icon

Ascorutin. Můžu ho užívat při kojení?

vojtisek2007
19. zář 2008

ahoj všem,
chci se zeptat, po porodu mi dr. nabídl místo ant.pilulí injekci depo-proveru - s tím, že některé ženy po ní třeba začnou špinit nebo krvácet - kdyby jo,měla jsem si přijít pro nějaký prášky - taky že jo, tak jsem tam dneska byla a napsal mi právě ten ascorutin, že mám brát 2ráno,2v poledne,2večer - a jen tak až doma jsem nakoukla do příbalového letáku a tam je, že se nemá užívat při kojení - ale já kojím, můj dr. už tam teď není, abych mu zavolala a ujistila se, že to můžu, tak se chci zeptat - vím, že na koníku už tahle diskuze byla - přímo k depo-proveře a že tam maminy psaly, že k tomu krvácení taky užívali ascorutin - prosím, užívala jste ho některá při kojení ???? Díky moc za odpovědi.

helcah
19. zář 2008

Vojtisek já myslim, že je můžeš užívat. Já jsem je taky užívala v těhotenství a v letáku se píše že se nesmí užívat. Doktoři asi vědí, co dělají, ale většina porodníků se vyjadřuje, že ascorutin je spíš placebo, tak nevím.

vojtisek2007
autor
19. zář 2008

placebo - mě zase lékárník řekl, že je to nějaký vitamín, a že idkyž mě to krvácení přejde, ať klidně vyberu celou krabici (100ks) že je to jedine k dobru....tak nevím

herminka
19. zář 2008

Vojtisku, Ascorutin je vitamín C a rutin - látka, která zpevňuje cévy a je běžně obsažená např. v pohance, takže by Ti uškodit snad neměl. Co se třeba zkusit skočit zeptat do lékárny nebo tam zavolat?

aponchie
19. zář 2008

ascorutin urcite neni zadne placebo 😉

helcah
19. zář 2008

to s tím placebem jsem četla na porodnici.cz v poradně. Že prý to nemá v podstatě žádný účinek. Já jsem je brala taky, ale nemůžu posoudit, jestli pomáhají.

herminka
19. zář 2008

Brala jsem Ascorutin, když jsem špinila při braní HA Cerazette a nepomohl mi vůbec, skoro bych řekla, že jsem špinila víc 😒

cazadora
19. zář 2008

já brala ascorutin taky při kojení kvůli špinění a řekla bych že nepomohl

cazadora
19. zář 2008

a ptala jsem se gyndaře zdali to neva i dětský doktorky ta koukla do nějaký knihy a kojení to nijak neva tim že to je vitamín

vojtisek2007
autor
19. zář 2008

jé holky tak díky, jdu hned zobat - ale jak tak čtu příspěvky, asi mi to moc nepomůže.....

maita123
20. bře 2011

ja jsem brala ascoruti ,krvacela jsem hodně ,nepomohlo to a stejnak mně poslali na víškrab.