icon

Jak často kojíte?

karlajasmine
1. únor 2016

Schválně, kojí někdo opravdu po třech hodinách tak, jak nám to radí v porodnici?
Já kojím většinou po 2, občas i po hodině a půl, když je malej hladovej, občas třeba 3,4 hodiny ne, když spinká v kočárku nebo v autě.. a v noci podle toho, jak spí, první spánek většinou 4 hodiny, pak 3, pak 2, pak po hodině..

Jak to máte vy?

daika
1. únor 2016

ahoj, už teda nekojím, ale dceru jsem kojila, jak si sama řekla, nějaký rádoby pravidla z porodnice se nás netýkaly. Přes den to asi vycházelo co 2-3hoďky (ale nikdy jsem ji na jídlo nebudila, takže rozestup i 5hodin no problem), odpoledne co 1 hodku, než šla spát a spala celou do svých asi 6měsíců, pak se začla budit o půlnoci a ještě později přidala buzení ve 4h ráno... ale byla to paráda 🙂

lajla
1. únor 2016

@karlajasmine ať si ty rady z porodky strčí někam...kolikrát furt bez přestání🙂 někdy co půl co hodinu pak co dvě tři... Dle potřeby jak chtěly..

frantiska85
1. únor 2016

Netuším, kojím, jak si mládě řekne a na hodiny nekoukám. Do pěti minut je hotov, tak mě to nijak neobtěžuje.

kajalka
1. únor 2016

Sestry v porodnici bych propleskla, neznám větší kaziče kojení. Sebranka líná nastudovat si moderní doporučení a sebevzdělávat se. Čest světlým výjimkám.
Kojím na požádání, někdy i takřka nonstop.

stefikat
1. únor 2016

Ahoj, přidám se se svojí zkušeností. V porodnici jsem byla vystresovaná, protože malej hodně spal a sestry mě nutili, abych ho budila na kojení. Po probuzení byl uplakanej a protivnej - víckrát jsem to neudělala. Teď mu budou 2 měsíce a kojim, jak si řekne. zhruba po 3-5ti hodinách přez den a v noci spí v kuse (9-10 hodin, jak se zadaří). Nezkoumám, jak dlouho jí, umí se krmit 10 minut i půl hodiny. Přibírá ukázkově, na horní hranici tabulky a vypadá spokojeně 🙂 Tak to neřeším. Snad mu to takto vydrží i nadále 😀

pajuska252
1. únor 2016

ahoj, já teď kojím zhruba jak ty, přes den nejčastěji po 1,5-2 hodinách, když spí i po 3-3,5 hodinách a v noci jak kdy, to mi radili u dokora ať nebudím, tak asi od dvou měsíců to nechávám na něm, někdy vyjmečně vydrží i 10 hodin, někdy se budí co 2 hodiny, ale většinou jídává 2-3x v noci

dokument
1. únor 2016

@karlajasmine ja jsem to mela stejne. Sestry na sestinedeli nas teda do kojeni vylozene nutily a jednou jsem dostala sprda, ze jsem dite nevzbudila po 3, ale az po 6 hodinach. On nesel vzbudit a mne se chtelo taky spat, tak jsem proste spala dal 😅 sestra se tvarila jak kdybych udelala neco strasnyho a sprdla me, ze jsem mu nedala najist. Pak doma, vychazelo to tak po tech 3 hodinach, ale pres den spaval i 5 hodin v kuse nebo i 6, pak zase dalsi kolecko si dal 3 hodiny. Vicemene se "pravidelne" na to kojeni budil sam. V noci to vychazelo stejne, nejdelsi usek treba 5 hodin, pak 3 a pak 2 nebo tak nejak. Dvoumesicni byhc teda nebudila po 3 hodinach ani nahodou, jen at spi a mam chvli klid! Ty sestry v porodnici byly takovy sufrazetky, clovek mel z nich stres kvuli tomu kojeni. Prisli jsme domu a vsechno bylo v poradku a v klidu. Az na to bolestivy prisati ze zacatku, nez si prso zvykne 😅 To bylo maso! 😀

jo a nez jsem mela sama dite, znala jsem jednu, co kojila jak ji nekdo rekl, nejak casto mi to pripadalo, pritom dite si o jidlo nereklo. Proste ho cpala a cpala. Snad po hodine vzdy odesla, ze ho jde nakojit, pritom dite uplne v klidu a kojeni se nedozadovalo. To si myslim, ze byla trosku na hlavicku pani.... i v jinych vecech. Ale davala mi najevo jak ona je super a rozumna a ja blb. Jak se mi narodilo vlastni, zjistila jsem, ze je vsechno jinak. Potom, jak bude vetsi, tak se ti to ustali na pravidelnych intervalech. Treba jeste rocniho jsem kojila po 2 hodinach pres den a noc zustavala vicemene stejna jak pises. Jedno kojeni pribylo, cim starsi, tim casteji se v noci budil na kojeni.

pafca4
1. únor 2016

kojit po třech hodinách už je spíš zastaralý názor. Ted se spíš doporučuje u takhle malých miminek kojit podle toho,jak mají hlad. Já se také řídila malým. Až později se mu to ustálilo cca po 2,5-3 hodinách...

andelka
1. únor 2016

U obou jsem to měla úplně stejně jako ty.

shine2015
1. únor 2016

Podle toho jak ma mimi hlad.... 😉 nekdy po dvou hodkach a nekdy po trech ctyrech...v noci i az po sedmi,ale vetsinou po 5-6h..na tri mesice dobry 😉

dubnacek
1. únor 2016

tak ja to mam taky ruzne,nekdy po 3 nekdy po 4 hodkach,ale vetsinou po 2 hlavne v noci spis nad ranem,ale co me drti,je ze ja ho nakojim pak si odrihne to trva i 20 min.nekdy vubec a pak se poblinka a pak zase chce a pak zase je to obcas vycerpavajici.Mam uz druhe dite u prvniho jsem nekojila a ted me to prijde jako bych byla neschopna mu dat mlicko.Taky se dost odtrhava od prsa a rve jinak je ale hodny az kolikrat ani nevim ze mam doma miminko😉) jsou mu 3 tydny.mozna je jeste brzy cokoliv menit a snad se to vsechno upravi casem...

dokument
1. únor 2016

s tim ublinkavanim.... mne to delal od 2 do 8 mesicu cely den, to bylo hrozne, i kdyz treba ty 2 hodiny nejedl, tak furt ublinkaval, bylo to pro me hrozne vycerpavajici a mam trosku dojem, ze byl prejezenej, ze by bylo lepsi mu davat ne kazde 2 hodiny, ale opravdu ty 3. No ale nekdy si rekl proste po 2. A to me taky vycerpavalo. On to vyblinkal a tudiz asi chtel doplnit, ale pak to zase vyblil, to bylo strasne. Zadnou vadu nemel, byl uplne zdravej.

hapovab
1. únor 2016

@kajalka to si zase nemyslim,davaji zakladni rady, a ja jako prvorodicka jsem byla rada ze se mam ceho chytnout,jelikoz jsem se jeste nevyznala v tom jaky druh place co znamena tak jsem nepoznala jestli ji to hlady a jelikoz mala by mi v porodce i ze zacatku doma prospala klidne cely den a jeste jsme s kojenim strasne bojovaly tak jsem byla rada ze vim ze po tech dvou az trech hodinach to mam zkouset.Kdyby mi v porodce rekli kojte na pozadani tak jsem z toho pekne v pr.... A sedim x hodin u postylky a cekam az se vzbudi a pozada si,no to by mi asi umrela hlady.