icon

Hektické ukončení kojení bez psychické újmy. Jak to zvládnout?

13. dub 2025

Ahoj, sice to není nemoc ale souvisí to s harmonií dítěte 😞. Syn má za 14dni 18 měsíců a celou dobu kojený. Miluje to. Poslední tři měsíce při kojení ale trpím. Neustálým kousáním, štípání, nevyspáním atd. Včera přetekl pohár a já se rozhodla ukončit. Přes den kojení bylo výjimečně (spíš ne), ale prakticky měl prsa od uspávání až do rána kdy se probouzel. Byl na nich hodně, hodně... No a já včera řekla dost. Celý den byl ok. Při uspávání si trochu zanadával a usnul asi po 20min válení. Pak se vzbudil s pláčem kolem 22h. Nechal se uhladit. Noo a peklo začalo v 1 ráno kdy začal neskutečně ale fakt neskutečně řvát. Řval asi půl hodiny v kuse... Nenechal se pomazlit, dát pusu, obejmout, hladit, nechtěl dudlík, láhev nic... Mlátil sebou, mlátil mě. No prostě děsný. Chápu ho jenže...co odpadnul na 10min opět řev a takhle až do rána 😭😭😭. Brečela jsem i já. Je mi to tak.lito. Jenže já už kojit nechci. Včera jsem si vzala i pilulky na ukončení laktace. Teď ráno je už celkem ok. Jenže nechce vůbec mazlit. Dřív dával pusinky a teď mě skoro ignoruje. To bych asi zvládla 😂... Ale co mě trápí je, jestli mu to nemůže nějak ublížit psychicky? To nepříčetný řvaní, to jak začal být vzteklý... Je to moje druhé dítě. První jsem odstavila také v 18 m. Ale nebyl to takový problém.... 😞. Úplně se bojím dnešního večera. Měl to taky někdo tak hektické? Jak dlouho to trvalo ....

1pomnenka
13. dub 2025

Za pár dní si zvykne, opakuj mu, že mléko už není, nabídni jiné pití, vždyť to už znáš. Žádná psychická újma nebude, jen přijde na to, že si nemůže kojení vyřvat, že nebude po jeho.

hennrietta
13. dub 2025

Řev je z frustrace. Představ si, že něco strašně moc chceš a nic. Když víš, že to nedostaneš, tak se postupně přestaneš ptát... chce to čas.
To, jak dlouho a intenzivně to potrvá ti nikdo neřekne. Je to individuální.

krisstina93
13. dub 2025

Dej tomu pár dní, první dny jsou na zbláznění, pak si zvykne a přestane prso hledat.

uzivatelkapetra
13. dub 2025

A nemůže s ním spát otec pár dní? Dítě nechápe, že zdroj je hned tady, tak co se děje.

novacek21
13. dub 2025

Pokud můžeš, zapojila bych tatínka! Já ukončila taky v 18 měsících protože byl po nemoci při uspávání jako velká přísavka. Počkala jsem až bude mít táta aspoň týden v kuse čas a pak jsem veskere noční uspávání nechala na něm. Jeden den jsem ukázala, že tam mám bebi a dala si tam náplast a to mu stačilo jen jednou.

blondynka400
13. dub 2025

Ahoj. Jak odjela na prodloužený víkend pryč. A tatínkem to zvládli. Věděla, že mléko nemá a vůbec scény nedělala. Po návratu jsem si namazala prsa octem a dala náplast a řekla ji, že by ji moc bolelo bříško, protože jak jsem byla pryč, mléko se zkazila. Jo byla smutná, ptala se, ale zvládlo se to bez scén a řevu. Jinak by to bylo přesně jak píšeš a to si myslím, že není dobře. Dítě to nechápe, proč to najednou nejde + už tam ke i jistá závislost....