icon

Jak zvládnout růstový spurt a vztekání při kojení?

miskacovaci
Včera ve 22:37

Zdravím holky, mám problém a potřebuji poradit. Mám 3 týdenní holčičku a tak 2 dnů se mi strašně vzteká u kojení, odtahuje se a vzpírá. Mám za to, že by mohlo jít o růstový spurt, nevíte co nejlépe pomáhá, aby se to dalo lépe přetrpět? Děkuji za rady ☺️

Jak zvládnout růstový spurt a vztekání při kojení?
1pomnenka
Dnes v 05:57

Za mne nic, ono jim mléko ze začátku kojení teče lehce, ale potom musí zabrat, aby se dostaly i k zadnímu mléku. To se dětem nelíbí, tak se rozčilují.

reeeza
Dnes v 10:02

Můj prcek se taky vzteká. Často je to ale spojený buď s rozmrzelostí spojenou s ospalostí, a nebo s tlačení prdíků. Může to souviset i s " leností" tahat zadní mlíčko.

K přetrpění všech složitějších situací mi zatím pomáhá najít v sobě klidný místo. Být ve svý neoblomě klodný bublině😅 Je to někdy těžký, ale ono to mládě to vycítí a po chvíli se přidá. Mimina nemají vyvinutý nervový systém a tak jsme jejich nervovým systémem my. Když my zůstaneme v klídku, oni se přidají.

Někdy na něj z toho mýho klidnýho místa koukám a je to až legrační, ty jeho dramátka a jak se vzteká a vzteká 😁

miskacovaci
autor
Dnes v 10:10
@reeeza

Můj prcek se taky vzteká. Často je to ale spojený buď s rozmrzelostí spojenou s ospalostí, a nebo s tlačení prdíků. Může to souviset i s " leností" tahat zadní mlíčko.

K přetrpění všech složitějších situací mi zatím pomáhá najít v sobě klidný místo. Být ve svý neoblomě klodný bublině😅 Je to někdy těžký, ale ono to mládě to vycítí a po chvíli se přidá. Mimina nemají vyvinutý nervový systém a tak jsme jejich nervovým systémem my. Když my zůstaneme v klídku, oni se přidají.

Někdy na něj z toho mýho klidnýho místa koukám a je to až legrační, ty jeho dramátka a jak se vzteká a vzteká 😁

@reeeza je pravda, že jsem taky byla skoro v koncích a v nervech a malá byla taky nervní, pak jsem se uklidnila a malá se přidala po chvilce taky, takže na tom něco bude 🙂

dvorakova15
Dnes v 18:22

Vůbec nemusí jít o spurt, řada miminek se při kojení rozčiluje z toho důvodu, že mají přirozenou potřebu vylučovat. Pomůže rozbalit z plenky a dát nad misku (klidně kuchyňskou nebo speciální na bezplenkovou komunikační metodu) případně jen nad plenku. Spoustě dětem to vyhovuje.