Přerušení kojení. Řešily jste, když jste dostaly antibiotika?
Na gynekologii mi predepsali antibiotika, tři dny nemůžu kojit.Řešil někdo? Malá má 14 měsíců, usíná jen u kojení. Antibiotika jsou na vytok, který nesvedi, nepali. A trpim na to dlouho, tak se mi ani moc nechce věřit, že zaberou, sama dr řekla, že zaberou asi jen na chvili, jenže kvůli tomu riskovat , že nebudu už kojit? Co byste dělali vy? Odložit? Popřípadě tipy, jak uspat? Dudlík malá nemá..
Já kojit přestala. Dostala jsem silná antibiotika a prostě z nějakého důvodu byla asi potřeba, že 🤷♀️ tak přišlo v 17. odstavení. A to taky usínal jen u prsa. Za 2 dny si nevzpomněl
ve 14 měsících je plno možností. Záleží na tobě i na dítěti. Podle mne je možné v tomto věku kojení přerušit a pak klidně kojit dál. Po roce dítěte už ani odstavení není žádná tragédie 😉
já bych dala UM ze stejného hrnku na který je zvyklá... možná ho nebude chtít, ale to nevadí. I po 3 dnech bez UM se klidně můžete vrátit ke kojení (já v tomto věku odstavila úplně a děti UM odmítaly, takže byly holt bez mléka)
Doporučují protikavasinkovou dietu. Na FB je i skupina. Jí se převážně jen zelená zelenina a maso.
Vysadit cukry a sacharidy, později přidávat postupně.
Já už bych na UM neučila. Ty tři dny bych prostě nekojila, a pak se chytne nebo ne. V roce a čtvrt to není žádná trága.
Ještě se zeptám , my sme s malou si v loznici zapli telku a usnula mi u prsa, jak ste uspavali bez?
Hladila jsem ho. To stejné i chlap. Víc si s ním povídáme. Uspáváme ho takto i teď (v srpnu bude mít 4 roky) a přijde mi to skvělý.
Ano, ještě celý rok po ukončení kojení spal s námi. Až pak šel do pokojíčku. Rychle si zvyknul, že prso a mlíčko už nebude
Pokud chceš kojit dál, tak bych kontaktovala LP a poradila se, jak nepřijít o mléko, napadá mě odsávat místo kojení, ale v této fázi už asi moc neodsaješ, tak nevím, jestli by to mělo kýžený efekt. Pokud by mi výtok nevadil, asi bych atb odložila o pár měsíců a ukončila kojení třeba v roce a půl
Já bych počkala až jak se to vyvine.. Já přerušila kojení v dceřiných osmi měsících. Na odstav nebyla připravená, dost plakala, UM nechtěla, ale ani moje odstříkané mléko si nechtěla vzít, pořád se po mě sápala. Po 3 dnech se kojení normálně vrátila a byla zas spokojená. V jejím roce jsem musela na operaci, tak jsem jí pár dní předtím odstavila a bylo to úplně v pohodě, poplakala si první noc a pak už si ani nevzpomněla.
Ve 14ti měsících je podle mě odstavení v pohodě, nestresovala bych se UM ani tím jestli se ke kojení vrátí nebo ne. Možná bych ty tři dny využila k nalezení nové rutiny uspávání a uvidíš jak to půjde. Malá asi nebude jednu nebo dvě noci úplně spokojená, tak možná lepší odstavit rovnou než to za pár měsíců řešit znovu a se starším dítětem (pokud tedy nejsi z těch co chtějí kojit do samoodstavu).
@lovemusicsun do samoodstavu kojit nebudu právě, spíš jsem chtěla do toho 1,5 roku , děkuji
@aneta_v no právě, že i o té možnosti jsem uvažovala, když to uspavani u kojení je tak rychlé a bez práce 🙂

Asi bych se rozhodla podle zavaznosti zanetu. Abyste pak nemela nejake potize. Male muzete misto prsa zkusit dat lahvicku s UM, ja jsem takhle deti odnaucovala na prso.