icon

Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom

juraj7777
26. pro 2016

Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.

VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)

Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.

http://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-...

caverina
15. únor 2017

@dzungala no nedá...třeba kdysi když dítě trpělo autismem tak ho třeba nazývali podivinem a diagnostikovali az ty tezsi formy ktere uz byli hodne viditelne..a dneska už dokážou diagnostikovat i ty nejlehčí formy...

pavses
15. únor 2017

@kajalka To co jsem tu uváděla- třeba tubera, záškrt, dále černý kašel příušnice atd...
Nicméně, tubera už se začíná znovu objevovat hlavně u přistěhovalců, kteří sem jdou jako levní zaměstnanci na stavby.
...a že doba migrace začíná být celkem žhavé téma... a jak zabránit, že vaše neočkované dítě s tím nepříjde do styku...
A černý kašel už taky není úplně vyjímka

vysivani
15. únor 2017

Zajimava diskuze, mozna bych k ni prispela timto:V evropskych zemi, kde neni ockovani povinne, spousta lidi proste neockuje a presto ZADNE EPIDEMIE TAM NEJSOU. Tak to stoji za zamysleni, ne...

pavses
15. únor 2017

@vysivani ...to se uvidí za pár let 😊

vysivani
15. únor 2017

@pavses proc za par let?nepovinne ockovani neni novinka

kajalka
15. únor 2017

@pavses Pertuse a příušnice řádí především mezi očkovanými. Záškrt se tu neobjevil od r. 95 tuším. TBC se nedá jen tak lehce nakazit, je nutný opakovaný několikahodinový kontakt s nemocným.
Co se migrace týče, to se bojím spíše masivního rozšíření HIV, parazitů a pod.lahůdek, na kt. očkování není.

pavses
15. únor 2017

Ale ani netrvá tak dlouho.

odula
15. únor 2017

@vysivani no tak "spousta" je dosti vágní pojem. zkusenost z jedne ze zemi, kde ockovani neni povinne - naprosta vetsina rodicu ockuje, dobrovolne a poučeně - možná proto nejsou epidemie. Ne všude je očkování tak strašlivé, málem konspirační téma jako v ČR.

vysivani
15. únor 2017

@odula Ja taky pisu ze zkusenosti ze zeme s dobrovolnym ockovanim, nedelala jsem statisticky pruzkum cele zeme, ale v okoli mam hodne neockujicich. A vubec to neni emotivni tema,to se mi prave libi, kazdy muze co chce, v Cechach je to emotivni, protoze je tam takzvana povinnost.

xsenova
15. únor 2017

@dzungala neviem kde si k tomu cislu prisla. Ja mam oficialne udaje z portalu o autizme. http://www.autismus.cz/nejcastejsi-dotazy/kolik...

pavses
15. únor 2017

@kajalka Ano, to je pravda, jsou i jiné lahůdky proti kterým očkování vůbec není.

odula
15. únor 2017

@vysivani možná je to výběrovým efektem. A ano - ptim co jsem psala jsem myslela to, ze v zahraničí kde jsem ja se to v podstatě vůbec neřeší - v porovnání s Čechami. Nikdo tam totiž rodiče nevydira zákazem školky a podobnými lahudkami 😒 jak říkám, trochu jsem se pidila a prý statisticky (mam to od zdrav. personálu) je proockovanost děti ve švédsku proti tem základním nemocem vic než 90%

kackakastanka
15. únor 2017

@pavses pokud se nepletu, tak ockovani proti tbc bylo ukonceno teprve nedavno a jednim z duvodu bylo, svete div se, ze na vakcinu byly nepekne reacke a zaroven se tam nahore v teto souvislosi usnesli, ze vlastne tbc uz tak moc nehrozi...
proste je to politika a svoboda jednotlivce a vlastni odpovednost za zdravi se v tom ztraci...pokud by bylo ockovani dobrovolne, tak by si kazdy mohl zvolit, co by uznal, nekdo bude operovat porusenim kolektivni imunity... dobra, dobra, ale i to je tema na rozsahlou diskusi a asi odbornejsi... takze se ptam, proc tedy alespon nezacit s ockovanim az v roce veku a jen ty opravdu zcela zasadni nemoci, coz, kdyz tak premyslim, je otazka, ktere to jsou...tetanus a spalnicky?
a jeste se ptam, proc se vlastne clovek zapoji do diskuse o ockovani? predpokladam podle sebe, ze ti, co jsou proti povinnemu ockovani tak pro to, ze se setkali s jeho negativnimi ucinky...jiny duvod byt snad ani nemuze... a ti, co jsou pro ockovani, tak tam prosim o odpoved, protoze to nevim...chci-li ockovat, ockuji a muze mi byt uplne jedno, ze nekdo neockuje a obava se NU

