icon

Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom

juraj7777
26. pro 2016

Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.

VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)

Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.

http://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-...

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka fajn...ale stejně sama za sebe si myslím,že je lepší očkovat samozřejmě k aktuálnímu zdravotnímu stavu dítěte..možná je můj názor takový proto protože u nás očkování proběhlo naprosto v pohodě..jak už jsme tady psala z kraje diskuze jen čas ukáže kdo zaplače víc..

msimankova
15. únor 2017

@pavses samozrejme neni moudre sbirat info stylem google, neverim, ze je takovych kdovijake procento. Stejne tak ovsem neni v rozporu s mym nazorem, ze imunologove a odbornici maji opacne nazory, nez farmaceuticky prumysl.

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina pockej, ted tomu prestavam rozumet, reknes fajn...a presto bys to narvala do tech rok a pul mladejch prcku povinne? to nedava smysl...bylo by dokonce lepsi, pokud by se zardenky nechaly mezi detma putovat a ockovaly by se jen ty holky, co by to do tech 15 neprodelaly...a pokud se do toho fakt ponoris, tak se dokonce dozvis, ze prodelat urcite nemoci v detsvi ma smysl a posiluje to imunitu jako takovou do dospelosti...a o tom je mimo jine moje diskuse nad mmr zde...

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka to fajn mělo znamenat ze každá na to máme svůj názor...teď se zeptám...asi to bude hloupá otázka,ale budiž nebude to poprvé a ani naposled co se ztrapnim😂chápu že farmaceutické firmy mají zájem na tom,aby se povinne ockovalo....je to jejich byznys..ale co s toho má stát jako takový..proč by vynakladal miliony za vakcíny u kterých by se tusilo, ze zpusobuji vice ci mene zavazne nemoci..

anelamates
15. únor 2017

No radost, neb je padouch. A lékaři, ti už vůbec, ti jsou placební přeci od kusu a čím víc jich do lidí narvou, tím líp. To je přece dost běžný názor. No já nevím, když tak ty debaty sleduji, tak si říkám no ještěže už mám děti proočkované. Zvláštní je, že třeba spousta lidí mi řekne, že nezná nikoho kdo by měl po očko nějaké následky, ovšem z té debaty zde mám pocit, že snad každý druhý a že já mohu být štastná, že zrovna naše rozvětvená famílie se nějak záhadně vymyká. Já prostě věřím, opakuji znovu, věřím, že existuje nějaký počet dětí s následky, ale necěřím, že jsou to taková čísla. To snad musím i žírt v nějaké výjimečné lokalitě, kde jsou děcka otrlá? nechápu to. A znovu vás klidně ujistím, že jsem spokojená, nejsem zahořklá - jo a živě vidím, jak si zajdu do léčebny, vlítnu tam a řeknu tož pane doktore, kolik tu máte děcek špatných po očkování? Jo, už to vidím. Ty snad spadla z jahody vid? Něco jako lékařské tajemství? Nic?
A také vás znovu ujistím, i tím - to si piš -že historie se prostě opakovat bude. Bylo to tak vždycky. Mládí si myslí, že sežralo všechnu moudrost světa, stáří už ví, že to nemůže nikdo. Asi tak. Je to prostě úsměvné a říká se tomu kolo života. Taky do toho jednou dospějete. Podívejte se na své babičky a své maminky, jo? Ony se už dávno naučily usmívat se věcem, ze kterých vy ještě stále lezete po zdi. Taky jsme takové byly, a už nás to naštěstí přešlo. Ano, jsem svým způsobem nadřazená, protože už dávno vím, že je málo věcí, které stojí za takové emoce, co se tu projevují. Moc málo.

pavses
15. únor 2017

@dzungala mykoplazmata jsou nejmenší bakterie, jsou zákeřné, protože mají nespecifickou buněčnou stavbu - nebudu se do toho zamotávat, to už je téma na bakteriologa. Jsou asi 4 druhy, způsobují těžké pneumonie. Právě očkovací látka proti TBC chrání i před těmito bakteriemi. Jsem zdravotní sestra, momentálně na mateřské, pracovala jsem dlouho v transplantačním centru a pak pár let na obvodě. Podařilo se mi dostat se přes známou imunoložku na semináře, které pořádá každý měsíc pro pediatry. Ta literatura je problém, já občas dostanu do ruky nějaký výtisk, ale pokud bude zájem, ráda poskytnu dál. Napište do zprávy e-mailovou adresu. Co se týče očkování, právě imunolog má mnohem víc informací než pediatr, tam bych směřovala otázky. Na ty mykoplazmata v souvislosti s vakcínou na TBC mají informace na kalmetizaci. Nevím jak jiní pediatři, ale ta moje moc informací nemá. Než jsem se stačila rozkoukat, syn dostal Hexa spolu s Rotarixem, naštěstí v pohodě

