Jak zesvětlit tříselní pigmentaci po porodu?
Ahojky
Mam takovy specialni dotaz, behem tehu a po porodu se mi zpigmentovala trisla, kdyz si vezmu kalhotky/plavky, jde to proste videt. Po porodu se zmenilo jak telo, tak toto a proste je to tezke to prijmout. Zkousela jsem krem na zesvetleni, ale nepripada mi, ze by byl ucinek nejaky. Co se tyce nejake zmeny tělesné konstituce po porodu, s tim uz zkousim neco delat, cvicit, hybat se, jidelnicek atd 🙂 ale proste toto nevim jak vyresit, opravdu se mi to nelibi a vadi mi to.. ja vim, ze to muze pusobit jako malichernost, ale… sebevedomi potrebuje nakopnout a toto je jeden krucek k tomu. Nepotrebuji byt zadna dokonala ze zurnalu… ale aspon nemit na sobe neco, za co se stydim a osklivi se mi to.
Nemate prosim doporuceni na nejaky kosmeticky salon napriklad, co se tim zabyva (Liberecko, Cesko-Lipsko, Decinsko?
Dekuji
Hele a jak dlouho máš po porodu? Mě se udělala taková ta tmavá čára uprostřed břicha, co se v těhotenství dělá, a trvalo to min. půl roku, možná rok než zmizela sama od sebe. Tyhle hyperpigmentace z těhotenství mají tendenci spíš mizet samy, tak bych tomu zkusila nechat čas.
@hafika jsem 9 mesicu po porodu, tak tomu dam v tom pripade jeste cas, v lete to budu hodne mazat spf a snad to zacne svetlat. Je fakt, ze tu caru na brise mam stale.
Kazdopadne dekuji ❤️
Pigmentové skvrny myslím světlají když se použivá niacinamid…. Možna zkusit nejake serum s niacinamidem. Neopalovat a mazat spf.
Jinak já mam taky furt jeste viditelnou čáru přes břicho a to je dceři už 18 měsicu…
Tyto pigmentace většinou vymizí. Jinak 9 měsíců je po porodu pro mě nic. Kojila jsem 2 roky a až pak se začalo dávat tělo do kupy. Ale většina žen je ok mnohem dříve ;)
Tak tady se připíchnu, třísla teda zavidím, já jsem hodně pihatá a teď v těhotenství mám bez pih jen brýle, slily se mi do obřích fleků, vypadám doslova a bez přehánění jako špína..🙈 Takovej mýval.
Spolu s faktem, že jsem na porod shodila nehty i řasy si celkové připadám jako 5letej Pepík, co se celej den někde válel a smolil.🙈
Vydrz, to zesvetla. Mela jsem to taky, i caru od pupiku, zmizelo cca s omezenim kojeni kolem roku

Hele a jak dlouho máš po porodu? Mě se udělala taková ta tmavá čára uprostřed břicha, co se v těhotenství dělá, a trvalo to min. půl roku, možná rok než zmizela sama od sebe. Tyhle hyperpigmentace z těhotenství mají tendenci spíš mizet samy, tak bych tomu zkusila nechat čas.