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
pavses
15. únor 2017

@kackakastanka Třeba proto, že jako zdravotník, který každý měsíc navštěvuje pediatrické přednášky má i jiné informace než jen z internetu? Můj počateční přispěvek byl víceméně jen o tom, jestli maminky mají skutečně validní informace nebo čerpají jen z netu a jestli je pro ně riziko nemoci na které dítě může zemřít nepodstatné oproti riziku autismu, který ani nebyl v této souvislosti prokázaný. Berte to čistě jako zvědavost

dzungala
Autor odpověď smazal
kackakastanka
15. únor 2017

@pavses dekuji, ja ten dotaz smerovala tedy na tebe, hlavne kvuli moji informaci o tbc, ale zajima me to obecne, u vsech dalsich, ktere jsou pro ocko v soucasne podobe

dzungala
Autor odpověď smazal
msimankova
15. únor 2017

@anelamates to je preci jasn, ze ve svoji dobe pracujes s informacemi v ni dostupne - a delas to nejlepsi podle sveho svedomi. Dokazu dokonce i pochopit treba svoji svagrovou, ktera do synka /necely rok/ cpe vsechno dostupne ockovani, planuje i nestovice. Je presvedcena, ze dela to nejlepsi. Ja si zas myslim, ze sve dceri prospeju vic, kdyz dostane jen to nejnutnejsi. Jak to bude za 30 let nevi nikdo, zijeme dnes...

A dale, ja zadne dite s velkymi potizemi po ockovani neznam, ale tohle tema mne velmi zajima. A uprimne, i zdravotnici maji ruzne smery, viz predchozi debata o nazorech pediatru. Kdyz jsem podepisovala nesouhlas s vakcinou proti meningitide /mozna jsem ted nepresna/, ptala jsem se sestry, kolik maji rocne pripadu. Za dvacet let ani jeden, ze o nekom obcas slysi...

dzungala
Autor odpověď smazal
anelamates
15. únor 2017

@msimankova Ano, každý vychází z informací, které má ve své době. A proto další generace maminek se bude cítit zase nadřazeně, a zase bude předvádět, jak vypadá dokonalé mateřství, a možná se bude podivovat nad tím, jak je možné, že přežily tu šílenou péči svých rodičů, kteří dokonce nahlas a veřejně hlásali, že očkování je nebezpečné a zbytečné.
A znovu opakuji, já skutečně neznám jediné dítě, které by neslo následky očkování, tak jako neznám autistu. Ano, znám dysgrafika, a to je vysokoškolsky vzdělaný člověk, který se s tím jednoduše porval ještě za komunistů..

dzungala
Autor odpověď smazal
pavses
15. únor 2017

@kackakastanka Cítím zodpovědnost za to, aspoň trochu zapůsobit na maminky, které mají pochybnosti nebo se rozhodnou neočkovat, aby měly opravdu jasné informace a nejen z jedné strany. Je fakt dobré poradit se třeba s hygienickou stanicí a zjistit všechno a pak se rozhodnout a ne se rozhodovat na základě takovýchto diskuzí. Nenašla jsem tu třeba zmínku o tom, jak úzce souvisí očkování proti TBC také s mykoplasmaty, se kterými už se může člověk setkat mnohem snáze než se samotnou TBC. A že se zrušila povinnost očkovat proti TBC, tak toho už teď lituje mnoho imunologů, právě v souvislosti s mykoplasmaty. A věřte, že ani každý imunolog nesouhlasí s každou vakcínou, letos se v této věrejnosti hodně probírala vakcína proti rotavirům a vyvstal názor, zě pokud ano, tak zvlášť, protože je to masakr spolu s hexou. Je to strašně moc informací na obě strany a proto je fakt dobrý si tohle všechno zjistit na hygienické stanici nebo u imunologa, spousta věcí na netu prostě není. Jen s alternativními směry se roztrhnul pytel a lidé raději uvěří tomu, co mají před sebou na talíři nebo snadno dohledají než aby opravdu pořádně zapátrali, bohužel.