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina prosim tedy o tvoji odpoved na muj predchozi prispevek, presto bys ockovala proti zardenkam rok a pul stare deti, aniz bys jim dala moznost tu nemoc prodelat a s rizikem NU teto vakciny?
a k tve otazce, do odpovedi se priznam poustet nebudu, prestoze na to nazor mam, ale byl by prilis politicko-lobisticky vyhraneny a do toho se mi tady ted fakt poustet nechce..omlouvam se

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
caverina
15. únor 2017

@kackakastanka tak to je škoda,že ani jedna z nás se odpovědi nedocka😉a co se týká pediatru tak jde jen o to dát si tu praci a najit si fakt dobreho..taky jsem mohla chodit k doktorce ktere bych z okna videĺa skoro do ordinace ale dala jsem si tu praci a radsi za pediatrem dojizdim pres cele mesto a za celych devet let jsme nelitovala...sama jsem chtěla nechat syna naockovat proti klistatum ale rozmluvila mi to,ze by to byla zbytecna zatez organismu..já jsem prodělala boreliozu..zároveň je to i kardiolozka takže věřím tomu,že by neordinovala nic co by mohlo dítěti ublížit..ale třeba jsme jen dost naivni😉

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina aha, a proc ty mi neodpovis na moji otazku? jsi v diskusi o tematu mmr, bavime se spolu o zardenkach a kdyz se te konkretne zeptam, tak mi neodpovis? mohu vedet proc?

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka já ti klidně odpovím...protože nejsem ani lékař ani imunolog a někdo kdo tomu rozumí..tak prostě nevím co je lepší😉

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka a ja bych zase rada slysela odpoved na tu svou ale pokud nechceš tak tě nutit nebudu😉

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina dekuji 🙂 a ja sice nejsem take ani lekar, ani imunolog, ale holka, co nejen ze v detstvi zardenky i priusnice bez problemu prodelala, ale i o tom mam nastudovano a nadiskutovano s lekari mnohem vice nez ty, troufam si tvrdit, a proto volam po dobrovolnem ockovani nemoci, ktere jsou v mmr vakcine, vcetne casovani, kdy pripadne ocko vubec dam...tak asi tak, jdu uspavat a loucim se

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina tak na to zaloz nove tema ve foru, tam se zapojim, ale fakt je to pomerne zavazne a politicke tema na to dat ti tady v tematu o mmr jednoduchou a strucnou odpoved😎

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka v tom máš pravdu ze toho víš určitě víc než ja😉a snad se odpovědi jednou dockam..když ne od tebe tak se tu snad najde nějaký dobrovolník,který to udělá za tebe😎

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka tak mi to napis soukrome...pochybuju ze by to nekoho zajimalo..třeba by se dověděli co by ani nechteli🙂

pavses
15. únor 2017

@dzungala No, to je otázek 🙂 Můj názor - Pokud je dítě zdravé - očkovat základ, ale nekombinovat vakcíny, protože už v každé z nich je tolik kombinací, že to dost zaměstná imunitu samo o sobě. To že jsou reakce znamená, zě tělo reaguje na vakcínu, tvoří si protilátky, nedělala bych si starosti s teplotou, začervenáním nebo mírným otokem, pokud by to bylo horší, což se také může stát, měly by se tyto reakce hlásit na hygienickou stanici. Existuje několik schémat očkování i v pozdějším věku, neslyšela jsem, že by s tím byl problém a i moje imunoložka je pro druhou dávku až po roce. Co se týče TBC, neviděla jsem ten rozhovor, ale dozvěděla jsem se zase ten fakt, že se při rozhodnutí zrušit vycházelo i z toho, že účinnost u dospělých byla asi jen 20% Ale už se nevzalo v potaz, že v osmdesátých letech se očkovalo z jedné větší ampule s gumovou zátkou, kde bylo třeba 20 dávek( počet nevím přesně) po každé perforaci byla očkovací látka méně účinná. Takže kdo přišel mezi prvními, protilátky má, kdo byl na konci, má smůlu. Ale jak říkám, je dobré si takové informace sehnat přímo u odborníka, já jen tlumočím, zároveň souhlasím.

