Rozvod ano, či ne? Nevím, jak bych to finančně zvládla
holky potřbuju poradit, nevím co dělat, chci se rozvést s manželem, máme dvě děti a já nvm, jak bych to vše zvládla.Mám 7600kč rodičák tot vše.Manžl bral půjku , kde platíme 8600měsíčně, takže půlku bych musel latit.Jk bych mohla utáhnout nájem jídlo, kroužky...?to snad ni nejde
rozhodnutí to je uvážené dost dobře, ale finanně to nmám jk zvládnout, jsem v začarovném kruhu
@anickajirka Ano, myslím si také, že to bohužel ani nejde.. Sice by manžel měl platit Tobě výživné na děti i na Tebe (pokud jsi na rodičáku se společným dítětem), ale to je jen krátkodobé řešení a nájem a další potřeby dětí se z toho rozhodně nezaplatí. Přídavky na děti od státu to taky nevytrhnou. Být Tebou, odložím ještě rozvod nejméně do chvíle, než nastoupíš do práce a budeš finančně soběstačná. Třebas se do té doby něco vyřeší a k rozvodu ani nedojde....
@anickajirka - tak pak sociálka jedině, ale bude boj žít z živ. minima a pokud není na splátky, tak se bude asi muset ta věc za 8600 Kč prodat...bude muset tedysi najít nájemní byt a platit nájem, to by teoreticky mohla sociálka, no a pak dostaneš něco na děti a možná i na manželku pokud jsi na rodičáku, no pak budeš mít ten rodičák a jídlo a všechno kolem...podle mě to opravdu nebude snadné, ale jsou holky co to zvládly a žijí tak, já za sebe nevím jak bych to dělala...
no práce, to je další věc mám práci ale 12ti hodinové směny, kdybych měl zůstat sama, npůjde to.Manžel se o děti starat nbude, přijdou o tátu...ale nedá se s ním žít, i syn začíná dost chápat...nechci by se trápil.
Tady záleží na důvodech k rozvodu, zda je to opravdu tak nesnesitelné. Zda bude snesitelnější žít ze sociálních dávek, v horším bydlení, s méně peněz na jídlo. Někdy se musí holt volit menší zlo, nebo chvíli vydržet, než začneš chodit do práce třeba...
brák nmůž prodat je n půl s jeho matkou.Na bráku jsme spravovali...Nevím jk to přesně je.Brl si to on, já jen podepisovlw, že o tom vím
no když řve bezdůvodně pořád na syna, nikdy ho nechváli, prsě je to pro něj asi jn nějaká věc...tak to i myslím, ž je dobrý důvod.a to je jen jdiný
@anickajirka První, hodně důležitá věc je to, zda manžel s rozvodem souhlasí, či nikoli. Protože pokud ne, mohl by ti dělat naschvály, zejména v oblasti těch financí. Samozřejmě, že lze vše vymáhat soudně, to vás asi stejně nemine, soudní určení výše alimentů, ale nevím, co tvůj manžel dělá a zda vydělává dost na to, aby vás jeho alimenty byly schopné uživit... A to by tě opravdu nechal platit polovinu půjčky, když se staráš o jeho děti, nepracuješ a pobíráš jen RP? Chápu, až začneš pracovat, ale do té doby? A do kdy ještě plánuješ zůstat doma? Jestli by nebylo lepší počkat s tím rozvodem, až do doby, kdy půjdeš do práce. Také se můžeš pomalu začít porozhlížet po novém tatínkovi... Být tebou, zkusím na internetu najít nějakou bezplatnou právní poradnu (možná je to blbost, nikdy jsem to nevyužívala, ale slyšela jsem, že takové stránky existují) a popsat co nejvýstižněji svou situaci a třeba ti alespoň poradí, co v takové situaci lze z právního hlediska dělat... Hodně štěstí 😉
no jistě to nevím, le určitě by nás to nechl platit.Vydělává zhruba 17000 měsíčně.Koukla jsm n nájmy j to hrůza
@anickajirka To je jasné. A k vašim jít nemůžeš? Alespoň dočasně? A o tom rozvodu on teda ví, souhlasí?
neví o něm, no já mu včera řekl, ž má poslední šanci něco napravi, že se rozvádět nechci, ale pokud to jinak nepůjde...Souhlasit bude, svěření do péče...taky určitě v klidu...
alimenty pltit bude, ale děti nuž nebude chtít ☹
Vůbec nezávidím tu situaci... na druhou stranu, holky Ti tu radí jaké by byly možnosti a jaké jsou vyhlídky, ale Ty jen odpovídáš co nejde a proč nejde. Píšeš, že máš jen rodičák a následně, že děláš dvanáctky.... pak tohle téma postrádá smysl :-/
@anickajirka A myslíš, že on chce něco napravit nebo radši ten rozvod?
@kecka28 nepřipadá mi, že nemá smyl, co píšu, tak to je, jasně ted neprcuju, le po rodiáku zjištěnou práci mám.Třeb někdo byl v takovéhle ssituaci 🙂 Pořád douofám, že j někde z tohohle východ
Na bydlení budeš dostávat příspěvek. Moje kamarádka je sama s miminkem a má nájem asi 8000 a myslím, že příspěvek na bydlení má cca půlku. Dále budeš dostávat alimenty na obě děti. Počítej, že to by také tak 4000 mohly být. Příspěvek na děti.... to nedostane každý. Nicméně existují ještě další příspěvky, na sociálce si to zjisti klidně dopředu. Oni ti to řeknou, na co budeš mít nárok. Kamarádka má také rodičák 7600, takže doučuje nebo chodí na brigády. Prostě musela oslovit kamarádky a rodinu a někdo malého vždy pohlídá. Brigády většinou volí noční, to je pro hlídání nejjednodušší. Prostě všechno jde, když se chce.
Jiná kamarádka by to sama nedala a tak prostě prvních cca 5 let bydlela s rodiči. Jo, bylo to těžké... to si každý umí představit, ale vyřešilo to daný problém.
Neboj, také to někdy řeším, když mne manžel naštve (asi jako každý), a to máme hypotéku na 11000. Prostě bych sbalila děti, šla bych do nejlevnějšího bytu 1+1, co by byl dostatečně slušný. Spala bych klidně na zemi, hlavně, že děti by byly v poho. Vyběhala bych si všechny peníze, alimenty a šla bych na brigádu.
Myslím, že po dobu co budeš na rodičáku (s jeho dítětem) na tebe bude mít vyživovací povinnost... to by ti pomohlo myslím hodně, ale i tak - sice nevím, kde bydlíš, ale i tak myslím, že jen z mateřské a nějakých příspěvků od státu (ty budou asi minimální - na bydlení tuším), nájem, poplatky a uživit sebe a dvě děti, drogerie, oblečení....neutáhneš to. Vydržela bych to do konce mateřské, pokud to je fakt neúnosné, požádala bych rodiče a šla na čas k nim a hledat hold práci na zkrácený úvazek po dobu rodičáku. Jiné východisko asi není
holky děkuji všem za rady assi nakonec počkám než natoupím do práce.pozjištuju na soc. jak bych ntom byl finančně ss přípěvkama...a uvidíme.Mám na to rok.Straně se toho bojím, jak všechno bude, njhorí je, ž manžel ss dětma nepomůže ☹

1. bych zvážila, zda je rozvod skutečně uvážené rozhodnutí... (z nefinanční stránky)
2. si spočítejte příjem, který budete mít po rozvodu... např. příspěvek na bydlení, alimenty (zda můžete spoléhat, že je bude platit) + další příspěvky, na které byste měla nárok, zda může pomoci rodina...