Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom
Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.
VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)
Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.
@dzungala Prostě si myslím, že hodně dělá i to, že po očkování jsou matky zvýšeně úzkostné a dítě mnohem víc sledují - a pak se objevují třeba zprávy typu - neklidná, hůř spí, méně se směje apod. Protože normálně by to vůbec nesledovala.
Jinak atopák - syn ho měl odmalinka, a vlastně tenkrát se ještě tahle vakcína nedávala, co si pamatuju. Stejně tak febrilní křeče - prostě jednou jsme se v noci probudili a lup, syn v bezvědomí. Asi tak. Prostě spousta věcí může být i normální, přirozená.
příbalové letáky čtu, a příznaky sleduji, ovšem je pravda, že ty nejčastětší jsou povětšinou nejméně sledovatelné. A zase ty velmi těžké bývají též velmi ojedinělé. Navíc výrobci léků se jednoduše jistí, to je logické , a proto nelze tyto údaje brát jako nějaké statistické hodnocení či studii.
Prostě a jednoduše - já na očkování věřím, myslím si, že důležité je zejména neočkovat jakkoliv oslabené dítě, aby případná reakce byla co nejslabší ( tzn, zarudnutí, otok v místě vpichu, popřípadě zvýšené teploty). Myslím si, že se očkování zbytečně démonizuje , což je fakt, stejně jako se třeba démonizuje lepek nebo laktoza nebo bílý cukr. V podstatě si myslím, že je třeba ke všemu přistupovat s chladným rozumem a logikou a nedramatizovat. A myslím si, že nic lepšího, než očkování, na některé choroby nemohlo být vyvinuto. Ano, tady se vede řeč o MMR, ale já to beru z celkového pohledu. Protože zde se vede bitva o toto očkování, jinde zase o hexu - a myslím si, že je to nesmysl.
@dzungala Ale ty zase směšuješ dvě věci - a to jsou děti se skutečnou intolerancí, a pak lidé zdraví, kteří prostě drží bezlepkovou, ačkoliv ničím netrpí, nepijí mléko a nejedí mléčné výrobky a tak. A že jich je! A vidíš, já mezi známými a v rodině nemám jediné takto postižené dítě. Asi štěstí, nebo nevím. Anebo si člověk vybírá přítele podle tohoto? Vážně nevím. Je to jako s těmi následky po očkování - stejně tak neznám žádné dítě, které by něco podobného potkalo.
A ještě k té démonizaci - jakpak je to dlouho, co se říkalo, že lepek co nejpozději, laktozu co nejpozději. Je to možná pět let? Ani ne myslím. No a během těch pěti let se to najednou obrátilo a lepek klidně od půl roku. Takže i takto jsem myslela tu démonizaci. Bohužel to tak je a ty to víš též.
@anelamates A víš vůbec, proč? Protože se to má zavádět ještě při plném kojení, aby to nenapáchalo v těle takovou paseku, mnoho žen dá UM dítěti velmi záhy, po půlroce se kojení už moc nenosí..
Možná je to tím, že jsem to nesledovala 😉. A děti jsou možná odolné díky studenému odchovu - naše děti běžně zdrhaly ven po čtyřech, tahali jsme je z kurníku, z králíkárny, vnoučata to mají nemlich to samé, savo nevedeme a zbytečné dezinfekce taky, na zahradě sežerou co před nimi neuteče a nevyleze na strom, nemyté, od bláta, tak kdoví. Občas ty psí granule z misky nebo něco od drůbeže, prostě je to zachran se kdo můžeš, hladovci vyrazili. Ale fakt je, že skutečně neznám mezi svými známými a kamarádkami děti takové, o jakých píšeš ty. věřím ti, ale neznám je. A s tím výběrem jsem to myslela jinak - logicky se člověk víc stýká s těmi, kteří mají stejná trápení. To je tak jako zde.
No a trápení mame si myslím každý nějaké.
@kajalka Nevím, jenom vím, že se to říkalo - co nejpozději to jde. takže si myslím, že se to pořád točí kolem dokola. jednou je to balit, pak nebalit, chovat, nechovat, otužovat, neotužovat, dávat tohle nedávat tohle. Hele jinak - mně je šedesát a povím ti, že za ty roky se ty názory už tolikrát změnily, ty metody péče taky, a pokaždé by na to ty matky přísahaly a lékaři též. A ono se to obrátí zase, jen se neboj. Sama si toho všimneš a připrav se na to, že ažbudeš mít vnoučata, tak se tvým názorům budou tvé děti jenom pobaveně usmívat - tedy pokud budete mít fajn vztahy. Jinak na tebe budou ječet ( viz některé diskuze i zde), že máš názory jak za krále Klacka. To si piš.