dzungala
Autor odpověď smazal
caverina
15. únor 2017

@kackakastanka asi máš pravdu v tom,že je celkem zbytečné o tom tady diskutovat..chtělo by to někoho nezaujateho..a to my nejsme.každá máme děti a chceme pro ně to nejlepsi a pro každou z nás co se týká očkování to nejlepší je něco jiného..já těžko přiznám že jsem slepě poslouchala doktory a riskovala zdraví svého syna a ty taky určitě nepriznas,že ses v něčem mohla plest..😉

dzungala
Autor odpověď smazal
kackakastanka
15. únor 2017

@caverina tak v tom se pletes uplne, nemam vubec problem priznat, pokud se v necem, co tady pisu pletu, proto tady nakonec jsem, abych slysela i jiny nazor a pripadne se dovedela neco noveho a nemam opravdu problem, pokud mi nekdo da vysvetleni, ze se pletu, rici, ze se pletu...ale konkretne od tebe nic takoveho nezaznelo, prijde mi, ze o tom nevis vubec nic a jen opakujes, co jsi nekde zaslechla, coz nemyslim nejak zle, ale chci tim rici, ze vycerpavat se pro tebe eseji, co si myslim o tom, zda se stat primarne stara o to, zda je ci neni jednotilva vakcina skodliva, se mi fakt nechce...ty mas pocit, ze nasim politikum jde o blaho lidstva? a pokud nekterym i jde, tak nez zvitezi na silou lobingu farmaceutickych firem, tak pujdou driv do duchodu, pripadne z politiky odejdou, protoze je to semele...ale fakt tady o tom nechci filozofovat, a pokud te ta otazka zajima, poloz ji do plena, jak uz jsem psala

dzungala
Autor odpověď smazal
caverina
15. únor 2017

@kackakastanka promiň nejsem papoušek abych něco po někom opakovala..a to ze mi nechceš odpovědět me jen utvrzuje v tom že by jsi svůj nazor nezmenila ani o pid ani kdyby ti to vyvratil ten nejvetsi odbornik na svete..ale to už je jedno...už mě to nezajímá...

kackakastanka
15. únor 2017

@caverina ???? ja jsem ti ale, uznavam velmi strucne a otazkou, ale odpovedela...
avsak nejak jsem ted nepochopila, na zaklade ceho jsem podle tebe ted mela zmenit nazor, na zaklade toho, ze stat tyto vakciny plati? to po me nemuzes chtit...

caverina
15. únor 2017

@kackakastanka ne nechci....ukončime to...klidně své dítě neockuj je to jen tvoje věc....já jsem jen chtěla něco o té problematice zjistit ale bohužel jsem neoslovila pro mě toho správného cloveka...moje chyba☹

pavses
15. únor 2017

@dzungala Jasné, ale je to na delší povídání, zkusím zítra napsat. S těma pediatrama ses ale trefila. Třeba v našem okrese mají možnost se každý měsíc vzdělávat, ale nechodí všichni, moji pediatričku jsem tam potkala náhodou, když bylo školení první pomoci - to je povinné, takže asi tak...

vercikn
16. únor 2017

@anelamates
a to k tomu dojde nekdo i driv,jako ja, ze nektere veci za vztek nestoji,ani za ty emoce. Bohuzel asi plati pravidlo,ze si takovy clovek musi neco prozit....bohuzel...

ale
@caverina
@kackakastanka
zbytecne se handrkujete, kazda jste o svem pevne presvedcena a misto toho abyste respektovaly rozhodnuti te druhe, domahate se argumentace. Jenze obe ji podavate...damy opravdu to nema smysl, podivejte se na to s nadhledem, prectete si co napsala druha a bud vas to oslovi,nebo nikoliv. Vic v tom nepitvejte 😉 bezte, podivejte se do zrcadla a usmejte se na sebe. Ten cas tu mame nejak vymezeny a nestoji to za to,abyste se handrkovaly 😀

xsenova
16. únor 2017

@dzungala dik za odkaz. To je hrozne vysoke cislo. V clanku sa pise:

Výskyt autismu zaznamenává celosvětově velmi neobvyklý vývoj, křivka jeho výskytu od 80. let minulého století strmě roste, a dosud není zřejmé, kdy může kulminovat. Jestliže v roce 1975 trpěl autismem jeden z 5 000 lidí, v roce 1985 jeden z 2 500 a v roce 2007 to byl již 1 ze 150. Dnes je autismem postiženo jedno dítě z 86, tedy 1,5 % populace.

Nezacala sa MMR ockovat u nas v 1986? Nemusis dostat hned zachvat. Len sa pytam.

astyna
16. únor 2017

@xsenova

MMR vakcína je hodně mladá, dříve se očkovalo monovakcínami (já ročník 88).

Strana