Průjem jako nežádoucí účinek očkování Priorixem?

rituska88
16. srp 2016

Je tu někdo, jehož dítě mělo po očkování Priorixem jako než. účinek průjem? Nějak už si nevíme rady, doktor nám tvrdí, že to není možné, ale potom je strašně zajímavé, že naše dítě je 2 roky naprosto zdravé a potom jde ráno na očkování a od večera průjmuje, s tím, že nic jiného mu není, nebolí ho břicho, nezvrací, nemá teplotu...a doma jsme všichni zdraví, předtím jsme několik dní opravdu nikde nebyli, nepřišel s nikým do kontaktu, jídlo má pořád stejné, nic nového nebo rizikového. V příbalovém letáku je to jako možný než. účinek uvedeno, i když ne příliš častý, ale naše sestřička od dětského mi tvrdí, že to možné není a že něco musel chytnout. OK, tak potom jedině u nich v ordinaci, ale to mi zase tvrdí, že inkubační doba by byla delší a neprůjmoval by hned ten večer. Kromě toho kdyby něco chytnul, tak si myslíme, že by ho i bolelo bříško a ty problémy by byly větší - má průjem 2x-6x denně, jinak nic, ale už jsme z toho nervózní, protože už je to 5. den a syn je hubený, takže ho to docela vyčerpává a nás samozřejmě taky - museli jsme mu vrátit přes den plínky, jinak byl už měsíc odplenkovaný. Dieta ani nic jiného zatím nezabírá, jinak jsme prostě čekali, že to odezní a nechtěli jsme hned plašit, vzpomínám si, že i po prvním Priorixu měl asi 1x nebo 2x průjem (podle sestřičky to byla jen náhoda). Do telefonu nám řekli, že si máme sehnat výtěrovku (bydlíme v jiném městě než máme lékaře) a dovézt jim vzorek stolice, syna nemáme brát s sebou, abysme ho ještě víc nezatěžovali a aby ještě nenakazil někoho jiného, teď tam lékař není, takže nám nezbývá než s tím počkat do zítřka...

kocour1
16. srp 2016

Můj syn měl po každém očkování průjem...neřešila jsem to, přešlo to samo a jeho to nějak neobtěžovalo🙂...já jsem namazala bepanthenem a víc se netrápila🙂.

rituska88
autor
16. srp 2016

@kocour1 A jak dlouho to obvykle trvalo? U nás už je to 5 dní a stále to nebere konce. Syn je hodně hubený, nechce moc jíst a pít, tak máme strach z dehydratace.

mysicka_lb
16. srp 2016

Ahojky, u nás to bylo tak, že byl syn ve čtvrtek na očkování MMR (byla to stejně jako u vás druhá dávka, první mu způsobila max zvýšené teploty). Následující úterý u něj propukl průjem, nasadili jsme dietu, vše se zlepšovalo a zdálo se, že bude brzy ok. V sobotu, což vycházelo na 9. den po očkování, se mu průjem opět vrátil v brutální podobě a syn začal odmítat prakticky jakékoli jídlo a pití. Předtím chuť k jídlu úměrně svým problémům měl, ale od té soboty byl problém do něj nacpat kousíček vánočky za celý den. Hned v tu sobotu jsme byli na pohotovosti a poslali nás domů s tím, že to na hospitalizaci ještě není. Syn ale stále nic nejedl a nepil a stále průjmil. Tak jsem šla v pondělí k dětské doktorce a počítala jsem s tím, že nás hospitalizuje, protože v tu dobu už byl na tom tak špatně, že prakticky jen spal a neudržel se na nohách (k doktorce jsem ho nesla) a byl naprosto apatický a bez zájmu o cokoli. Ani ho neprohlédla a odbyla mě. Když jsem jí řekla, že nic nejí, tvrdila mi, že lžu, že určitě musel sníst něco špatného, když má opět průjem. Když jsem jí vysvětlovala, že mu do toho přišla reakce na MMR, odbyla mě, že to není možné... V pondělí večer už jsem opět chtěla jet do nemocnice, nakonec mě rodina přemluvila na úterý ráno a to jsem mu šla připravit věci, a když jsem se vrátila, seděl na posteli a JEDL. Pak několik dní jen jedl a jedl, musela jsem ho ještě všude nosit a byl strašně zesláblý, ale už bylo vidět, že je z toho venku. Nechci strašit, ale nenechala bych se rozhodně odbýt a trvala na vyšetření právě z hlediska té dehydratace.