icon

IPL vs. laser na chloupky. Jaké jsou rizika a výhody?

optimistic
23. kvě 2025

Dobrý den, ráda bych zatočila s chloupky, ale vůbec se v tomto nevyznám. Je lepší ipl nebo laser? Trpím na metličky, vznik jizev a chloupky mám měkčí, ne vyloženě černé, ale úplně světlé také ne. Je riziko vzniku jizev u ipl, případně laseru? Co déle vydrží? Lze provádět i v letních měsících? Děkuji 🙂

drep
23. kvě 2025

Nemám zkušenost s ipl, ale s laserem jo a považuju to za svoje nejlíp utracený peníze. Mám komplet laserovou depilaci od symfýzy dolů a podpaží a je to skvělý, efekt byl u mě (silný tmavý chlupy) skvělý a drží už roky.

kacka1994
23. kvě 2025
@drep

Nemám zkušenost s ipl, ale s laserem jo a považuju to za svoje nejlíp utracený peníze. Mám komplet laserovou depilaci od symfýzy dolů a podpaží a je to skvělý, efekt byl u mě (silný tmavý chlupy) skvělý a drží už roky.

@drep ahoj, kolikrat jsi byla na laseru, aby to melo ucinek? mam ipl epilator a nefunguje snad vubec... mam tvrdy tmavy chlupy

betelgeuzz
23. kvě 2025
@kacka1994

@drep ahoj, kolikrat jsi byla na laseru, aby to melo ucinek? mam ipl epilator a nefunguje snad vubec... mam tvrdy tmavy chlupy

@kacka1994 já mám IPL epilátor a na mě funguje skvěle. A to mám taky tmavý chlupy.

1pomnenka
23. kvě 2025

Mám hodně let IPL epilátor, stačí mi použít 4x do roka. U někoho nefunguje, chloupky stále rostou. Já si ho nemůžu vynachválit.

kacka1994
23. kvě 2025
@betelgeuzz

@kacka1994 já mám IPL epilátor a na mě funguje skvěle. A to mám taky tmavý chlupy.

@betelgeuzz nemam ten nejdrazsi, mozna jsem udelala chybu v tom, ale dat do toho tolik penez a pak zjistit, ze mi to nefunguje, by me asi slehlo... jeste trochu mu funguje v trislech, ale na obliceji, kvuli kteremu jsem to koupila ne :(

betelgeuzz
23. kvě 2025
@1pomnenka

Mám hodně let IPL epilátor, stačí mi použít 4x do roka. U někoho nefunguje, chloupky stále rostou. Já si ho nemůžu vynachválit.

@kacka1994 tak s obličejem zkušenost nemám. Za mě třísla a podpaží obrovský rozdíl, tam po celém kole ošetření rostou chlupky minimálně. Na lýtkách rostou, ale daleko pomali a chloupků míň a tenší. dřív jsem si musela holit nohy obden, nyní mi stačí tak po 14 dnech. a mám nejnižší řadu Phillips.
@1pomnenka 4x za rok - to máš úplně super. Já to přes zimu flákala a zase se mi nohy rozjely, ale ne tak moc, jako dřív.

lukaaaa
23. kvě 2025

Chodim do salonu na nejake specialni svetlo(ne laser, ten dost boli pry) a ta me taky super investice. Po peti navstevach se uz neholim. Setrim na dalsi zonu💪

drep
23. kvě 2025
@drep

@drep u mě na nohách už první sezení bylo gamechanger a po pěti nebo šesti mám nohy trvale holý. Co se týče brazilské, tak já začala, pak jsem byla těhotná a hormálně jsem zase v klíně trochu zarostla a tam to úplně 100% není doteď, ale mám fakt pět chloupků a ty navíc už jsou šedé, to laser nepobere. A v podpaží zase po pěti sezeních mám pokoj, půjdu třeba za půl roku-rok doladit poslední detaily.

optimistic
autor
23. kvě 2025

Děkuji, to vypadá lépe asi ten laser...