Výlety s kočárkem po Jeseníkách a Dolní Moravě

lejkas
24. kvě 2017

Holky prosím jedeme na týden do Jeseníku a chtěla bych poprosit o nějaké tipy na výlety s kočárkem a skoro dvouletym prckem. Máme rádi výšlapy do přírody,památky,zámecké parky a různé zajímavosti.... Moc děkuji za pomoc. 😉

lavender19xx
24. kvě 2017

@lejkas nahoře nad Jeseníkem je v lázních moc pěkný areál, je tam i naučná stezka (http://www.jeseniky.net/stezka-vincenze-priessn...) se studánkou.
Pak co určitě stojí za zmínku je blízko ležící Rejvíz, kde je schůdná stezka (i pro kočárek) na Mechové jezírko + další stezky.
Pak je dobré sjet z Rejvízu druhou stranou do Zlatých Hor, kde se dá dojít na Zlatorudné mlýny (http://www.zlatehory.cz/hornicky-skanzen-zlator...), na zříceninu hradu Edelštejn,... je toho hodně 🙂.
Záleží samozřejmě hodně na počasí, raději počítejte se všemi eventualitami, protože tam jak začne pršet, tak prostě prší. Ale nahoře na těch lázních je hezky i v dešti 😉.

lavender19xx
24. kvě 2017

+ nevím, kam daleko chcete až jezdit, ale v Javorníku je pěkný zámek Jánský vrch a Karlova Studánka je nádherný komplex přímo v přírodě, to snad na ten týden stačí 🙂.

lejkas
autor
25. kvě 2017

@lavender19xx Mooc děkuji,jsi zlatíčko. Na Rejvíz se moc těším a tvé tipy určitě využijeme. Děkuji.

baris
25. kvě 2017

@lejkas přímo v Dolní Moravě je stezka v oblacích - http://www.dolnimorava.cz/stezka-v-oblacich . Nahoru jede lanovka a pak se dá vyjít pohodě v kočárkem. Byli jsme tam loni (mám sice starší děti), ale bylo tam mnoho rodičů s kočárkem.

A hned dole pod lanovkou je mamutíkův vodní svět s houpačkami, průlezkami pro děti všech věkových kategorií. http://www.dolnimorava.cz/detske-zabavni-parky

Jediná nevýhoda je cena 🙄

lejkas
autor
25. kvě 2017

@baris Děkuji moc, určitě navštívíme.👍