Agresivní chování dítěte při kojiení. Co dělat?
Ahoj, třeba někdo poradí 🙏🏻 dcera 17m, kojená, spí se mnou v posteli... přes den prso skoro nechce Max 1-2x, jinak toho má hodně a nemá čas,😂. V noci je to ale jiné. U prsa usíná a v noci ho má prakticky jak si umane. Velmi často. Asi by mi to nevadilo ale co u toho vyvádí poslední cca 4mesice, noc co noc je fakt děsný.... 🫣. Když jí prso vypadne nebo hu pustí při usnutí, a uvědomí si to tak začne buď neskutečně řvát a nebo do mě hrozně mlátit, kopat atd.. je úplně nepříčetná. Přitom ho dostane, nikdo jí nic neupírá... nebo se kojí a najednou začne brečet s prsem v puse. Takže jsem řekla, že tahle teda ne. Pokud to takhle má pokračovat tak to raději konec. Ale zajímalo by mě čím by to mohlo být 🫣....Joo kdyby to takhle bylo jednou za noc tak to dám... jenže to je snad co každou hodinu 😐a někdy i častěji 🙄

Pláč i s prsem v puse může být zlý sen/zpracovávání vjemů ze dne nebo rostoucí zoubky. To mlácení, kopání dělá občas i moje batole, když má náročnější den, pestrý program, hodně zážitků, tak mluví ze spaní a mlátí okolo sebe. Syn se zase jako maličký posadil na posteli a plakal, dokud jsem s ním neodešla z ložnice, pořád ukazoval a říkal tam tam - v ložnici hysterák, v obýváku klidně usnul. Nicméně je škoda přemýšlet nad ukončením kojení, spíš bych se snažila vytvořit nové spánkové rituály (např. hlazení, broukání, muchláček) a postupně na ně přešla, ať nepotřebuje mít během spánku prso v puse.