icon

Brání se kakání a přitom nemá zácpu. Mám to nechat být?

rozak
27. lis 2008

Dobrý večer. Potřebovala bych poradit. Mám 3-ročního chlapečka. Už od léta je bez plínek i přes noc. Teď však začla naše potíž s kakáním. Chodí mi tak ob 2 dny, vlákniny a pití má dostatek, ale když to na něj de, začne se bránit, chodíme celý den na jeho žádost na záchod - často tam bohužel vysedáváme i v noci - bez výsledku, vždy au, au bolí, pak to jakoby zadrží a hraje to třeba i celý další den. Pak se zadaří, stolička není nijak zácpovitá, někdy to bohužel skončí tak, že se tomu brání a je to docela kašovitý ve slipečkách. Omlouvám se za podrobný popis, jen jsem z toho zoufalá - hlavně z těch nočních výletů a když tam na ten záchod jdeme tak 10 a furt nic. Prosím o radu, jestli mi někdo pomůže, kterým směrem se ubírat - projímadla, nechat to být, nějaká vyšetření.
Máte někdo podobnou potíž?

jaku
27. lis 2008

Rozak přesně tohle jsem měla se svoou starší dcerou, dokonce jsme skončili s tím v nemocnici ☹ . Je to typické pro určité vývojové období. Krom životosprávy je důležité předcházet trhlince v konečníku,protže jak to zadržují, může se ta trhlinka udělat a pak to bolí, brání se a pořád dokola. Na to jsme měli volně prodejnou mastičku. Jo a pak nám skvěle poradila naše dr. - nedramatizovat to, nedělat z kakání obřady a td. - což už skoro bylo - dcera chodila i s náma,no děsběs - prostě neupozorňovat a pak jsme nějaký čas brali laktulozu.To nám taky napsala dr., je to změkčovadlo stolice a dost to pomohlo. Každopádně hodně zdaru, držím palečky ať se zadaří, jinak jak ty problémy přišly tak odešly 😉 . Jo a důležitý je zpravidelnit režim-zkoušet kakat vždy po ránu po snídani a dát do nočníku trochu teplé vody-to uvolní.

slunicko552
27. lis 2008

Ahoj kamarádka měla se svou dcerou stejný problém trvalo to rok.Celou dobu chodili na různá vyšetření.Byla z toho strašně zoufalá.Potom narazila na nějakou skvělou doktorku.Byla první,která si povídala s její dcerou.Ptala se jí na různé otázky,ale bohužel nevím co přesně poradila.Napíšu jí mail a až mi odepíše tak Ti pisnu do IP zatím pa

petule.h
27. lis 2008

to je nějaký blok....

rozak
autor
27. lis 2008

Holky, děkuju moc, ono je skvělý jen vědět, že v tom nejsem sama, že nejsem jediná nemožná, co s tímhle válčí. Pěkný večer vám i vašim dětem.

liska21
28. lis 2008

Já měla stejné problémy u holky (7let),zažívaly jsme příšerná muka když jí byly dva roky,kamarádka mi poradíla na pití ovocného Kubíka a po 14 dnech se to srovnalo,tak to zkus. Ale když to bude přetrvávat dál zajdi k lékaři napíše vam na to kapičky.