icon

Reakce po očkování proti spalničkám

jannys88
9. čer 2019

Zdravim vas, zajima mne, jake mely vase deticky reakce na 1. ockovani proti spalnickam ( cca v 1,5 roce veku)konkretne teploty - byly/nebyly a jak dlouho trvaly?

Strana
z4
urtica
10. čer 2019

Dcera byla očkovaná ve 4 letech, letos začátkem března - reakce: cca 4 dny teploty 39-40, spalničkový výsev, cca 8 dní o aplikaci se jí rozjel ekzém - ten je stále aktivní i když se to trochu zlepšilo. Předpokládám , že se ptáš na MMR (trojkombinaci spalničky-zarděnky-příušnice) , nikoliv jen na spalničky. Jinak kamarádka očkovala ve 2 letech a její dcera dostala horečky a febrilní křeče. Skončily na týden v nemocnici, teploty se jim doma nedařilo srážet.

blondynka400
10. čer 2019

@makronka222 tvá klasická reakce.... Víš tužku a budeš urážet ostatní. Že tě to baví 😀

odula
10. čer 2019

@j.a.n.i já myslím spíš jestli děti (ne)měly nějaký závažný neurologicky reakce , krece, encefalopatie, silny febrilni krece atp. Zvysena teplota je v pohode ;) Ale diky za odpoved. 🙂

muhehehe
10. čer 2019

Dcera očkovaná ve 2,5 letech a zcela bez reakce.

alicie_k
11. čer 2019

Syn očkován v 15m a bez reakce.

bayt
11. čer 2019

@makronka222 tiatr :D

martiniquest
11. čer 2019

@makronka222 Promluvil zodpovědný rodič. Příště si svá moudra raději nech pro sebe.

sudylichozrout
11. čer 2019

@martiniquest tak ja bych rekla, ze opravdu promluvila zodpovedna mama. Nechala ockovat. V tomto je tedy zodpovedna. Dale napsala svou zkusenost, tedy hovorila o nulove reakci a na konec pridala svuj skromny nazor. Nevidim sebemensi duvod, proc bys ji mela umlcovat. Nebyla ani sprosta, ani osobne na nikoho neutocila, vyjadrila pouze lehke podiveni. Tot vse.
Hmmmm? 🙂

martiniquest
11. čer 2019

@sudylichozrout Dosadíš-li si to do kontextu, tak shodila celou diskuzi o nežádoucích účincích, tím pádem se v mých očích vysmála všem, kterým se to stalo.

sudylichozrout
11. čer 2019

@martiniquest Nevidela bych to tak cerne... Kazdy tady obcas napise neco, co nekoho pobouri. Jine damy s ni zase treba souhlasi, zalezi jen na tom, jaky postoj k tematu clovek ma.

lovemusicsun
11. čer 2019

Dcerka očkovaná ve 14ti měsících a 8mý den po očkování výsev vyrážky po celém těle. Žádná horečka, jiné nežádoucí příznaky nebyly, jen ta strašná vyrážka. Doteď žádnou reakci po žádném očkování neměla, tohle byla první.

bayt
11. čer 2019

@sudylichozrout Mně třeba přijde, Lichožroute, že teda ostatní docela shodila.

Faktem je, že kombinovaná vakcína prostě způsobuje více nežádoucích účinků než monovakcína. Faktem je, že dřív se nedávala kombinovaná. Zarděnky a příušnice se dávaly, pokud je dítě neprodělalo, tak před pubertou. Dává to smysl, primárně máme chránit mladé kluky a těhotné ženské. Od batolecího věku k reprodukčnímu dnes uběhne tolik času, že spousta těhotných žen už není adekvátně chráněna.

Faktem je, že syn je zdravý šikovný kluk, nikdy neměl naprosto nejmenší reakci na hexu, na očkování proti pneumokokům....a najednou reakce. Horečky, neklid, nespavost, vyrážka. A většina mých známých to samé. Nelíbí se mi, když někdo rozhoduje za nás a ani pořádně neodůvodní své rozhodnutí. Jeden lékař například napsal do médií, že přece monovakcína i kombinovaná je prakticky to stejné. Když po něm chtěli důkazy, studie, neměl jedinou...měl by se taky vyjádřit SUKL, ten má snad srovnání.

odula
11. čer 2019

@sudylichozrout moc "skromny" nebyl 😀

sudylichozrout
11. čer 2019

@odula
@bayt
Ja mam dnes trochu sprymovnou naladu, tak mi to tak asi neprislo 🙂

markytka21
11. čer 2019

Syn očkovaný na mmr ve 20.měsících, cca 10.den se osypal a poté se nám rozjel ekzém jako následek, což mám potvrzeno od kožní, že očkování má na to velký vliv ☹

saminomimino
11. čer 2019

Neexistuje jen vakcína proti spalničkám ,respektive existuje ale neockuje se u nás,myslíte tedy vakcínu MMR,spalničky zarděnky příušnice??

terry1512
11. čer 2019

@saminomimino vakcíny je i u nás a normálně se ockuje. Jen málokterý lékař je ochotný ji zajistit.

saminomimino
11. čer 2019

@bambulka247 bože,chudatko,ano nikdo vám to neřekne,očkování je prostě jen dobře,nic víc,pak se slevdrjou tyhle a i horší věci,muselo být strašně vidět jak se tohle děje zdravému dítěti po neškodném očkování

saminomimino
11. čer 2019

@terry1512 a o tom to je,běžné se k ní nedostanete a vesměs lékaři tvrdí že nejsou a teď tu k dostání není,to vím,proti spalničkám nebyly schopni oockovat ani lékaře a monivakcinu sháněli v zahraničí,u nás je jen mmr

terry1512
11. čer 2019

@saminomimino to ano.
Je to problém ji sehnat, a je jich málo.

urtica
11. čer 2019

@markytka21 Ty ekzémy po MMR jsou prý typické, nám to potvrdila i pediatra..

bayt
11. čer 2019

@terry1512 opravdu a jaká? měla jsem za to, že v ČR není

urtica
11. čer 2019

@saminomimino Na toto je dobré upozornit - jak jsem zjistila ze svého okolí, je dost "zodpovědných" rodičů, kteří netuší, že tzv. "vakcína proti spalničkám" je ve skutečnosti trojvakcína. I naše bývala pediatra říkala hexe "očkování proti černému kašli" a MMR nazávala "očkování proti spalničkám"...takže pokud se rodiče nezajímali, měli za to, že dítko bylo očkované proti dvěma chorobám, nikoliv proti devíti...

urtica
11. čer 2019

@bayt Z Francie, ale i tam je distribuovaná - tuším že z Ruska. Momentálně se dá sehnat přes Thomayerku..pokud se to zas nezměnilo. Pediatr může (teoreticky) napsat recept.

bayt
11. čer 2019

@urtica fakt, i když ta vakcína není v ČR registrována?

bayt
11. čer 2019

další problém je, že přece jen to je vakcína s oslabeným virem, který je pro tělo vždycky větší zátěž, tak kdo ví, zda by monovakcína tak moc pomohla...

urtica
11. čer 2019

@bayt Jj, i tak

terry1512
11. čer 2019

@bayt je to tato. Ale jak píšou výš, je těžko sehnatelna, doktoři je nechtějí psát. A je plně hrazena pacientem.
Byla například pro zdravotníky v nemocnicích.

bayt
11. čer 2019

@terry1512 to je super, ale předpokládám, že je to také "živý" vir, co?

terry1512
11. čer 2019

@bayt to nevím jistě. Ale předpokládám že ano.

Strana
z4