anelamates
15. únor 2017

@dzungala No křivdu - budeš se možná divit, ale já nějak ukřivděná nejsem. Možná to tak vyznívá, já jsem pouze smířlivější a snažím se vám prostě ukázat to, že ten život je zkrátka takový. Taky jsem si myslela kdysi, že všem ukážu, jak se mají správně opečovávat děti, a časem jsem tak nějak tu troufalost ztratila. Jer to jako když vyrazí nějaký absolvent ze školy a má takový ten výraz světe třes se, přichází tvůj pokořitel. No a pak pár let dělá a zjistí, že není všechno takové, jak si maloval. A já to prostě už vím a tak si říkám - proč se nepokusit někoho varovat, aby nebyl tolik radikální třeba v tom odsuzování toho, co dělala či dělá starší generace.
Ale ukřivděná, to vážně nejsem, nemám důvod. Důchod už se blíží, hurá, konečně bude čas na pořádný život. zatím se jakžtakž zdravotně držím, mám hodné děti a ta nejlepší vnoučata na celém světě. Zítra odjíždím válet se do lázní s kamarádkou, tak co mi vlastně chybí? Možná jenom to, že ta mladší generace je na můj vkus ve svých názorech až příliš radikální. A možná se mi to jenom zdá, protože sleduji vlastně dvě dá se říci téměř totožné diskuze na tohle téma - očkování. No a protože už něco mám za sebou, tak si říkám propánajána, proč ještě riskovat navíc ke všemu nějakou nemoc? proč? Tak to je. Takže netřeba se děsit,ukřivděná skutečně nejsem.
Spíš to cítím asi tak jako Pavses tady nade mnou.

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka já jsem očkovací ale zajímá mě to proto že kdybych jako těhotná přišla do styku se zardenkama tak bych mela strach ze bud potratim(v tom lepsim pripade) a v tom horsim ze porodim (omlouvam se za ten vyraz)mrzacka...to se totiz bohuzel stalo me tete

kajalka
15. únor 2017

@anelamates Tak si z lázní udělej výlet do nějaké bližší dětské léčebny, navštiv rehabilitační oddělení a poptej se rehabiliťáků, kolik těch dětí tam je s následky po očkování. Ať to taky vidíš z té druhé strany.
Smířlivěji na mě rozhodně nepůsobíš se svými "předpověďmi" a výrazivem "to si piš", spíš si tady léčíš nějaký komplex a snažíš se předvádět nadřazenost pod heslem moudrost stáří.

kackakastanka
15. únor 2017

@pavses to mas ale uplnou pravdu, ze by se maminky nemely rozhodovat jen na zaklade informaci z netu, ale proc ne i z netu, v dnesni dobe uz je k dohledani velke mnozsvti i velmi odbornych nazoru, pohledu na vec, studii. Ja osobnne jsem diskutovala s holkama kolem, co maji male deti, proc a jak se rozhodly ockovat, neockovat, pak jsem si nacetla opravdu velke mnozstvi materialu na netu, vcetne zahranicnich materialu, a tez jsem to probrala s nekolika lekari, a nakonec jsem si nasla pediatricku, ktera na to ma rekla bych rozumny nazor a nestrasi me cernym kaslem, ale rekne mi, jak se vyskytuje a jak je nebezpecnej, ci lecitelnej,atd. atd.... no a nakonec se o tom rada pobavim na forech, jako je toto, kde si proste maminky vymenuji nazory a zkusenosti....nerozumim ale tomu, proc nekdo trvdi, ze ockovani je bez nasledku, kdyz ja sama znam nekolik maminek, jejichz deti ockovanim utrpely nejakou ujmu, pricemz oslabena imunita je ta nejcastejsi a bohuzel i v uvozovkach nejmene zavazna...a pokud jsi tedy z oboru, tak rada vyslechnu, proc treba ockovat zloutenku b detem do 15, proc ockovat cerny kasel, pokud se ho nebojim, a zacnu ockovat pozdeji, a presto ho dat musim, a proc nikdo neresi zaskrt a ochranu protim nemu u dospelaku, atd. atd.

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina dobre, nevim tedy, jak konkretne u tebe, ale v me generaci jsme bud jako maly holky zardenky prodelaly, nebo se pak na gymplu kontrolovaly protilatky a kdo je nemel, toho proti zardenkam v puberte ockovali...takze bud jsi je mela, nebo bys mela byt v puberte ockovana... a nemusis se niceho bat. No a pokud by existovaly monovakciny, tak pokud bys je tedy nemela a z nejakeho duvodu nebyla ockovana, tak by ses proste nechala ted ockovat, jako dospela... z meho pohledu by toto byl logicky postup a pomerne setrnejsi k tvemu zdravi, nez do tebe narvat v roce a pul mmr

dzungala
Autor odpověď smazal
Strana