@anelamates Naštěstí je doba, kdy se informace dají dohledat z různých zdrojů, dokonce i zahraničních. Jen ty tady pořád znevažuješ nežádoucí účinky vakcín, dokonce i intoleranci laktózy a lepku. Manželova babička, která dělala desetiletí dětskou sestru a zažila začátky očkování, potvrdila, jaké šílené nú po vakcinaci i tehdy byly, následovány i amputacemi rukou, mnohdy i pohřbem. Sama přiznala, že je dobře, že lidé nad tím začali přemýšlet, že dřív se nikdo nikoho na názor neptal, děti nastoupily do řady a co se dělo poté už byla starost pouze rodiče.
@kajalka No zlehčuji - pokud já zlhčuji, pak se dá říci, že vy dramatizujete. Asi tak. Je to prostě můj názor, nepřikláním se k tomu vašemu. Asi tak. A něco jiného je možná to vyprávění vaší babičky, - zase kolik chodí po světě třeba jednorukých dospělých? Já nevím, my jsme byli také očkovaní, a to v 50. a šedesátých letech, a naši přátelé a spolužáci rovněž, ale jednoruký nebyl ani jeden. Jo, měla jsem spolužáka postiženého obrnou, to ano. Ale jinak ne. Asi tzak. Co píšu, je můj názor, mám právo ho tu prezentovat naprosto stejně tvrdohlavě jako vy svůj.
A že jednou se budou děti usmávat nad tvými nápady a názory na výchovu, to je prostě fakt, se kterým se musíš smířit. Vy si děvčata myslíte, že jste snad to mateřství a péči vynalezli. No a totéž jsme si v možná menší míře myslely my, a totéž si jednou budou myslet i vaše děti. To je naprosto normální světa běh. Taky se zařadíte mezi ty staré, co už ničemu nerozumí, a vaše děti budou mít všechno nastudováno z internetu ze všech možných zdrojů a vy budete ty naivní, v lepším případě. A já vás na to chci jenom připravit. Tak to prostě je.
@dzungala za jejích let se jedlo všechno, ale jáhly a pohanku by nežrala? Trochu paradox, ne? 😀
@betelgeuzz A právě tahle reakce je to, čemu já říkám - nonono, ještěže my jsme moudré, když máme hloupé rodiče. Tak to prostě je. Ale věřte mi, jednou budete na místě těch rodičů. A možná budou vaše děti zděšeny, že jste kvůli nějakým podivným řečem odmítaly očkovat, anebo jak jste zaváděly příkrmy, co jste dávaly či nedávaly, jak jste neučily děti chodit, protože se nesmí vodit za ruce, jak jste děti neučily sedět, no prostě je to legrace.
holky,už váš tady pár dnů čtu.přiznávám že jsem tyhle věci nikdy neresila ..asi proto,že syn všechna očkování snášel velmi dobře. ..žádné teploty,nevrlost..proto se nechci zastávat ani jedné strany...ale nemůže za ten větší výskyt autismu třeba to,že kdysi to neuměli tak dobře diagnostikovat,neměli ty metody jako dneska?nebo na to prostě kaslali,kdo ví...za mě taky neexistovali dysgrafici,dyslektici...a dneska je takových spoustu..vážně nechci rýpat...zajímá mě to
@caverina
a o tom to je 😀
mnoho veci "neexistovalo" dokud se tim nekdo nezacal vice zabyvat a podrobne to zkoumat, takze si myslim ze za narust cisel muze castecne toto
a take castecne to, ze maticka priroda si musi najit cesty jak nas regulovat, vzdyt mi ji nicime co se da a snazime se zit do sta let a vice, ale porstory na to na ty planete nejsou...
ale to jsem se rozvasnila a to ja nedelam rada, jen to musim trochu odlehcit 😀
@anelamates Nezlob se, ale fakt jsi mimo. K tématu přispíváš pouze ve smyslu "nic jsem neviděla, proto to neexistuje" a "za 30 let budete k smíchu". Téma opravdu nikam neposouváš.
@dzungala
ja rozumim tomu, ze se snazis rict, ze je treba se snazit vse videt v soucasnych souvislostech,
kazdy by se mel zastavit, nadechnout a nedat se zvyklat pseudohysterii, vzdyt budme radi ze stale nejaky vyvoj probiha a ze muzeme neco delat. Stejne to uplne neovlivnime, kam se co pohne a co bylo driv normalni, tak dnes neni a to co je normalni dnes, nebude normalni priste. Kdyz zavedli antikoncepci, tak davka hormonu v nich byla silena, ale jak byly damy stastne ze ji maji a ubylo nechtenych tehotenstvi. Dnes uz se od toho zase ustupuje. Ale to je proste postup a vyvoj odnekud nekam.
