Bolestivé díry v bradavkach
Ahoj, prosím, spíše o podporu. Jsem 14 dnů od porodu a celou dobu kojim s bolavymi bradavkami, jejichž stav se zhoršuje. Mimi špatně saje, prý vlivem uzdičky. Tu už máme týden částečně strihnutou, ale nepomohlo. Jsem ve spojení s LP. Snaží se mi radit. Hlavní rada ale je, neprestavat kojit. Jak jste to zvládali? Uvažuji o částečném dokrmu. Jednu bradavku už mám v katastrofálním stavu. Kalíšek odmítá, cévka po prsu pro mě není řešení, protože se mi i druhá bradavka rychle horší. Co jste používali?
Cítím se jako špatná matka, zklamala jsem. Kojení bych chtěla udržet, ale nevím jak. Jsem v koncích.
mě není řešení, protože se i tato bradavka rychle horší.
S tou bolestí to chápu. Mám to podobně. Hlavně že se to povedlo. Mně odsávačka zatím nepomáhá. Jsem z toho zoufalá. Díry mám po týdnu stejné, v jedné bradavce možná ještě horší. Musela jsem snížit tlak odsávání a dobu na nezbytných 15 min, které doporučila LP. Mléka samozřejmě dostanu méně a už to nestačí. Musím začít přikrmovat UM😢.
Pro ty, co mají obdobný problém. Na zahojení mi až zázračně pomohl hemagel. Určitě jej vyzkoušejte 😉.
A ještě jedno malé povzbuzení. I když jsem si to nedokázala představit, kojim už s odsávačkou skoro půl roku 😉. Všechno jde.

@sovajan Ono by to šlo asi dříve, ale já měla hrozny strach z bolesti a že se to cele vrátí, takže odsavačka byla vysvobození a par dnů byl prcek nevrly po odstřihnuti uzdicky. Některé děti lépe přijmou prso v polospanku, některé bdele, u nás fungoval polospanek, takže rychle namasirovat prso a přiložit než se úplně vzbudí...