelamates Naštěstí se i přes tu bídu dá najít lékař se kterým se dá vést dialog. Když jsme řešila očkování a bavila jsem se o očkování čistě ze zvědavosti s kamarády ze Švýcarska jaké mají schéma proti čemu očkují atd, tak na mě zírali, proč to řeším, je to přece dobrovolné a lékař by měl informovat pacienta o možnostech volby Btw velmi se mi líbí zákaz reklam na vakcíny, Ty psycho vyděračské reklamy na Rotarix jsou za hranou etiky . Tady není ani základní informovanost. Očkujte hexu dialog nepřípustný, nic jiného není, což není samozřejmě pravda. Dítě má zdravotní problém? Neurolog doporučil odklad pro pediatra to není směrodatné, prostě naočkujeme, tak kde jsme? MMR se očkuje do 15 měsíců déle se nečeká a podobně. Ať se pak lékaři nediví, že se společnost polarizuje, když dost velká část lékařů má rodiče za idioty.

travnulee
24. únor 2017

@dzungala teď to nemyslím nějak zle, já taky hodně o očkování čtu, ale nám se paradoxně dvakrát po očkování ekzém zlepšil. To jestli je nebo není na celý život zatím neřeš, je to předčasné. Mě dr. tvrdila, že když se mi v pubertě ekzém ztratil, tak už se mi nikdy neobjeví a taky to není pravda.

travnulee
24. únor 2017

@anelamates ale vážné nežádoucí účinky s celoživotními důsledky přiznávají i odborní zastánci očkování (autismus je samozřejmě vyloučený), ale nestudovala jsem kolik jich přiznávají. Samozřejmě na internetu koluje plno nesmyslů, ale myslím, že jak si to zjednodušila na NU pouze červený flek na kůži - tož to je mazec.
Kukni na tohle, tohohle pána dokonce platí stát, očkování hájí, ale individuální případy vážných důsledků nepopírá:

https://www.youtube.com/watch?v=uoLFNTYSkdY
travnulee
24. únor 2017

@pajuska252 u autismu je prokázané, že jeho výskyt je podstatně vyšší u starší rodičů - i otců. Už to není jen na nás, i u nich už je prokázáno, že s věkem ten genetický materiální není tak kvalitní. Tak si spočítej, kolik měl pan herec roků, když chlapce zplodil. Což pochybuju, že si to bude dávat do souvislostí a ještě o tom psát v novinách...

pavses
24. únor 2017

@kackakastanka Tak na to bych napsala... Nechcete očkovat, O.K., ale až díťe onemocní, tak si léčbu hraďte sami. Vaše zodpovědnost...

Strana