Ja vse beru tak, ze si vyslechnu co muzu, zhodnotim a jednam. Kdyz to nekdo dela jinak, neni horsi nez ja, jen to proste dela jinak. Zkratka neni dobre kricet "hele cisla jsou desiva!!!", ale podivat se na to s chladnou hlavou, proc ta cisla jsou najednou "desiva" a pokud i presto zjistite, ze vas to v necem ovlivnuje, jednejte podle toho.
víš já to třeba beru tak že dříve se taky rodily postižené děti a troufám si říct ze o dost víc než dnes,protože nebyla žádná možnost jak to před porodem zjistit...a většinou rodiče takové de to dávali do ústavu...buď proto že nevěděli jak se o takové dítě starat a nebo se stydeli. ..a po revoluci si už čím dál víc rodičů takové děti brali domů a hodně rodičů se i přes více méně jakýkoliv handicap rozhodnou takové dítě privest na svět ... a proto že je máme možnost potkávat a vidět tak máme pocit ze je jich nějak víc...
Milé maminky a která z vás shání odborné informace z obou stran... Ovlivní vás jedno video a druhá strana už vás nezajímá, protože to video je fakt věrohodné...? Zajímá se také někdo o to, že se začínají vracet nemoci, které už se u nás považovaly za téměř vymýcené a jaké rizika nesou pro život dítěte? Rozhodujete se, jestli očkovat nebo ne podle nějakých diskuzí na internetu? A nebo si dáte tu práci a prozkoumáte vše a zajímate se o věc z odborného hlediska a ne jen " na internetu holky psaly..." Nic proti nikomu, já sama tedy jsem pro očkování i když si uvědomuji že i to jako vše ostatní nese určité riziko. Sic nikdo nevyvrátil, ale ani nepotvrdil jako nežádoucí účinek autismus, dejme tomu, že tomu tak opravdu je... Ponecháte raději své dítě riziku nakažení tuberou nebo záškrtem atd...,na které vám může zemřít?
@vercikn Přesně tohle le mám na mysli. Prostě svět jde pořád dál, a vážně vím, že za těch nějakých třicet let se bude ta mladá generace dívat na vaše názory s tím že - nono no, podívejte se, jak jsem tolerantní a chápu, že máte zastaralé názory.
Souhlasím s tím, že dřív se třeba nediagnostikovala dyslexie a ostatní dys, stejně jako třeba v devatenáctém století se nediagnostikovala třeba rakovina slinivky dejme tomu. Přesto se jaksi bralo, že v té době lidé dělali to, co uměli a mohli. A bralo se, že ne všechno, co se dělalo bylo špatné.
A já skutečně chápu, že jsou autisté, že jsou děti s reakcí na očkování, ale na druhé straně je fakt, že takové neznám.. Vážně neznám. Nevím proč, nevím, jak je to možné, ale neznám.
Co se týče homosexuálů, říká se jim čtyřprocentní menšina a ta čtyři procenta v populaci byla, jsou a budou. Jenom se o nich nemluvilo, a lidé to skrývali, protože byly doby, kdy byla trestná. A homosexuál nesl vždycky, i ted ještě nese cejch.
Pedofilů bych řekla nepřibývá, zdá se to jenom pro to , že jakmile nedojde nějaké dítě ze školy domů, hned se to objeví všude v tisku a současně s tím i všechny bývalé případy. A když se pak to děcko objeví třeba druhý den, už se o tom tolik nemluví, to totiž není zpráva, která láká a prodává noviny. To umějí jenom špatné zprávy.Z našeho městečka jsem se jednou dozvěděla, že u nás došlo k případu zabití a zneužití desetileté holčičky. Ale to už jsem byla dospělá. Stalo se to za komančů, a mluvit se o tom nikde nesmělo, protože jednoduše - komunisté jsou noví lidé a nepášou takové zrůdné zločiny. JO, A navíc - nemůžeme přece děsit pracující lid. A proto jsem já klidně už v těch 7 letech chodila večer kolem šesté sama z výtvarky, i v zimě. Taky to moc jinak nešlo. Prostě o pedofilech se nemluvilo. ted se dozvíte o pedofilním útoku ve Střední Americe dřív než to, že zemřel soused. Není to tak?

@xsenova Ono to bylo dříve, ale se zánikem Ústavu sér a očkovacích látek, což byl výrobce, se začaly dovážet zahraniční výrobky.😒Očkuje se méněkrát, ale je otázka, zda je to lepší. Za mne očkovat dítě dám, nemám ale jistotu, že je správná Hexa-myslím, že je to zátěž pro obranyschopnost-moc věcí naráz...Ale dětští dr. asi nebudou souhlasit. A já nejsem odborník.